Egy Vadász pakli és csipetnyi metaelemzés

2021.08.01

Na már most, éppen 35 fok van a szobámban, így történhet meg, hogy Vadász paklival készülök nektek. Az elmúlt hónapokban sok Haladó verseny volt, és szerintem elmondható, hogy elkezdtek kialakulni új és új meta paklik. Ez egyrészt betudható az átalakított és új lapok terjedésének, valamint annak is, hogy a közösség próbálkozik mindig valami meglepőt és erőset összehozni egy adott versenyre.

Az, hogy a Vadász mostanában csak duálokban jelenik meg, feltehetőleg az ,,előléptetett" Rejtőzködésnek köszönhető, valamint annak, hogy most kétféle duál is nagyon jól működik vele Haladón, de a teljes Vadász paklik, és ezzel a régi egyeduralma a Haladón elveszettnek tűnik (elmorzsolt könnycseppek...).

Legelterjedtebb jelenleg a Lélek Csapásos Mágus, akár monó akár duál formában. A legkönnyebb ezekre válaszolni egyébként Mágussal lehet, mostanában több formában is mutattam nektek ilyen paklikat Discordon, vagy éppen Nagykanizsán is találkozhattatok vele, hiszen Dóri azzal nyerte meg a versenyt :) Ezek viszont általában csak az említett koncepciók ellen hoznak komoly eredményt.

Mindennek a lényege most, a mellékpakli. Általában elég 6-7 lap, ami egy bizonyos metapakli ellen kerül be, ha pedig nem olyan az ellenfél, akkor visszaállítani az eredetibe. Miközben ilyen és ehhez hasonló felfedezésekre jutottam, eszembe jutott, hogy ezek ellen pedig pont egy Vadásznak lenne a legnagyobb esélye. Szóval én nem temetném Haladón sem a kasztot, így érkeznék is egy variációval, ami szerintem a jelenlegi paklik között simán helytállhatna. 

A MetaVadász:

Nemes: Reflexek Mestere

Karakterek: 11
4 Amazon Íjász
2 Éjjeli Vadász
1 Óvárosi Lemeztáncos
3 Dereshágói Bérgyilkos
1 Bizáncváradi Veterán Lövész

Fegyverzet: 6
4 Tölgy Számszeríj
2 Elemijég Dobókés

Képességek: 11
2 Bénító Lövés
2 Elkerülésből Támadás
4 Sorozatlövés
2 Tripla Lövés
1 Idegméreg

Italok: 3
1 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala


Játék a paklival:

Itt is fontos lesz a mellékpakli, ahol + 1 Bénító és + 1 Elkerülésből Támadás bekerülhet. Ezen kívül mehet még Tripla Lövés és 1-2 Fegyverzet is, amik ehhez igazodnak. Két Medveszőrme Vért is elférhet, és körülbelül kész is vagyunk a 10 lappal.

A Sorozatlövés és a Bérgyilkos erős kombót alkot, pláne a falazós Mágusok ellen. Az Elkerülésből Támadás ugyanezt próbálja megoldani, így elvileg a falak már nem lesznek problémásak. Az aktívan lehozott Bérgyilkos ,,megmérgez" egy ellenfelet, így abban a körben minden sebzésből +1-et fog sérülni, Sorozatlövés esetén pedig 4 külön sebzésről beszélünk, így mindegyikhez hozzáadódik. Ha pedig úgy hozza ki a sors, hogy a 6-os karakterünk is lent van, esetleg még egy meglepő Idegméreg is, már ki se tudom számolni, lényeg hogy fájni fog :)

Kezdő lapunk az egyetlen Életerő Italunk, ami elvileg bővíthető lehetne még side-ból de szerintem a 2 Magabiztosság Itala, mint laphúzás, most fontosabb lesz nekünk. A Reflexek Mesterét csak végszükség esetén érdemes használni, de egyszer megmentheti a meccset nekünk ő is. A Hadúr itt azért nem működik, mert nem fogunk tudni sebzést bevállalni ebben a koncepcióban, valamint ha a Mágus ellenfeleket nézzük, egyrészt könnyítjük a dolgukat ha növeljük a gyűjtőnk méretét, nem is beszélve a Rúnamesterről.

A Vadász Haladó egy hasonló formában az egyik legjobban teljesített a Nyári Bajnokságon is, így biztos vagyok benne, hogy többen újra megpróbálkoznak majd a mono Vadásszal. Kíváncsi leszek, mit hoz majd a következő Haladó verseny vagy Discord meta, én a teljes káoszra számítok most már :)

Kávé!

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5