Katasztrófaturizmus

2022.01.31

Számomra kedvenc formátumom a Szóló, ahol egy pakliban minden lapból csak egy darab kerülhet be. Remélem hamarosan szervezhetünk ilyen versenyt is, bár lehet csak én rajongok érte. Mindenesetre az bizonyos, hogy a Szövetségek Kora megjelenésével már tényleg nem okoz gondot összeállítani profi szintű paklikat, amik közel olyan erősek lehetnek, mint a sima formátumokon.

Most pedig egy ilyen Mágus paklit hoztam, ami leginkább a tömegsebzésre specializálódik, így próbálva folyamatosan, kis értékekkel, de stabilan leszedegetni az ellenfelünk karaktereit. Ezáltal igyekezve olyan élményben részesíteni az elszenvedőt, mint aki éppen egy katasztrófa szemlélője.

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
1 Bizáncváradi Bérenc Varázsló
1 Fenyvesváradi Látó
1 Bizáncváradi Hontalan Tanonc
1 Fenyveshágói Remete
1 Fagyos-Vidéki Gyógyító
1 Andrea, a Hideg Bűvölő
1 Ismeretlen Áldozómester
1 Elektra, a Villám Bűvölő
1 Óvárosi Jéghajlító
1 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 6
1 Télvidéki Fenyőbot
1 Szatírszarv Pálca
1 Rontás Pálcája
1 Tanonc Pálca
1 Főmágus Acél Botja
1 Szövetség Pengéje

Képességek: 11
1 Hóvihar
1 Légcsapás
1 Jégeső
1 Árvíz
1 Szövetségek Kora
1 Vöröskövi Fekete Gyík
1 Gondolat Módosítás
1 Emlék Torzítás
1 Dermesztés
1 Homokvihar
1 Lélek Csapás

Italok: 4
1 Mentális Erő Itala
1 Magabiztosság Itala
1 Életerő Itala
1 Gyógyítás Itala


Játék a paklival:

A kezdő lapunk a Szövetség Pengéje+Szövetségek Kora, ezzel is szűkítve már a paklinkat és betudni a lehetséges plusz sebzéseket, valamint egy biztos kezdőfegyverzetet. 

Karakterek igazából variálhatóak, de szerintem ez az egyik legoptimálisabb, mint hatásokban, mind pedig erőben a képességlapjainkhoz mérten, valamint igazodva a Szövetségek Kora megkötéséhez. Laphúzással alapvetően nem lesz gondunk, bár a legtöbb képesség a közép-végjátékhoz fog kelleni, bátran eldobhatjuk ami éppen nem kell. A karakterek által is tudunk plusz laphoz jutni, Magabiztosság Italával is, a Relikviával vissza is vehetünk lapot, ahogy az Emlék Torzítással is. Valamint bekerült egy sima Gondolat Módosítás is, amiből ha promót használunk, tovább variálhatjuk a saját kezünk tartalmát. De szerintem erre a formátumra már ez is bőven elegendő lesz.

A sok kis sebzés csak akkor lesz hátrány, ha ellenfelünk csökkenti valamilyen lappal ezeket. Ebben az esetben kelleni fog sok megszokott 1 max 2 célpontos képességek a mellékpaklinkba. Valamint nem árt egy kis védelemmel is készülni, amire a Falak és a Földomlás is kiváló választás lehet.

Fontos lesz a 6-os karakter a végére, így ha nem akarjuk annyira a szerencsére bízni, növelhetitek egy plusz 6-ossal a pakli méretét, hogy biztosabban kijöjjön a végére, hiszen akad 6-os szintű lapunk. Próbálgassátok bátran, tesztelgessétek más kasztokkal is, ha igény lesz erre a formátumra, én szívesen beiktatnám, mert az egyik legváltozatosabb versenyeket szokta eredményezni, valamint a kezdőbb játékosok is hamar elegendő lapkészletet tudnak hozzá szerezni, hiszen mindenből csak egy mehet.

Mára ennyi voltam, kövessétek a holnapi infókat Ádi billentyűzetéből, izgalmas dolgokkal érkezünk a hét folyamán is. Szombaton Mentor és Párbaj nap, vasárnap pedig az ugyancsak nagyon várt Profi verseny. 

Addig meg tudjátok... kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/593836798575592

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5