Félelem és Őrjöngés Las Vegasban

2021.05.07

Megérkeztünk. Sikeresen kijött a nyomdából a K2 kiadásunk, és nemsokára a Támogató Csomagokat előrendelt játékosaink is a kezükben tarthatják az új lapokat és kiegészítőket. Talán nem meglepő, ha elsőként egy új Harcos pakliról elmélkedek most nektek, ami a változtatott Érzéketlen Őrjöngés lapra fókuszál elsősorban.

Az új Őrjöngés egy Karakterre szerelhető folyamatos képesség, ami +5 karaktersebzést biztosít a zsoldosainknak vagy a hőseinknek. Fizikai támadás végrehajtása esetén 5 páncélértéket fog mindig sérülni, azonban képességeknél nem, így kitűnő kombinációt ad például egy Parasztlengősnek vagy Bosszúvágynak, hiszen ezek beleszámolják a karakter sebzését is, amihez így +5 már fixen jönni fog.

Nem kérdéses tehát, hogy egy új, hiperagró Harcos lehet készülőben. Én lehet a jól bevált, régi Bábozós-agró vonalon próbálnám, de mivel új lapok, új őrület, így most egy leginkább új lapokból álló koncepciót hoztam, nemsokára pedig ki is próbálhatjuk, remélhetőleg ;)

Nemes:
Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 9
1 Bereni Gyakornok
3 Bereni Harci Dobos
2 Fegyverkovács
2 Vöröskövi Felderítő
1 Csaba

Fegyverzet: 7
4 Rövidkard és Körpajzs
3 Dárda és Toronypajzs

Képességek: 8
3 Érzéketlen Őrjöngés
2 Parasztlengős
2 Promó Bosszúvágy
1 Elemi Gyengeség

Italok: 7
3 Életerő Itala
1 Gyógyítás Itala
1 Magabiztosság Itala
2 Mágia Ellenállás Itala


Ez tehát egy egyszerűbb, 31 lapos, agró vonal profi formátumra. Mellékpakliban biztosan készülni kell Ólom Lábakkal, esetleg Fegyvertörővel, valamint a Parasztlengős mindig jobb lesz, ha nem Vadász ellen játszunk, így abból is menjen még 2 a side-ba.

A Rövidkard és Körpajzs jól kombózik az Őrjöngésekkel, valamint ha szerencsénk van (és szükség van rá) akkor az egy kihúzott Elemi Gyengeség is erősíti. Itallapok pedig kelleni fognak, ez biztos, az arányait kell jól megtalálni, de side-ba belőlük is mehet még. Magabiztosság Itala mindenképpen, hiszen ha lehetőségünk van, azokkal tudjuk gyorsítani a paklinkat.

Az Érzéketlen Őrjöngést még Haladó formátumra tudom elképzelni, ugyanezzel a nemessel, de ennek az összetételét már rátok bízom, lepjetek meg ;) Szerintem ott lesz a leghatékonyabb az Agró Harcos ezzel a lappal.

Nemsokára találkozunk. Addig pedig kávé!

Előrendelés - Támogató Csomagok május 20-ig: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5