Kecskeméti Nyíltnap - Élménybeszámoló

2022.05.18

Múlt hétvégén végre eljött a napja a Kecskemét Ősök Hajnala Régió első rendezvényének, ahol volt szerencsém bemutatni a játékot az érdeklődő közönségnek. Nagyon pozitív nap volt, úgyhogy elmesélem.

Kicsivel 14:00 előtt érkeztem Kecskemétre, ahol már akkor 6-7 érdeklődő várakozott a Cliché előtt. Pontosan 2-kor ki is nyitották nekünk a bejárati kaput és beözönlöttünk a helyre, elfoglaltuk az asztalainkat, közben szerencsére többen is segítettek becipekedni minden cókmókot. Köszönöm szépen a segítséget, nagyon kellett!

A rendezvény rövid játéktörténeti bemutatóval kezdődött, majd a playmatokat körbeülve áttértünk a szabályokra, ezt követően pedig több páros is belevágott pár alap mágus paklival a komoly kártyázásba. Közben újabb érdeklődők érkeztek, és amíg nekik is elmagyaráztam a szabályokat, többen bátra kipróbálták az alap harcos és vadász paklikat is. Nagyon jó volt látni, hogy mennyire nyitott a közösség, szóval én már most úgy látom, hogy egy jó banda van kialakulóban Kecskeméten. 


A délután során gyakorlatilag volt aki 3-4 órán keresztül megállás nélkül kártyázott, sőt voltak akik pár kört követően egyből belekóstoltak a párbajok és a booster bontás ízvilágába is. A rendezvény végefelé szóba jött a klán alapítás, sőt a következő rendezvény megszervezése is, ami természetesen egy kezdő Párbajnap formátumot fog kapni. Olyannyira szóba jött ez, hogy már le is foglaltuk az időpontot, Június  11. szombat lett a napja, a facebook eseményt pedig itt éritek el: https://fb.me/e/1RkTkhdhU

Az idő gyorsan elrepült, végül 18:30 körül jöttem el a helyszínről, miután egyeztettünk még egyet az újdonsült régió felelősünkkel, Bondor Barnabással, aki közel fél éve kezdett el foglalkozni a játékkal. Köszi Barni! :)

Bár én eljöttem, de többen még ott maradtak kártyázni. Jól láthatóan remek élmény volt nem csak nekem, de mind a 12 résztvevőnek ez az Ősök Hajnala Nyíltnap. Az biztos, hogy amint tehetem, én visszatérek!

Köszönök minden segítséget, Hello Kecskemét! :)

Ádi