Elemzős Péntek - Továbbra is toxikus a Vadász

2021.04.02

Az új koncepciókra épülő pakli cikkek végére értünk, ahol most egy Vadász paklit mutatok be. Azt tudjuk, hogy valahogy mindig is erős volt a kaszt, és így sok erősítést, de legalábbis több átdolgozást kapott a Mágus és a Harcos, mint a Vadász.

De mégis, bár szomorú tényként kezelem, korántsem lenne ésszerű temetni a Vadászhoz érkező újításokat, amit szépen demonstrálok is remélhetőleg az új lapokkal való ötletemmel.

A Méregkeverő

Nemes: Reflexek Mestere

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Éjjeli Vadász
1 Iván, a Mérgek Mestere
3 Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 7
4 Nyírfa Könnyűíj
2 Elemijég Dobókés
1 Edzett Nyírfa Könnyűíj

Italok: 6
4 Életerő Itala
2 Vadászok Ereje

Képességek: 6
2 Bénító Lövés
2 Rejtőzködés
2 Idegméreg

Páncélzat: 2
2 Könnyű Medveszörme Vért


Ez lenne a kezdő 31 lap, ami egyértelműen az új Méregjelző képességre és a fizikai sebzésre épül. Természetesen alakítható és erősíthető is a koncepció, például két új Hőssel az egy helyett, de egyelőre nem akartam itt sem túlzásokba esni. De kezdjük az elejétől, a Nemessel.

Gondoltam jól szolgálhat ebben a koncepcióban, hiszen pár támadást arrébb tudunk terelni, a képességek ellen pedig még ott lehet a jó öreg Rejtőzködés valamint az újított Idegméreg is, a Bénító Lövésekről nem is beszélve... de azért fogunk arról is ;)

A Méregjelzővel ellátott ellenséges karakterek minden sebzésből eggyel többet sérülnek, amit az Idegméreg, a Dereshágói Bérgyilkos és Iván, a Mérgek Mestere is ki tud osztani. Ezen kívül Iván minden Méreg csapda lap szintjét növeli eggyel, jelen esetben a Bénító Lövést, ami ha jó ütemben jön ki, már 4-es szintűként használhatunk, így megállíthatunk már vele 4-es szintű képességeket is.

A Bérgyilkos meg brutális sebzéseket tud kiosztani, hiszen alap hangon is képes fegyver nélkül 11 sebzést kiosztani... Alapból 6-ot sebez ugyebár, ha lejátszáskor megmérgezünk vele egy karaktert, vagy egy olyat támadunk következő körben amin van már, +4 sebzést fog kapni, amihez hozzájön még a Méregjelző +1 sérüléses hatása is.

Arról már nem is szeretnék értekezni, hogy ezt, esetleg egy Edzett Nyírfával és egy baráti Vadászok Erejével miket fog okozni az ellenfél fizikai és mentális állapotán. A mellékpakliban javasolt még a Bénító Lövés és Idegméreg halmozása, és a szokásos side lapok vegyítése. Ha ragaszkodunk a laphúzó Nemesekhez, az bátran cserélhető alapból is, és további laphúzásokkal is bővíthetjük az alap vagy a mellékpaklinkat.

Tudjátok milyen érzelmek fűznek a kaszthoz, sajnos most sem lett pozitívabb :) Várom a véleményeiteket és ötleteiteket a pakliról és az új koncepciókról. 

Az új Vadász lapokról ezen a linken olvashattok elemzést:
https://www.osokhajnala.eu/l/masodik-kiadas-vadasz-lapok-valtozasai/

Az új Hősökről pedig itt: https://www.osokhajnala.eu/l/a-3-uj-hos-es-a-3-uj-hatas-elemzes/

Ha szeretnétek az új és átdolgozott lapokat mihamarabb beszerezni ajándékokkal karöltve, ezen a linken szét nézhettek a Támogatói Csomagok között: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/