Jég dupla Krisztivel

2021.06.23

Ahogy a nagy melegben már a kevés alkohol is megárt, úgy jutok el lassan a zene válogatásaimban is a jó öreg Charlie-hoz, ahol felcsendül legnagyobb slágere, ami egyértelműen egy profi Mágus pakliról szól. A Máté Pétereshez majd még innom kell. Egyébként lassan olyan ez a cikkírás, mint ha személyes naplót vezetnék.

Kedves Naplóm!

Ma is nagyon meleg van, de hoztam egy Jég paklit. Köszi.

Jég, dupla Krisztivel:

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Hontalan Tanonc
1 Fagyos-Vidéki Gyógyító
2 Andrea, a Hideg Bűvölő
2 Kriszta, a Halál Angyala
1 promó Óvárosi Jéghajlító

Fegyverzet: 6
1 Tanonc Pálca
3 Szatírszarv Pálca
2 Főmágus Acél Botja

Italok: 4
2 Életerő Itala
2 Mentális Erő Itala

Képességek: 11
3 Dermesztés
1 Stabil Dermesztés
3 Jéggömb
3 Jégszilánk Löveg
1 Emlék Torzítás


Tippek a paklihoz:

Szerintem a meglepetés ereje az, amikor nem megszokott képességeket használunk. A Jég képességek mindig is erősek voltak, de a Jéggömb és Jégszilánk leginkább csak Kezdő formátumon tűntek fel. Relikviák és dupla Kriszta nélkül is működhet ez a pakli, de ahhoz, hogy az egyébként hiányos sebzést pótoljuk, nagyon fontos lehet a többszöri Mentális Erő Italának kijátszása, és a dermesztéseken kívül más védelmünk nincs, így könnyen potyoghatnak a karaktereink, amit viszont Kriszta tud pótolni legalább egyszer, ha van elég életerőnk hozzá. De bátran próbáljátok ki ezt a koncepciót a ti lapkészletetekhez igazítva.

Mellékpakliba elférhet egy-két tömegsebzés, Őrült Vaddisznósereg mindenképpen jól jöhet profin, szóval abból kettő muszáj lesz. Az egyik lefájóbb kombónk lehet, ha Andreát leitatjuk Mentális Erővel és Dermesztést játszunk ki, ebben az esetben 10-10 sebzést is okozunk vele a fagyasztáson kívül, hiszen az itallap 6-al, a nemesünk 1-el, Andreánk pedig 3-al növeli ennek sebzését, még akkor is, ha nem ő játssza ki a Jég képességet. De igyekezzünk Andreával képességekkel ölni, hiszen akkor laphúzás is járhat érte, emiatt fontos része a paklinknak.

Ha keveseljük a laphúzást, még jó döntés lehet kicserélni a Hontalanokat Látókra, ez esetben a kezdő Tanonc Pálcánk helyett egy Télvidéki Fenyőbot is fontos szerepet adhat. Igaz, potenciálisan veszítünk a lehetséges sebzésekből, mert +2 képességsebzésünk (Nemes miatt +3) járna minden vele kijátszott laphoz, de legalább pótolja a laphúzást. Itt megjegyezném azért, hogy míg a Tanoncunk biztosan célpont lesz, addig a Látókat ritkább esetben támadják, inkább a 4-5ös karaktereink kerülnek majd arccal az asztalra. De a lényeg, hogy sokféleképpen működhet jól, nem is feltétlenül ez a legjobb összeállítás, így csak kedvcsináló gyanánt raktam nektek össze.

Biztos vagyok benne, hogy fog még meglepetéseket okozni egy hasonló koncepció, meglátjuk mikor és hol :) Addig is, fogyasszátok egészséggel és mértékkel persze.

Jegeskávé!

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5