Hatékony, olcsó és profi - Harmadik rész (Vadász)

2021.03.05

Elérkeztünk a trilógia utolsó részéhez, ahol egy hagyományosabb, de nagyon erős Vadász paklit mutatok be nektek. Ár-érték arányban hasonló az előző két cikkemben bemutatott paklikhoz, de talán ebben lesz a legtöbb fontos ritka lap.

Nemes:
Löveg Specialista

Karakterek:
1 Kék-Oázis Újonc Vadász
3 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Éjjeli Vadász
3 Bizáncváradi Veterán Lövész

Fegyverzetek:
4 Nyírfa Könnyűíj
3 Tölgy Számszeríj
1 Edzett Nyírfa Könnyűíj

Italok:
4 Életerő Itala
2 Vadászok Ereje

Képességek:
2 Bénító Lövés
2 Rejtőzködés
2 Lendületes Löveg
1 Tripla Lövés

Side: 1 Tripla Lövés, 1 Bénító Lövés, 2 Elkerülésből Támadás, 2 Magabiztosság Itala, 2 Fakéreg Karvédő, 1 Edzett Nyírfa Könnyűíj, 1 Óvárosi Lemeztáncos

Tippek a paklihoz: 

Az alap koncepció a korai agróra tökéletes, valamint a végjátékban a Lendületes Lövegekkel jó befejező lehet. A játék középső szakasza az, ami egy kicsit cselesebb. Abban az esetben, ha mi kezdjük a játékot, bátran keressük ki a 2-es karakterünket kezdőlapnak, és hozzuk is játékba, amivel akár 8 sebzést is okozhatunk olyan ellenfelek ellen, akik nem játszanak 2-es karakterrel. Amennyiben nem, akkor is ezt keressük ki, csak ne hozzuk játékba, amíg nem szükséges. Ha a 3 darab 3-as karakterből fel tudunk húzni egyet, akkor már nagy meglepetés nem érhet minket, és kezdhetünk akár egyből 3-assal is.

Mivel az 5-ös körünk teljesen kiesik, és van esély, hogy a 4-es is, ezért fontos a laphúzás a Nemessel. Ha nem Rúnamester Mágus ellen játszunk, akkor bátran rakjunk be a Magabiztosság Italából és a Fakéreg Karvédőből a paklinkba, ezzel bebiztosítva a megfelelő tempót egész játékra.

Ha úgy érezzük, hogy a hiányzó 4-5-ös körrel nagy hátrányba kerülünk, akkor megéri berakni a Lemeztáncost egy 6-os karakter helyére, és egy Lendületes Löveg helyett pedig mehet a másik Edzett Nyírfa, ezzel pedig egy nagyon erős, folyamatos fizikai sebzést tudunk biztosítani.

A 2 Bénító Lövés értelemszerűen bővíthető vagy teljesen cserélhető, ha szükségét érezzük, de általában nem árt, ha a két darab a kezdő paklinkban van. Emellé társul a Rejtőzködés, hiszen ez a 4 lap fogja nekünk megvédeni a karaktereinket, amíg el nem jutunk a 6-os szintre. A Vadászok Ereje fontos ebben a pakliban is, hiszen akár kezdésként megérheti 8-at sebezni ellenfelünk életerejébe. Ezen kívül pedig az Éjjeli Vadásszal a legoptimálisabb, de ha a végére húzzuk csak fel, akkor is jól fog jönni, ha sikerül felszerelnünk a Nyírfa Könnyűíj fejlesztését.

A pakli sokszínűsége a mellékpaklink tartalmával teljes, és minden apró módosítás az ellenfelünk pakliján múlik, így nem mondanám egy könnyen elsajátítható paklinak, kezdők kezébe biztosan nem ezt adnám. De fel tudja venni a harcot a jóval drágább paklik ellen is kényelmesen, megfelelő rutinnal a kezünkben.

Próbálgassátok bátran, ha kérdésetek lenne, írjatok nyugodtan. A Cikkek menüben megtaláljátok ennek a sorozatnak az első két részét is.