Egy új Tűz Mágus Koncepció

2021.04.07

Az új és átalakított lapoknak köszönhetően, az Elektromos paklik után új erőre kaphatnak a Tűz paklik is, már profi formátumon is. Az egyik legérdekesebb teljes átdolgozásunk is ezt a koncepciót erősíti a második kiadásunkban, hiszen az egyik leggyakoribb és legkevésbé használt lapból készítettünk egy piros ritkaságú, folyamatos képességet.

Lángos-Mágus

Nemes: Megfontolt Szerzetes

Karakterek: 10
4 Vöröskövi Tűzmágus
2 Andrea
2 Bereni Palotaőr
1 Kriszta
1 Varázstudó Rabszolga

Fegyverzet:7
4 Télvidéki Fenyőbot
1 Főmágus Acél Botja
2 Rontás Pálcája

Képességek: 9
1 Tűz Köve
2 Dermesztés
2 Lángoszlop
4 Magmagömb

Italok: 5
4 Életerő Itala
1 Mentális Erő Itala

Ez a 31 lap, bár nem a legerősebb koncepció, amit a Tűzből ki lehet most hozni a Mágusoknál, hiába a 3 Hős karakter és egy Relikvia, még mindig lehetne bonyolítani.

Elsőként az átalakított Nemest akartam kipróbálni, ezért a 4 Életerő Itala, ami elegendő védelmet adhat nekünk, akár támadást vállalunk be, akár képességsebzést. Ha nem hiszünk benne eléggé, kipróbálható a Főmágus vagy a jó öreg Elementalista is, ez esetben el lehet engedni a 4 Életerő Italt, és belerakni még pár Tűz képességet, de nekem annyira elnyerte ez a tetszésemet, hogy végül a Megfontolt Szerzetes mellett tettem le a voksomat.

A mellék pakliba mindenképpen kerüljön még Tűzgömb például, akár plusz Lángoszlop és Mentális Erő Itala is, hiszen ezek fogják tudni a legtöbb sebzést összehozni nekünk. A 3 Hős mellé elférne akár még egy Relikvia is, amivel a végjátékra, pláne ha kijön a Tűz Köve is, nagyon komoly égési sérüléseket okozhatunk ellenfelünk karaktereinek. Ha úgy érezzük, hogy a Dermesztésre nincs igény, bátran cseréljük ki őket a fent említett lapokra.

Amikor elkezdtem összeírni, vagy csak gondolkodni a paklin, még nem éreztem annyira erősnek, de ahogy válogattam a karakterek között és olvastam az átalakított lapokat, ez hamar megváltozott :)

Ezeken kívül is érkezik egy átalakított páncélzat, ami tovább erősíti a Tűz paklikat, de azt leginkább Haladó formátumon tudnám elképzelni, ott viszont baromi erős lesz a Mágikus Tanonc Gyűrű. Amiért most mégis a profit írtam meg, az egyértelműen a Tűz Köve, amiből ha biztosra akarunk menni, ugyancsak nem árthatna a későbbiekben 2 db a pakliba.

Kriszta azért került bele, mert jó fegyverhordozója lehet a későn érkező Relikviánknak, valamint úgy is igyekszünk minél több életerőt szerezni magunknak (ráadásul már Kriszta is húz lapot, ha elhagyja az élők sorait!), így lesz lehetőségünk a felszabadult helyét pótolni.

Szóval mint láthatjátok, alakítható sok felé még ez a koncepció bőven, lehet erősíteni is, akár az új Hátas lappal, ami ugyancsak elférne ebbe a pakliba is (ennyi új ritka lapot még nem mertem nektek ajánlani egy pakliba, de ígérem, amint megérkeznek, meg fogom mutatni nektek valós játék közben is :) ).

Ha van saját Tűz koncepciótok, pláne nem profi formátumra, osszátok meg velem bátran, mert szerintem a kisebb formátumokon lehet majd a legveszélyesebb ez az új Tűz őrület.

Ha szeretnétek elolvasni az új és átalakított Mágus lapokat, ezen a linken elérhetitek: https://www.osokhajnala.eu/l/masodik-kiadas-magus-lapok-valtozasai/

Nincs már sok hátra, hogy beszerezzétek az első körben a legújabb lapokat, amihez választható jutalomkártyák is társulnak. A Támogató Csomagokat ezen a linken találjátok meg: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Ez a pakli is kérésre készült, szóval csoportban, privátban, bátran adjatok ötleteket, hogy miről látnátok még szívesen hasonló cikket vagy paklit. További jó hetet, kellemes előrendelgetést ;)