Hatékony, olcsó és profi - Második Rész (Mágus)

2021.03.03

Ahogy ígértem, hozok nektek a Harcos után egy olyan Mágus koncepciót, amit ilyen formában még nem nagyon láthattatok. Igyekeztem itt is figyelni az ár-érték arányokra, így a most bemutatott paklim már eltér egy kicsit a mostanában tesztelt változathoz képest.

Pakli neve:
Barátság tönkretevő, idegesítő, sunyi kis izé

Nemes:
Rúnamester

Karakterek:
4 Fenyvesváradi Látó
3 Óvárosi Szektatag
2 Óvárosi Jéghajlító promó
1 Óvárosi Jéghajlító

Fegyverzetek:
2 Télvidéki Fenyőbot
2 Szatírszarv Pálca
2 Sziromkristály Pálca

Képességek:
3 Sziklafal
2 Gondolat Módosítás
1 Stabil Dermesztés
4 Dermesztés
2 Lélekgömb
2 Szikla Reptetés

Side: 1 Életerő Itala, 1 Szikla Reptetés, 1 Lélekgömb, 4 Tanonc Pálca, 2 Mester Pálca, 1 Emlék Torzítás


Tippek a paklihoz:

Említettem, hogy nem egy átlagos Mágus pakli, pláne, ha csak a side-ra vetünk külön pillantást. A Mester Pálca egyébként is az egyik leginkább elhanyagolt legerősebb Mágus lapok közé tartozik szerintem, és kipróbáltam mi történik, ha szinte egy teljesen új koncepciót hozunk létre egy többfordulós játék második körében a mellékpaklink használatával.

De kezdjük az alap paklival! Ami talán a legszembetűnőbb, hogy nem rendelkezik sok sebzéssel, inkább a kontrollra fókuszál egyértelműen. A nem megszokott lapok közé tartozik itt a 2 db Gondolat Módosítás, ami a végjátékban életmentő lehet, ha az ellenfél egy olyan képességgel kezdené a támadókörét, mint mondjuk egy Lendületes Löveg, vagy éppen egy Lélek Csapás :) Szóval a játék eleje a kontrollra megy, a játék vége pedig a kis sebzésekre. 

Fegyverzeteink sokszínűsége szinte a legtöbb ellenfél paklit zavarni fogja, és az is biztos, akármilyen pakli ellen is játszunk, a sok Dermesztésre és a Lélekgömbökre fog használni majd side paklit a következő meccsen, és ilyenkor jöhet a csavar, ahol lecseréljük a fegyvereinket, és pár dermesztés helyett bekerülnek nagyobb sebzést okozó lapok. A Mester Pálca pedig megfelelő védelmet nyújt bármilyen nem kívánatos, minket célzó képesség ellen, mindenféle megkötés nélkül.

A pakli kimaxolásához, például 1-2 Szektatag helyett jó szolgálatot tehet Andrea, de ez az olcsó megoldásos koncepció is bőven megfelelő arra, hogy barátságokat tegyünk vele tönkre.

Mindenképpen erős és meglepő dolgokat lehet vele véghezvinni, bőven alakítható még minden irányba, próbálgassátok bátran ;)