Kedvencek Temetője

2022.01.27

Zenei kilengésünk után most filmes vizekre evezünk, így Stephen King után szabadon, hoztam nektek egy high-end fun Vadász Báb paklit, inkább reprezentatív jelleggel, mint sem komolyan.

A Szövetségek Kora megjelenése sok meglévő koncepciót egészített ki, és esélyt adott új irányok kialakításához is. Az egyik ilyen lehetséges vonal a Vadász kasztnál például a Báb+Hátas koncepció, amihez több lap is készült. Hogy mennyire teljes és versenyképes, az még a jövő ,,filmje" de az bizonyos, hogy lesz rá sok próbálkozás. Mivel pedig a nagyágyúk ebben csak profi formátumon használhatóak, így ez a pakli is erre készült, hátha beindítja a fogaskerekeket és születik majd belőle egy élhető verzió. De addig is, itt van ez:

Pakli neve: Kedvencek Temetője

Nemes: Löveg Specialista

Karakterek: 10
1 Bizáncváradi Erdei Tanítvány
3 Fenyvesváradi Tüzesíjász
3 Fényerdei Madarász
2 Fakó, az Állatszelidítő
1 Kék-Oázisi Szövetség Őrző

Fegyverzet: 6
4 Tölgy Számszeríj
2 Elemijég Dobókés

Képességek: 10
3 Vész Varjú
2 Dögkeselyű
1 Jelölt Vadkan
1 Rejtőzködés
2 Bizánchágói Griffmadár
1 Fényerdei Félvér Kanca

Páncélzat: 1
1 Vadőr Kesztyű

Italok: 5
3 Életerő Itala
1 Vadászok Ereje
1 Magabiztosság Itala

Játék a paklival:

Kezdő lapunk az Erdei Tanítvány, ami igazából azért került a pakliba, hogy a 3-as szintű karaktereinket erősítse a fizikai támadásoknál. Előbb-utóbb majd nekünk kell gondoskodni az eltűnéséről, de addig is kiváló kezdőlap lehet, pláne, ha mi kezdjük a játékot. A pakli leginkább a közép és végjátékra fókuszál, ami biztosan csak az új Egyedi Hőssel érhető el. Amint lehetőségünk van, játékba hozzuk a Báb lapokat, növeljük őket a gyűjtőnkben, hogy a végére Fakó egy Hátassal igazán komoly fenyegetést jelentsen.

Mivel támadó és védekező képességekre már nem maradt hely nagyon, így teljesen a laphúzásra és a Bábokra kell támaszkodnunk. A Hátasok is a biztos végjátékra kerültek be, de ha úgy adódik a helyzet, ők is remekül megvédhetik addig a karaktereinket, hiszen elég erősek és zavaróak lehetnek ahhoz, hogy 1-1 támadást inkább ellene indítsanak ellenfeleink, mintsem karaktereinkre.

A Nemesünk elég laphúzást tud biztosítani, ha lesz rá életerőnk. Az sem feltétlenül gond, ha ellenfelünk bűnteti a laphúzásunkat (pl: Rúnamester), hiszen általában szívesen dobunk majd Bábokat is kézből a gyűjtőnkbe, emiatt is lett 32 lapos ez a pakli most, ami így, hogy van kezdő karakterünk, nem lesz sok. Ami nagyon fontos, hogy találjunk 3-as karaktert, onnantól kezdve már jöhetnek a Bábok, mehet a lapdobás+laphúzás, és semmi más dolgunk nem lesz, minthogy kijátsszuk a lehető legtöbb Bábot a térfelünkre.

A Madarász erősíti a Vészvarjút, ezért ebből tettem be többet, de igazából bátran variálhattok mind a Bábok, mind a 4-es karaktereken ízlés szerint. A Dögkeselyű pedig elég zavaró lesz az ellenfélnek, hogy ő is külön célpont legyen majd, szóval mondhatjuk, hogy a legjobb védekezés a támadás gondolatmenetre építettünk.

Egy Rejtőzködés bekerült, ami igazából bármikor jól jöhet, már a játék korai szakaszában is. Emellett pedig egy Vadőr Kesztyűt is javasolnék, amiből lehet nem árt, ha kettőt tesztek be majd. Ez az a kis meglepetés lap, ami már tényleg teljesen zavaróvá teheti a Bábjainkat, viszont ha többet raknánk az alap pakliba, általában csak útban lenne. Mellékpakliba készítsetek belőle, ha az alapba nem tesztek be kettőt.

Egy jó Vadászok Ereje is jól fog jönni, akár Fakóval, akár Szövetség Őrzővel játsszuk ki, ami teljesen jól illik a koncepcióba, és igazán erős fizikai támadásokra lesz képes.

Remélem tetszett nektek ez a pakli is, el fogom hozni a legközelebbi versenyünkre a Mágus mellé, ki lehet próbálni majd. Minden megoldás, de leginkább minden kávé érdekel. Gondoltam nem árt jelezni.

A héten cikkel már nem érkezek, bejegyzések persze lesznek továbbra is, sőt, már alakulóban van a nyereményjátékunk, amivel az új játékosainknak szeretnénk majd kedveskedni. Nemsokára kiderül ;)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/593836798575592

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5