És a Triád is milyen

2021.08.27

Jövő héttől kihirdetjük a következő eseményeinket, amik közül az egyik az általam nagyon várt Triád formátum lesz. Mindhárom kasztból minimum 10 lapnak szerepelnie kell a pakliban és 3-as szintről indul a játék, így aztán biztos, hogy nagyon eltérő koncepciók születhetnek, ami egy izgalmas versenyt eredményezhet.

A Nemesek használatán még a kihirdetés előtt majd döntünk, akár közösen, egyelőre én lehet elengedném, habár most már igaz, hogy mindhárom kaszt feltud mutatni nagyon hatékony Nemest ezen a PROFI formátumon.

Hoztam is egy kis kedvcsináló pakliötletet, egyelőre nemes nélkül. A korai játékot a Vadászokra bízom ezúttal, a játék közepét a Harcosokra és a végjáték most a Mágusokon múlik.

Vadász lapok: 10
3 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Éjjeli Vadász
3 Elemijég Dobókés
1 Vadászok Ereje
1 Rejtőzködés

Harcos lapok: 10
1 Bereni Gyakornok
3 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala
2 Csaba, a Düh Csatlósa
2 Az Idő Kalapácsa

Mágus lapok: 10
2 Óvárosi Jéghajlító
2 Rontás Pálcája
2 Stabil Dermesztés
3 Lélek Csapás
1 Emlék Torzítás


Játék a paklival:

Kezdő lapunk a Bereni Gyakornok, amivel feltehetőleg másoknál is találkozhatunk majd, akármilyen kombóban készíti majd el a Triád paklit. Ez a jelenlegi legjobb kezdő lap, ami hasznos már az elején is. Utána pedig igyekezzünk egy Tüzesíjászt felhúzni a kezünkbe és egy fegyvert hozzá, minden más pedig ráér majd később. Ez a 2 lap lesz az elején a legfontosabb, hogy meglegyen, mert elegendő sebzést tudnak már produkálni, és a 4-5ös körünkben ha érkezik az Éjjeli Vadász is, akár egy Vadászok Erejével, már sok problémánk nem lehet :)

Karakterekből többet raktam be, mint a megszokott, talán elég fontos lesz a fizikai sebzés a Triádon, így nem árt, ha minden körben tudunk hozni karaktert, pláne úgy, hogy 3as szintről indul a játék, így aztán lehet, sokak kihagyják majd az egyes szintű karaktereket. Az egyetlen olyan kaszt és lap, aminek jó a szinthátrány, az az Éjjeli Vadász. Ha ebben a formátumban hozzuk le, akár 4 akár 5-ös szinten, szinte biztos, hogy tud majd két aktív célpontot támadni, szóval megéri készülni vele.

Az 5-ös szintre az Italok mellett még elfért 2 Csaba és hozzá 2 Relikvia is, ami egy kicsit jó counter lehet, ha az ellenfél ütni próbálná, és itt tényleg végzetes lehet elvenni egy ellenségről a fegyverzeteket. Emellett pedig halálakor az a +5 életerő is nagyon jól fog jönni. Ha sikerül egyet kihozni belőle, örülhetünk.

A végére pedig egy erősebb kontroll és sebzés érkezik, ahol a Jéghajlítóink akár fegyver nélkül Stabil Dermeszthetnek, ami kifejezetten erős lesz ezen a formátumon szerintem, ha pedig jól alakul a helyzetünk, akkor érkezik majd a Rontás Pálca és a Lélek Csapások. A biztonság kedvéért pedig egy Emlék Torzítás is helyt kapott, hogy vagy a Stabilt vagy egy Csapást vissza tudjunk hozni a gyűjtőnkből.

Ha lesz nemes engedélyezve, én majdnem minden esetben a Vadász egyik laphúzójára szavaznék, mert hiába a többi, erős Nemes, ezen a formátumon nagyon fontos a laphúzás. Még akkor is megérheti, ha az ellenfél Rúnamesterezik, szóval én arra szavaznék, hogy Nemesek nélkül küzdjünk majd meg, viszont bármilyen Italt kijátszhatunk (a logika keretei között, így tehát mehet életbe a Harcos Életerő Itala, de elfér egy Vadászok Ereje is egy Vadász karakterre...).

Szerintem nagyon izgalmas versenyre számíthatunk, sok meglepetéssel, sok húzásproblémával, és sok új kombóval :) Amint megvan a dátum, érkezni fogok egy másik pakliötlettel is, de utána már rátok bízom a dolgot!

Holnap Bontás verseny, utána pedig 4-én szombaton a Nyárzáró közösségi nyílt napunk, ne maradjatok le róla, sok értékes nyeremény vár rátok!

Bontás verseny: https://www.facebook.com/events/815862262447744

Nyílt nap esemény: https://www.facebook.com/events/559030975129568

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5