Elemzős Péntek - Az új duál

2021.02.19

Jelenleg van lehetőség többszínű pakli elkészítésére, ám a legtöbb esetben nem harmonizálnak olyan jól, mint egy egyszínű koncepció. Hiszen az adott kasztú karakterek csak saját színű fegyverzetet és képességeket használhatnak.

 
Ha valaki mégis megpróbálkozik ezzel, azt általában profi formátumon éri meg, ahol viszont nem árt a Nemes használata. Jelenleg erre külön szabály van, ami kicsit megnehezíti a több színben gondolkodó játékosok dolgát, miszerint amilyen kasztú a nemesünk, olyan színből kell állnia a paklink felének is legalább.


Így egy 30 lapos minimum paklinál ez 15 db nemeshez tartozó lapot, és 15 db bármilyen más színűt igényel. Ezen a szabályzaton most ideiglenesen engedünk egy kicsit, és ezt a minimum fele - szabályt lecsökkentjük minimum 10-re, attól függetlenül, hogy hány lapos a paklink.
Reméljük ez a változtatás fellendíti majd a duálozók kedvét, hiszen nagyon sok lehetőség nyílik meg ezzel a plusz 5 lappal. Amíg nem indulhat el a hivatalos versenyidőszak, addig otthoni teszteléseken, online játékokon, kisebb párbajozásokon bátran próbálgassátok, és várjuk a visszajelzéseiteket.


A régi szép időkben, nekem sikerült már nyernem profi versenyt egy 15-15 arányú paklival, amiben Vadász nemeshez és Mágus lapokhoz igazítottam a koncepciómat, valamint egy Harcos-Mágussal is voltak izgalmas párbajozásaim. Most újra összeállítom majd őket, az új szabályzatot és új lapokat figyelembe véve, biztosan a Lélekgömbözős, hiperagresszív duálomat fogom elsőként finomítgatni, aminek alapját megosztom most veletek is:


Vadász-Mágus
Itt a Vadászból van 10 lap, kiegészülve a Löveg Specialista nemessel. A hozzá tartozó lapok pedig Italok, további laphúzást segítő karakterek, pl.: 2 Diána.
A mágus része lesz pedig az, amire építjük a nyerésünket. A pakli célja, hogy hamar sok lapot termeljünk a temetőnkben, hogy a 4 Lélekgömb és a 2 Lélek Csapás hamar elérje a lehető legnagyobb sebzést. Ha jól jönnek a dolgok, már a második karakterünk lehozatalakor is elérhető a 20 sebzés, ami igen erősnek számít. Természetesen itt is készülni kell a végjátékra, amit az 5ös 6os szintű Mágusaink próbálnak majd biztosítani. A védelemre is olyan lapokkal kell készülnünk leginkább, mint a Sziklafal, amely leesésekor még tovább erősíti a Lélekgömbök erejét, továbbá lehet kísérletezni az Emlék Torzítással és a Rontás Pálcájával is, ami mind azt segíti elő, hogy növekedjen a gyűjtőnk mérete, de legyen esélyünk visszahozni egy-egy fontos lapunkat.


Az új szabályok értelmében pedig bátran építhetjük a Mágus részét akár 22 laposra is, bár ilyen esetben nem árt, ha a kezdő karakterünk egy ,,halálra ítélt" Vadász 2-es karakter lesz. A lényeg, hogy gyorsan sebezzünk sokat, vagy bejön, vagy nem ;)


Remélem tudtam egy kis kedvet csiholni nektek a duál paklik készítéséhez. Nagyon várom, hogy mikkel tudtok majd meglepni minket ;)