Egy új Harcos Koncepció

2021.03.31

Sok izgalmas változtatást és erősítést kapott a Harcos a már előrendelhető második kiadásunkban, hirtelen vagy 3 különböző pakli ötletem támadt, amiből egyet most megosztanék veletek.

Alapvető terveink között szerepelt, hogy a profi formátumokban legyen a Kiképző Mester mellett is élhető Nemes. Így született meg az átalakított Strapabírás Kegyeltje. Mivel leginkább erre vagytok kíváncsiak, elkerülhetetlen, hogy erre épülő paklit mutassak be nektek.

Arcos-Harcos

Nemes: Strapabírás Kegyeltje


Karakterek: 11

1 Bereni Gyakornok

3 Dereshágói Hegylakó Promó

2 Pusztaváradi Fegyverkovács

2 Vöröskövi Felderítő Promó

2 Csaba

1 Óvárosi Gyalogos


Fegyverzet: 7

3 Gyakorlókard

1 Acél Rövidkard

3 Dárda és Toronypajzs


Italok: 7

3 Életerő Itala

2 Gyógyítás Itala

2 Mágia Ellenállás Itala


Képességek: 3

3 Parasztlengős


Páncélzat: 2

2 Bizáncváradi Gyalogos Vért


Elsőként pár érdekesség az újításokat figyelembe véve a pakliról. Az egyes szintű karakterek már halálukkor a temetőbe kerülnek, így nem foglalnak el a 4 helyből egyet sem. Továbbá a régi játékosainknak új infó lesz, hogy a Fegyverkovács már önmagának is megadja a +2 Fegyverzetsebzést, hiszen egyedül az ő ragozása miatt volt külön szabály rá a szabályzatban, ezt eltöröltük. A legújabb változtatásunk pedig, ami nem csak a Harcost illeti, hogy azon karakterek (eddig csak Kriszta volt), akik halálukkor a temetőbe kerülnek, nem húzhatnak lapot a karakterhalálért járó keretszabály miatt, ugyancsak eltöröltük. Így Kriszta is kapott egy kis erősítést, valamint pedig minden 1-es szintű karakter, hiszen helyet sem foglalnak már, de lapot húzhatnak ugyanúgy a halál következtében.

És most a pakliról pár mondatban. A játék vele nem bonyolult, igyekeztem egyszerűbben összehozni az arányokat és kicsit kihangsúlyozni a Harcos stabilitását. Az agró irány fele húz ha az összképet nézzük, hiszen az egyes szintű karakter helyére már lekerülhet egy 3-as és könnyen lehet, hogy Csabával végződik majd a sor.

A legtöbb, 6-nál nagyobb fizikai támadást igyekezzünk életerőbe engedni, hogy kihasználjuk a Nemesünk legnagyobb erejét. A korai játékot már egy erősebb Hegylakó és Kovács is biztosíthatja nekünk, a későbbire pedig a masszívabb karaktereink, amiket az újított Mágia Ellenállás Italával meg is védhetünk még jobban.

Nem ez lesz a legerősebb koncepció ezzel a Nemessel, de szívesen adnám ezt új érdeklődőknek, hogy gyakorolhassák a Profi formátumot. Mivel rengeteg új lehetőség lakozik most a Harcosban is, sok erős koncepció fog még születni, akár egyszerűbb akár bonyolultabb felállásban.

A mellékpakliban lehet variálni bőven, ha plusz italra, laphúzásra, páncélra lenne szükségünk, akkor módosíthatjuk, akár a Parasztlengősök helyett is, ha az ellenfél megtudja akadályozni annak sebzését vagy kijátszását. Így akár a Kovácsok is cserélhetőek más 4-es karakterre.
Sokat gondolkodtam még a Bereni Gyakornokon, ha már használjuk és ha már használható, akkor legyen neki is fegyvere, így került bele a 3 újított Gyakorlókard is. A Bereni Gyakornok egyébként akkor a leghatásossabb, ha akkor hal meg, amikor legalább 1, de optimális esetben már 2 másik karakterünk is játékban van. Ebben az esetben az ő halála +5 páncélt biztosít minden más, lent lévő karakterünknek. De ha már van fegyvere, akkor nem ártana bebiztosítani neki egy támadás okozta halált, amire a kis kedvenc lapom, a Védelmezés tudna segíteni ebben. Ennek hiányában viszont lehet, hogy csak egy felesleges áldozat lesz az asztalunkon, és jobban járnánk egy Bizánchágói Védelmezővel, viszont az már karakterhelyt vinne el tőlünk.

Lényeg a lényeg, sokfelé alakítható már ez is, most csak megmutattam, milyen apróságokat és újdonságokat rejtenek az átdolgozott lapjaink és szabályzatunk. Így már bemutattam nektek 2 Mágus pakli koncepciót és most 1 Harcost is. Pénteken folytatjuk a Vadásszal ;)

Az új lapokat már előrendelhetitek az alábbi linken, ahol több féle Támogató Csomag közül is választhattok: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/