Elemzős Péntek - Két új Mágus koncepció

2021.03.26

Nagyon vártam már, hogy minden átdolgozott és új lapot is ismertethessünk veletek, így végre kiélhetem magam, és jöhetnek a jobbnál-rosszabb pakliötletelős cikkeim. Most, hogy már előrendelhetőek az új kiegészítők, bátran el lehet kezdeni a tervezgetést, hogy mivel veretjük el magunkat a jövő versenyein. Két Mágus pakli alappal készültem ebben az írásban nektek. Az egyik, a sokak által tervezett és jónak remélt Elektromos verzióm lesz, a másik pedig egy igen extrém, de remélhetőleg működőképes móka-pakli.

Elektromágus

Nemes: Rúnamester

Karakterek: 10
4 Bv. Hontalan Tanonc
3 Lombvidéki Mágnesbűvölő
1 Elektra
2 Óvárosi Villámhajlító

Fegyverzet: 8
4 Tanonc Pálca
1 Télvidéki Fenyőbot
2 Rontás Pálcája
1 Mester Pálca

Képességek: 11
2 Gömbvillám
2 Sokkolás
4 Elektromos Háló
3 Dermesztés

Italok: 2
2 Életerő Itala

Ez így egy 31 laposra sikerült pakli, ami biztos nagyon zavaró lesz alapból. Természetesen mellékpaklival sokfelé alakítható még és az alapokon is lehet változtatni. Az egy Elektra (habár lehetne kettő de kezdésként nem akartam túltolni a pakliajánlót) még nem fog kellő sebzést biztosítani, de például harcosokat és fizikai támadásra épülő vadászokat elég sokáig sakkban tud tartani. A pakli elviselne még sebző lapokat, mint pl Szikla Reptetés és/vagy Lélekgömb, ezekkel is készüljünk side-ban. A Hontalan Tanonchoz jól illik a Tanonc Pálca, így úgy gondoltam, annak az egy Mester Pálcának lehet még jelentősége, és komoly védelmet adhat nekünk a végjátékhoz közeledve, ha kézbe kerül. Ezen kívül a 2 Rontás Pálcája ugyan rizikós, de így tudjuk biztosítani a plusz sebzést, amiket elveszítünk a képességek hiányával.

Szóval ez csak egy kis útmutató, bőven alakítható saját kedvetekre, biztosan találtok majd jobb összeállítást hozzá :)


Most pedig érkezzen az a pakli, amit ezen cikk írása közben is folyton alakítok, annyira rajongok az ötletért :) Persze ez is csak bemutató jellegű, még én sem tudom, hogyan muzsikál, de szerelem volt első látásra!

Fegyverszünet

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Lombvidéki Falu Sámán
2 Andrea
1 Elektra
2 Jéghajlító promó
1 Jéghajlító

Fegyverzet: 3
2 Főmágus Acél Botja
1 Télvidéki Fenyőbot

Italok: 6
2 Életerő Itala
2 Mentális Erő Itala
2 Magabiztosság Itala

Hátas: 1
1 Négyhegységi Törpeszamár

Képességek: 11
2 Lélekspirál
4 Földrengés
2 Lélekgömb
3 Dermesztés

Az alapkoncepció a fegyvernélküliség, amit a módosított Lombvidéki Falu Sámán biztosít már nekünk a kezdő szinteken, ami a lélek és a föld képességeket illeti. Később pedig a Jéghajlítók dobálhatják a Dermesztéseket fegyver nélkül. A pakli biztosan nehézkes, hiszen csak 3 fegyvert tartalmaz, abból kettő pedig az új Relikvia, amit csak Hősre szerelhetünk fel. De kelleni fog, hiszen ha a közép és végjátékban beragadnak a nem Jég képességeink, nem árt, ha ki tudjuk játszani még őket, szóval ennek még biztosan kell finomítás, ami az arányokat illeti, de szerintem már így is megér egy próbát.

Ezen kívül bekerült az új laptípusból is egy, mert remekül illeszkedik a Mágus Hátas az újított Relikvia koncepciójához, és végtelen Ital lejátszás-laphúzás-visszavétel kombinációkat varázsolhatunk össze vele. Természetesen ezen 31 lap mellé is fontos lesz a side, és nem fog ártani 1-2 fegyver, de ha működik a laphúzásunk, szerintem be lehet osztani mindent jól. Én biztosan fogok még ezzel próbálkozni és alakítgatni, mert bízok ebben a mókapakliban :)

Remélem inspirálódtatok kicsit és már sokkal jobb ötleteket készítetek otthon magatokban. Ha van kérdésetek vagy javaslatotok, írjatok bátran.

Az új lapokat pedig már előrendelhetitek Támogató Csomag néven, nézzetek körül bátran ezen a linken: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Legközelebb Harcos paklival jelentkezek, addig is jó játékot, jó ötletelést nektek!