Enyhe eső, Árvíz...

2022.02.07

A tegnapi Profi verseny 4 fordulója alatt megosztott volt az újdonságok próbálgatása a játékosok között. A fele mezőny teljesen új koncepciókra tette a voksát, másik fele pedig maradt a jól ismert fogásoknál.

Három pakliról szeretnék majd összességében említést tenni, akár külön cikkekben, de most az első helyezett Flav paklija kerül be a cikkbe ismét, ami újra elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy lehozzon egy profit.

Nemes: Elementalista

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Látó
4 Óvárosi Szektatag
3 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 4
4 Szatírszarv Pálca

Képességek: 12
4 Sziklafal
4 Elektromos Háló
4 Árvíz

Italok: 4
2 Gyógyítás Itala promó
2 Mentális Erő Itala


Flav az idők során folyamatosan alakítgatta ezt a saját koncepcióját, szerintem jelenleg a leginkább letisztult formáját láthatjuk. Habár még mindig komoly rutin kell ennek a paklinak a győzelemre viteléhez, így kezdő játékosoknak továbbra sem javaslom :)

A két promó Gyógyítás Itala csak a móka kedvéért került a pakliba, komolyabb érdemi haszna nem volt Flav elmondása szerint, szóval tippre az majd visszaváltozik a sima verziójává.

A kezdőlap ha jól tudom, mindig egy Mentális Erő Itala volt, minden más lap pedig arra szolgál, hogy eljusson vele biztonságosan a 6-os szintig, ahol érkezhetnek a mindent elsodró Árvizek.

Tisi is a jól megszokott aggró Harcossal hozott szép eredményeket, ott viszont már bekerült pár Tüzes Ököl, ahogy a legtöbb Harcos pakliba is, érthető módon. Neki most a harmadik helyre volt elég a tegnapi nap.

Komolyabb metapróbálgató paklik a másik klántól érkeztek, ahol nagy százalékban az új lapok domináltak és alkottak új kombinációkat. Sanyi második helyezett paklija is egy Ork harcos volt, annak minden régi és új erejével együtt. Ráadásul 40 lapos a pakli, ami nem is volt egyedüli a mezőnyben, szóval komolyan kezdek már aggódni, hogy mi lesz itt :)

Süti pakliját még külön kiemelném, egy irtózatos kombóra készült Vadász-Mágus duál, ahol bizony többször láttam, hogy egy karakter elindul 40-40 sebzést kiosztani.... Ha külön cikket még nem is készítek róla, bizonyos, hogy fogtok még vele találkozni, miután letisztogatja Süti a kezdeti hibákat a pakliról.

Összességében izgalmas és változatos összecsapások voltak, jól látható, hogy egyrészt a laphiánynak, másrészt a biztonsági játéknak köszönhetően, még óvatosan alakul és változik a meta, de változik. Szerintem még ez lesz hónapokon keresztül, bármilyen régi, bármilyen új koncepció is bekerülhet egy azon verseny top 3 helyezettje közé, szóval izgalmas idő előtt állunk.

Külön kiemelendő még, hogy egy kezdőbb játékosunknak, Krisztiánnak is sikerült szépen helytállnia, és bekerülni a legjobb 4 közé, innen is gratu neki és minden nevezőnek. Legközelebb szombaton, Haladó versenyen találkozunk, addig is pörög a Discord párbaj, mehetnek a készülődések. Hajrá-hajrá, szerdán jövök cikkel! Addig meg tudjátok...

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1080283422733907

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5