Kecskeméti Szóló Verseny, avagy mindenki magáért felel!

2024.02.07

A február mindig tartogat meglepetéseket Ősök Hajnala fronton. Ez idén sem történt másként, ugyanis a havi esemény formátumáról Attila kezdeményezésére a kecskeméti közösség dönthetett. A kiírt szavazási lehetőségek között szerepelt a Triád, Szóló és a Titán is, végül nagy többséggel a Szóló formátumra esett a játékosok választása.

Aki nem ismerné, annak csak annyit írok, minden lapból csak egy darab kaphat helyet a deckben a megszokott playsetekhez képest. Mindenki hatalmas kreativitással porolta le a mappákat és tömegével kerültek csatatérre a saját tulajdonnevet viselő Hősök és rég nem forgatott lapok. Én személy szerint nagyon élveztem a pakliépítést, bár szinergiákat és általánosan bevett hajtóerőt kevésbé tudtam kipréselni a kiválogatott kártyákból. A megmérettetésen végül 6-an vettünk részt. A felsorakozott paklikínálat tartalmazott 3 harcos, 1 kultista, 1 mágus és egy igen szórakoztató vadász-mágus duált, ahol helyet kapott Klepp, a tolvaj, de András, a holtak ura is.

A mérkőzéseket BO1-es körmérkőzésekben tartottuk a TCG webshop klubjában, mindenki öt meccset játszott. Végül 4-4 ponttal István és Mészi között dőlt el az első helyezés. (Egy igen szórakoztató és érdekes meccsen sikerült alulmaradnom István orkjaival szemben.)

Az esemény érdekes színfoltja volt a már jól bejáratott Hollók és Próféciák versenysorozatnak, idén ráadásul mindkét versenyt más-más játékosnak sikerült megnyernie így biztos érdekes lesz a Régiós Bajnokság 2024-es alakulása. A helyezési sorrend a következőképp alakult:

1. István (harcos pakli)

2. Mészi (harcos pakli)

3. Ricsi (harcos pakli)

4. Tamás (mágus pakli)

5. Geraldo (vadász-mágus pakli)

6. Barni (kultista pakli)

A győztes deckről István jóvoltából egy képet is közlök veletek, hátha többen kedvet kaptok a formátumhoz!

Találkozunk a márciusi versenyen! Addig is, jó készülést Mindenkinek!

Mészi