Elemzős Péntek - Kezdő Formátumú Harcos

2021.04.16

Érkeznek az átdolgozott lapok hamarosan, mi pedig annyira a profira koncentrálunk, hogy megfeledkeztünk kicsit a többi, alap formátumokról, pedig azok is bőven hoznak újítást a játékba.

Habár igaz, hogy előbb-utóbb mindenkinek a profi és annak változatai adnak nagyobb izgalmakat, de néha jó visszanyúlni a ,,legelejére" és elengedni a nagyon idegesítő, erős lapokat. Valamint az új érdeklődőknek is a kezdő és haladó formátum az első, amivel versenykörülmények között, vagy akár otthoni játék keretein belül találkoznak az Ősök Hajnala játékával.

A Mágusok régebben uralták a kezdő versenyeket, az új játékosoknak még az új lapok megjelenésével sem javasolnék mást. De a régi motorosaink szívesen ütik el az időt más kasztokkal, így elkalandoztam a 2.0-ás kiadás és a meglévő Harcos lapok között, és megszületett egy minden bizonnyal szórakoztató, fun pakli ötletem.

A Kezdőben nem lehet kék ritkaságnál nagyobb lap, így tehát Nemesek sem játszanak. Valamint 1-es szintről indul a játék, ami az új 1-es karakterekről szóló szabályzatunk szerint még optimálisabb is, pláne a Harcosok szemében.

Karakterek: 10
1 Bereni Gyakornok
4 Bereni Harci Dobos
1 Pusztaváradi Fegyverkovács
2 Sötét Erdei Medvenyűvő
2 Déli Fali Kapuőr


Fegyverzet: 7
3 (új) Gyakorlókard
2 Rövidkard és Körpajzs
2 Acél Rövidkard


Italok: 5
3 Életerő Itala
2 Gyógyítás Itala


Képességek: 6
2 Ólom Lábak
2 Védelmezés
2 Parasztlengős


Páncélzat: 2
2 Acél Könnyűvért


Mellékpakli: 2 (új) Oltalmazó Deszka, 1 Elemi Gyengeség, 1 Hasítás, 2 Adrenalin Löket, 2 Mennyei Pajzs, 1 Acél Könnyűvért, 1 Gyógyítás Itala


Játék a paklival: Kezdő lapunk egyértelműen a Bereni Gyakornok lesz, akit ha nem muszáj, nem is hozunk le az 1-es szinten, hiszen a második körünk fixen kimarad. Célunk, hogy legalább 1, de optimálisan két karakterünk is lent legyen még, amikor a Gyakornok meghal, így +10 páncélt kap minden lentlévő karakterünk, persze ha nem látjuk ennek esélyét, nem kell erőltetni.

Ha sikerül felhúznunk mellé az új Gyakorlókard egyikét, jelentős sebzést okozhat már az első körökben, pláne ha társul mellé még egy Dobos is, esetleg utána egy Kovács. A Védelmezés pedig az egyik személyes kis kedvenc lapom, talán ebben a formátumban, talán több 1-es karakterrel még hasznosnak is fog bizonyulni, hiszen 1-1 támadást magára tud terelni, ezzel bebiztosítva neki a számunkra hasznos halált.

A mellékpaklinkkal pedig több dologra is fel tudunk készülni, köztük a legfontosabb talán az Elemi Gyengeség és az új Oltalmazó Deszka, ami a középjátékban tudja megvédeni a karaktereinket, ha sok képességgel találkoznánk.

A lassabb, fizikai paklik ellen az alap felállás jól működhet, erre ráerősíthetünk még a +1 Gyógyítás Italával és az Acél Könnyűvérttel is. A 2 Adrenalin Löket pedig például Bénító Lövést használó Vadászok ellen kerülhet be, Parasztlengősök helyett, ezzel is kicsit gyorsítani a paklinkat, ha már a képességsebzésünket meg tudja akadályozni.

A két 6-os karakter nem a hatása miatt került be, hanem mert ez az egyetlen 6-os szint, amit megenged ritkaságban a Kezdő formátum. Nem hiszem, hogy elférnének itt nagyon a fejlesztések, vagy a dupla felszerelések egy körben, szóval ott csak a nagy ,,test" ami miatt fontos lesz nekünk.

Gondolkodtam 3-4 darab Bereni Gyakornokban is, el tudok képzelni egy erre épülő koncepciót is, ami lassan, de biztosan nagyon komoly páncélzatot tud nekünk kiépíteni, ebben az esetben leginkább a végjátékra kell majd koncentrálnunk, de biztosan lehet vele meglepetést okozni, akár Gyakorlókardokkal, Védelmezéssel és még a Figyelemelterelés Gyűrűje is izgalmas lehet egy ilyen összetételben.

Remélem találtatok ebben a pakliban egy kis izgalmat, ha más nem, a formátum felé, én szívesen tesztelnék vagy versenyeztetném Discordon is ezeket.

Ha szeretnétek az új és átdolgozott lapokat mihamarabb beszerezni, akkor ezen a linken érdemes szétnézni: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Jó játékot, jó hétvégét. Sziasztok!