IV. Hadurak és Tábortűz versenybeszámoló Kanizsáról

2023.04.17

A hétvégén megtartottuk a minden hónapban megrendezett Hadurak és Tábortűz versenyünket. Kiemelkedő érdeklődéssel, most 7 nevezővel indultunk el, így két csoportra osztva, majd egyenes ági kiesésben mérkőztünk meg.

Az első csoportban a tapasztaltabb játékosok indultak, négy fő, név szerint Kapus Ádám, Antal Gergő, Kőműves Norbert és jómagam. Itt Kapus úr fölénnyel vitte a csoportelső helyet, viszont a másik három játékos azonos győzelmi számokkal és körbeveréssel egy-egy újra játszást eredményezett, hogy kialakulhasson a sorrend. Itt Geri 2 győzelemmel másodikként továbbjutott, Kömi negyedikként vigaszágra került velem egyetemben, harmadik helyen.

A második csoportban már egyszerűbb volt a helyzet, az első helyen az újonc harcosunk, Molnár Gábor végzett, második helyen szintén egy új harcos, Kocsis Dani, és vigaszágra Balla Emese került harmadikként.

A főág első két mérkőzésén az első csoport győztese Kapus Ádi mérkőzött meg Danival, a második csoport második befutójával, ahonnan Ádi két győzelemmel továbbjutott.

A másik mérkőzésben Geri került össze csoport másodikként az újonc első Gáborral, ahol Geri Ádihoz hasonlóan két győzelemmel, veretlenül ment a döntőbe.

A vigaszágon egy első körös mérkőzés volt – 2. csoport negyedik embere hiányában Kömi előre kvalifikálta magát egy lépéssel -, ahol Emese és én küzdöttünk meg. Itt Mesi az első mérkőzésen elvert, de sikerült egy 2-1-re szépítenem.

A következő fokozatban az első felső ági kiesővel, Danival harcoltam, ahol szintén 2-1-gyel továbbjutottam a harmadik helyért folytatott harcban, miközben Kömi a felső ági második kiesővel, Gáborral nézett farkasszemet és jutott tovább hasonló eredménnyel.

A harmadik helyért folyó küzdelemben sikerült Kömi fölé kerekednem, így egyedüli Mágusként elértem a dobogó legkisebb fokát – attól még a rémálmaim az "egy körben két Griff" momentumoktól ugyanúgy megmaradtak.

A döntőben Geri harcosa és Ádi vadásza mérkőzött meg, lassan este 10 lett már, így fáradtan, pattanásig feszült idegekkel zajlott a mérkőzés. Gerinek sikerült a végére, nagy nehezen, teljes paklit végig játszva az utolsó meccsen behúznia a győzelmet, mivel egyiküknek sem maradt lapja, de utolsóként Geri behúzta a Vöröskövi Páncélos Orrszarvút, amivel meg tudta védeni a Lándzsás Felderítőjét Ádi Veterán Lövészétől, aki már addigra kifogyott a képességekből.

Így zajlott le a majd 10 órás verseny, sokat nevettünk, pizzáztunk, sírtunk a Griffektől (én), és játszottuk végig a szombatot. Összességében az eddigi legjobb Hadurak és Tábortűz versenyt éltük át.

GearAdam

aka. Kassa Ádám