Egyes Szintű Karakterek

2021.03.18

Egy kisebb szabálymódosítással készültünk nektek, egyelőre ezt is csak tesztfázisban, de úgy gondoljunk, nagyon jelentős változást nem hozhat majd a játékmenetbe, amitől megborulhatna az egyensúly.

Az egyes szintű karakterek (ugyan csak 3 különböző van jelenleg, egy Mágus és két Harcos) kijelenthető, hogy egyáltalán nem illenek bele sem a jelenlegi, sem a későbbi paklikba. Ennek első jelentős oka, hogy alapvetően 2-es szintről indult a játék az Ősök Hajnala megjelenésekor, és azóta is 80%-ban még 2-es szintű karaktereket sem tartalmaznak a versenypaklik. Igaz, már az elmúlt időszakban változtattunk a formátumokon, így például a Kezdő verseny már egyes szintről indul. Habár erre a módosításra sajnos még nem tudtunk versenykörülmények között tesztelni, de feltehetőleg ott is vagy 2-esről indulna a karakterek szintje, vagy egy darab 1-es karakterrel, kihagyva a 2-es kört.

Mostantól, tesztjelleggel az 1-es szintű karakterek halálukkor a temetőbe kerülnek minden esetleges felszereléssel együtt, ahelyett, hogy megfordítanánk, ezzel pedig elveszítve egy karaktermezőt véglegesen. Habár tudjuk, hogy a most elérhető 1-es karakterek még nem fognak versenyeket nyerni így sem, de már most van lehetőség pár izgalmasabb, szórakoztatóbb paklik összetételére ezzel a módosítással.

A későbbiekben szemmel tartjuk majd ezt a változtatást, és a visszajelzéseitek alapján pedig akár új 1-es szintű karakterek és hozzájuk tartozó, rájuk hivatkozó lapok kiadását is megfontoljuk. De egyelőre csak nézzük meg, milyen, ha minden 1-es karakter Krisztaként működik :)

Feltehetőleg Kezdő formátumon jól működhet, még a Vadászok is berakhatnak 1 bármilyen másik kasztú 1-es karaktert a paklikba, hiszen helyet nem fog ezentúl foglalni, így nem számít bele a ,,4 halott karakter" játékvégi szabályba sem.

Remélem lesz, aki próbálkozik majd ezzel a mostani kis apróságunkkal, aztán meglátjuk, később mit lehet kihozni még belőle. 

Nemsokára pedig érkezünk Hősökkel, Hátasokkal, előrendeléssel... lesznek izgalmak ;)