Elemzős Péntek

2020.03.11

Egy új irány a Harcosoknak

Még mindig hátravan pár lap a jövő hónapban érkező Aréna Gyakorlat II. Fejezetéből, amiket még nem mutattunk be. De már bőven kijelenthető, hogy sok új koncepció és lehetőség látott napvilágot.

Ilyen az Oltalmazó Aura is, ami egy karakterre szerelhető folyamatos képesség. Amennyiben ezen a karakteren páncélzat fejlesztés is van, úgy addig csak ezt a karaktert lehet célozni. Tulajdonképpen egy jóval erősebb és egyáltalán, egy ütőképesebb harcos báb-ot hozhatunk létre a játék végső szakaszában ezzel a lappal.

Jelenleg az egyetlen fejleszthető páncél a Harcosoknál pedig a Bizáncváradi Gyalogos Vért, amihez hozzácsatolhatjuk a Bizáncváradi Tiszti Vértet. Az Oltalmazó Aura is egy olyan lapot hoz be a profi metába, amik eddig nem nagyon láttak napvilágot a versenyek során.

De hol és milyen körülmények között érheti meg? Mindenképpen a tankolós, lassú Harcos vonalra készült, ahol nem a képességek fogják alkotni a paklinkat, hanem a páncélok és a gyógyítások. A 6-os szintje miatt is jelenleg csak profi versenyen állja meg a helyét, habár egy kijöhet amatőrön is, de értelemszerűen egy több 6-os szintű karakteres, bábozós Harcos fogja jól használni.

Fontos része a koncepciónak, hogy csak akkor működik majd, ha nem ez az egyetlen karakterünk a játékban, mert magát nem védi meg. Nem mellékesen egy folyamatos páncélra szerelhető képesség és egy mítosz ritkaságú gyors képesség is érkezik, amik mind erősíthetik ezt az új Harcos vonalat. Az egyetlen feladatunk az lesz, hogy legalább egy, jó esetben 5 vagy 6-os szintű karaktert védjünk meg ezzel a feltuningolt 6-os karakterünkkel.

Ugyan a tömegsebzős képességek még mindig átmennek ezen a védelmen, de ha valamelyik kaszt a végjátékban ezt túl tudja élni, az pont a Harcos lehet. Ha átnézitek az újonnan érkező többi Harcos lapot, ti is látni fogjátok, hogy sok segítség érkezik ehhez a koncepcióhoz. Nem olyan körülményes ezt megvalósítani, mint amennyire elsőként tűnik, tehát csak az a kérdés maradt, hogy mennyire éri majd meg teljesen az Oltalmazó Aura köré építeni egy profi, versenypaklit. Ez pedig hamarosan kiderül, én mindenképpen próbálkozni fogok vele