Egy standard de Profi Mágus

2021.12.11

Egyre több koncepció jelenik meg a Profi versenyeken is, nehéz kiszámítani, hogy milyen pakli, milyen kaszt fog szembejönni velünk. Ebben az esetben talán a legkönnyebb dolga a Mágusnak van, hiszen több olyan erős lapja is van, amire általában a másik két kaszt szokott mellékpakliban készülni.

Azoknak, akik már komoly lapkészlettel rendelkeznek is nehéz megtalálni az arányokat, pláne, hogy legtöbb esetben 1-2 win condition-re épülnek a paklik. Most egy olyan átlagos, ritka lapokat tartalmazó de könnyen elsajátítható Mágust hoztam, ami szerintem mellékpaklival kiegészítve a legtöbb esetben is stablin eredményeket hozhat.

Nemes: Rúnamester

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Látó
1 Óvárosi Szektatag
2 Andrea, a Hideg Bűvölő
1 Elektra, a Villám Bűvölő
2 Bereni Halálmágus

Fegyverzetek: 6
2 Télvidéki Fenyőbot
2 Szatírszarv Pálca
2 Főmágus Acél Botja

Képességek: 11
1 Négyhegységi Törpeszamár
2 Őrült Vaddisznósereg
1 Lélekgömb
3 Szikla Reptetés
1 Lélek Csapás
3 Sziklafal

Italok: 4
2 Mentális Erő Itala
1 Magabiztosság Itala
1 Életerő Itala

Mellékpakli: 3 Dermesztés, 2 Lélekgömb, 2 Szatírszarv Pálca, 1 Életerő Itala, 2 Földomlás


Játék a paklival:

Kezdő lapunk a Hátasunk lesz, habár nem sok ital lapot tartalmaz a paklink, de ha már csak 1-2 alkalommal tudjuk használni, megéri. Az se kizárt, hogy a közép-végjátékban hozzuk csak játékba, amikor már működhet vele a Relikviás kombó is. Ekkor lesz a legtöbb haszna, de a játék elején pedig az ellenfelünket fogja zavarni, ezzel célponttá téve a Látóinkat, amikkel amúgy is a laphúzásunk a cél.

Amit nehéz lesz itt az alap pakliban kontrollálni, azok a fegyverek, hiszen nincs belőlük sok, és abból is két Relikvia van. A keverésnél a 3-4-es karakter mellé ezek lesznek a legfontosabbak. Habár a 3-as karakterekre nem lesz szükségünk, de ha feljön egy Fenyőbot, lehet megéri az életerő spórolás miatt.

Az 1 Lélekgömb 1 Lélek Csapás jó eséllyel későn érkezik majd, így közel maximális sérüléseket okozhatnak ha feljönnek. A Reptetések és a Vaddisznók pedig hozni fogják az elvárt sebzést.

Az alap pakliból kimaradtak a Dermesztések, sok pakli készül ellenük és a Lélekgömbök ellen is. Ha úgy látjuk, második játék után nyugodtan berakhatjuk mindet, általában ilyenkor kikerülnek a Bénítók és a Szent Feloldozások, vagy bármi hasonló, amiket ezek ellen tenne be az ellenfelünk.

A védelemről a 3 Sziklafal gondoskodik, a 3 Hős-höz pedig rendszerint fel fogunk húzni legalább egy Relikviát, pláne ha sikerül plusz lapokat szereznünk a Hátasunkkal. Ha úgy gondoljuk, hogy ezt nehézkes jól használni, akkor mehet a plusz fegyver a pakliba. Ha több védelemre lenne szükségünk, jól jöhet a 2 Földomlás, sok kellemetlen koncepciótól megvédhet minket még 1-2 plusz körig.

Nem feltétlenül kezdőbarát ez a koncepció, de szerintem egyrészt könnyen átalakítható, másrészt tud hozni olyan eredményeket bármely kaszt és koncepció ellen, ami miatt megéri letenni a voksunkat mellette.

Ne feledjétek, vasárnap Profi verseny, ahol a nyeremények mellett dupla tapasztalati pontot is szerezhettek, ami jól fog jönni a Nemzeti listára ;)

Kávé!

Profi verseny: https://www.facebook.com/events/2857263091251823

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5