Haladó Jégvarázs Pakli Kecskemétről

2023.09.27

Az alábbi cikket a Disney semmilyen módon nem támogatta. (Megjegyzem más nagyvállalat sem.) Minden TCG játékos életében vannak rövidebb, illetve hosszabb időszakok, amikor előtérbe kerülnek a szerelem deckek. Számomra a mágus kaszt jégvarázslatai hozták ezt a semmihez sem fogható érzést az Ősök Hajnala világába. A bevezető után Legyen hó:

Nemes: Elementalista

Tekercs: Jég Népek Tekercse

Karakterek: 10

1 Fagyos-Vidéki Tanonc

4 Fenyvesváradi Látó

3 Vöröskövi Csatamágus

2 Óvárosi Jéghajlító

Fegyverzet: 5

4 Dereshágói Jégpálca

1 Télvidéki Fenyőbot

Képességek: 12

4 Hóvihar

3 Jégszilánk

3 Fagybérci Szelíd Hópárduc

1 Szövetségek Kora

1 Lélekcsapás

Italok: 4

3 gyógyítás Itala

1 Életerő Itala

Játék a Paklival:

Az alapkoncepció egyszerű és hatásos. Az ellenfél teljes mértékű ellehetetlenítése, folyamatos dermesztés a párducokra építve, emellett pár apróság, ami segíthet sikerre vinni a receptet. Kezdő lap mindenféleképp a Fagyos-Vidéki Tanonc legyen, mert vele lehet a tekercset kisütni. (Halott jégsebzésű tünde után van egy kis visszarúgó hatása!) Érdemes aktívba helyezni a kis barátunkat, hogy minél hamarabb sebződjön, valószínűleg úgyis nekünk kell kiütni majd, ha sikerült kiépülni. A maradék 6-7 páncélértéket már a gnóm is megoldja. A tünde lehívása után a 3-as karakterre törekedjetek egyetlen ok miatt. Párducot leghamarabb csak az ötös szintű Csatamágus bír el, viszont vele már nem lehet jég képességet használni, ami ütne is. Mivel a pakliba elég párduc szorult, valószínű, hogy kezdőkézben is lesz már belőle. (Nekünk nincs is szükségünk többre.) Ha sikerült lehozni csatatérre a Látót és a Csatamágust, ne felejtsd el kikeresni vele a Szövetségek Korát, ami a Nemessel és a Jégpálcával együtt már minden azonnali jég képességnek +3 sebzést tud adni. A Hóvihar lesz a leghatásosabb lapunk, mert duplázás esetén 12-12 damaget is ki tud osztani! (Ha lent van a Fagybérci Szelíd Hópárduc, akkor két Ellenséges Karaktert ki is szedtünk a játékból.) Ugyanez a helyzet a Jégszilánkkal is. A deck jelmondata az lehetne: Hóágyút mindenkire!

A tempót és laphúzást a Fenyvesváradi Látó, valamint a hátas csatatérre kerülése fogja adni. (Akár három is érkezhet a cicákból.) Védelem és falak nem kerültek be a 31 lapos pakliba. Ha megfelelő tempóban jönnek le a karakterek és becsúszik egy-egy jó laphúzás után a Gyógyítás Itala, kivétel nélkül fel lehet jutni a Lélekcsapásig és a pálca nélkül is fagyot hozó Jéghajlítóig. Az sem hátrány, hogy a pálcák többségével szemben 2-2 fegyverzet sebzésünk lesz, amit nem biztos megéri átvenni a csatamágus ütései miatt sem. Ez a pakli egyszerű, nagy pofonokat lehet vele osztani, a párducra érdemes vigyázni, nélküle nem fog meccseket nyerni. (Kivétel, ha szerencsésen tud valaki dobni a Hóviharral, ami azért nem mindig jön majd össze!)

Ha nem bíztok az egyes karakterben, vagy szeretnétek 2 Karakterrel is jég képességet lőni, nyugodtan lehet picit variálni. Kezdő lapként jól működhet a Medve-Tavi Gyógyító, persze itt Jégpálcák helyett ajánlott a Télvidéki Fenyőbotok használata és akár egy fejlesztés a némító hatása miatt. Emellett lecserélhető a jégszilánk a 2-es szintű jéggömbökre is. Kevesebb sebzést lehet majd velük bevinni, de ugyanúgy dermeszt majd a párduccal, valamint a kis gnóm is képes lesz nagyobb harcokra. (Vele még a Látó és a Csatamágus is gyógyítható lesz.) Nézzétek meg, teszteljétek! A Fagybérci Szelíd cicust nehéz beszerezni ekkora mennyiségben, de már kettővel is működőképes a játék. Utóbbi esetben a Szövetségek Kora, Gyógyitóka és a párduchiány miatt ajánlott 3 fal használata, hogy biztos megérkezzen legalább egy Hópárduc. Jó jegelést és Hóvihart Mindenkinek!

Mészi