Előre a Múltban

2021.06.30

Avagy vissza a jövőben... Ezzel a kreatív nyitánnyal készültem nektek, valamint az Elementalista verseny pár pakli ötletével. A cím pedig arra utal, hogy lehet, egyszer bevezetésre kerül a verseny alapszabálya az egész játékra kiterjesztve, de biztos, hogy nem a közeljövőben :)

Addig is, nézzük meg, milyen ötleteket rejt ez a formátum, amire csak Mágusokkal lehet érkezni. Az előző cikkemben felvezettem a lehetséges favorit összeállításokat, hogy melyek lehetnek a legerősebb sebzéstípusok, amiből csak két különbözőt tartalmazhat egy pakli a semlegesek mellett.

Én most kicsit elrugaszkodok a várható metától, és egy, talán szokatlanabb koncepciót találtam ki, ami akár még működhet is :)

Pakli neve:
Balatontagadó

Típusa:
Víz + Jég

Nemes:
Elementalista (Normál)

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Látó (Normál)
2 Fagyos-Vidéki Gyógyító (Jég)
1 Andrea, a Hideg Bűvölő (Jég)
1 promó Óvárosi Jéghajlító (Jég)
2 Óvárosi Jéghajlító (Jég)

Fegyverzet: 7
4 Télvidéki Fenyőbot (Jég)
1 Télvidéki Fenyőbot Topázzal (Jég)
2 Kék-Oázis Pálma Bot (Normál)

Képességek: 8
3 Dermesztés (Jég)
1 Stabil Dermesztés (Jég)
2 Árvíz (Víz)
2 Jégszilánk Löveg (Jég)

Italok: 4
2 Mentális Erő Itala
2 Életerő Itala

Páncélzat: 2
2 Óvárosi Köpeny


Játék a paklival:

Kezdetnek Természet+Víz paklit akartam ebből összehozni, de hamar konstatáltam, hogy 5-ös és 6-ös karakterekből nemhogy Természet vagy Víz, hanem még semleges karaktert sem lehetne összehozni, pláne úgy, hogy az Árvíz lapra mindenképpen szükség van. Ha csak az egyik is összejött volna, mehetett volna a Rúnamester Nemes és a Vaddisznósereg is, ami igen erős lett volna a Víz sebzése mellé. Na de... maradt nekünk a Víz és Jég, ahol egyértelműen a Jég veszi fel a kontroll és a kezdeti sebezgetés feladatát, a végjátékra pedig 2 Árvíz is érkezhet, jó esetben egy Mentális Erő Italával.

A Dermesztéses hatásokon kívül nincs védelem a pakliban, így két páncélzat is bekerült, hogy legyen mit gyógyítani a Víz és Jég képességgel, vagy éppen csak túlélni a feltételezhető Föld és Lélek képességeket.

Aki tudja és szeretné, kiveheti a két páncélt, amit cserél ital lapra és egy Hátasra, amivel a védelmünket átalakítjuk laphúzós-tempóvá, ami ugyancsak hasznos lehet. A Jég és a velük járó Dermesztések túl erősek és fontosak erre a formátumra, lévén hogy Mágusok ellen megyünk, így a plusz Dermesztéssel, Stabil Dermesztéssel is akár készülhetünk mellékpakliba, de ugyanezen az elven +1 Andrea és/vagy Jéggömbök is nagyon-nagyon fájhatnak az ellenfeleinknek.

A Fenyőbot fejlesztés csak plusz sebzést fog adni, igaz, így már 4-es karakterrel is kijátszhatunk Stabil Dermesztést, ami inkább csak meglepetésként szolgál, mint komoly erőkifejtésnek. A játék a paklival és variációival gördülékenyen ment, de nem hinném, hogy a Víz lesz a Jég legjobb barátja ezen a versenyen. Viszont ha sikerül eldermesztgetni 6-os szintig, akkor akár megfordíthatjuk a tömegsebzésünkkel a mérkőzést a mi javunkra, amire viszont nehezen tud készülni a Mágus.

Remélem sok érdekes paklival találkozunk majd a versenyen, kíváncsian várom, melyek fogják elfoglalni a dobogó fokait. 

Addig is; VASÁRNAP kezdő verseny, utána pedig kedden mentor nap, ahol lehet párbajozni és készülni is az Elementalista versenyre, vagy amire csak akartok :)

Igyatok sok jegeskávét! Ha létezne Balaton, most jó lenne ott.

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5