Készülnek a kombók

2022.04.04

Általánosságban kijelenthető, hogy a játékosok nagyrésze, szeret új koncepciókat és meglepetéspaklikat próbálgatni. A Nemzeti Bajnokság közeledtével ez az igény és elszántság mégjobban érezhető, egyre többen írtok rám őrültebbnél-izgalmasabb ötletekkel, amire legtöbbször az a válaszom, hogy: -Hmm... érdekes. Teszteljed!

Azon kívül, hogy szeretem ennyivel letudni a választ, valójában még igazam is van. Na ez a legjobb kombó. De hogy miért is pontosan, ezt most kifejtem kicsit nektek.

Sok játékos (és nem csak az újak, sőt...) belefut abba a hibába, hogy a frissen kitalált újítása, koncepciópaklija csak 1-1 sikertelen meccset játszik, és örökre az enyészetté válik. A legtöbb ilyen próbálkozás a szemem előtt zajlik, és a vége mindig ugyanaz, visszakanyarodik a kitalálója a megszokott koncepciókhoz. Legjobb ellenpéldát erre saját magamtól tudok most felhozni, hiszen pont az eddigi egyetlen Nemzeti Bajnoksághoz köthető. Egy olyan, akkor még senki által nem játszott Harcos koncepcióval nyertem meg, amire ugyan voltak próbálkozások, de kitartás híján el lett könyvelve ,,gyenge és játszhatatlan" paklikoncepciónak. Ez pedig a Kiképző Mester nemes volt és a hozzá tartozó bábok. Persze a játék ekkor még fiatal volt, igazából csak Alfa lapokkal próbálkozhattunk újat alkotni, de még akkor is lehetett bőven, még a mai napig van olyan Alfás koncepció, ami szerintem működhetne még ma is.

Akkoriban én körülbelül 3-4 játékostársammal majdnem fél évig ,,titokban" teszteltem és alakítgattam a paklit, aminek voltak ugyan gyengeségei (igazából bármilyen Vadász :D ) de veretlen volt Mágusok ellen, és ez elég volt arra, hogy letegyem mellette a voksomat. Persze más szelek fújtak akkor, és nem is hiszem, hogy kell fél év tesztelni egy paklit, hogy bevetésre merjük vinni... de az biztos, hogy sokkal többet kell játszani, alakítani, tesztelni, mint pár meccs. Több játékos, több paklija ellen kell gyakorolni, legalább 5-6 meccset egyetlen pakli ellen, közben lehet változtatni, pláne a mellékpaklit, és így tovább, más játékos más paklija ellen, amíg nem érezzük úgy, hogy most már ISMERJÜK A SAJÁT paklinkat, és tisztában vagyunk a jelenleg domináló koncepciókkal és lapokkal.

A napokban (habár én nem játszok, pláne nem a Nemzetin) elkezdtem szemezgetni egy még nem játszott, új koncepcióval, ami szerintem merőben felforgathatja majd a Profi és ha sikerül a Haladó versenyeket. Az alapötletem megvan, tudom mi kellene, hogy legyen a győzelemhez fontos kombólapok. De ez még bőven kevés ahhoz, hogy az első próbálkozásra én versenyt tudjak vele nyerni. Elfogom készíteni, egyszer biztosan fog nagy meglepetéseket okozni, de ahhoz még sok játékos ellen be kell vetnem gyakorlásképpen, hogy tényleg versenyképes legyen.

Valamint van egy régi ötletem is, aminek ugyan van egy nagy ellensége, de nem szokták azt sem használni. Na jó, ezt megosztom veletek, mert úgy gondolom, hogy annó még valóban élhetetlen koncepció lett volna, de most, a Szövetségek Korával már simán összehozható egy olyan pakli, aminek a győzelmét az Aréna kiegészítőben megjelent Oltalmazó Aura fogja jelenteni. Az alap koncepció pedig az, hogy az a 6-os karakterünk, amin ez a lap van, megvédi a mellette lévő 4-es vagy 5-ös karaktert egészen a játék végéig, egészen a győzelemig. Lehet vannak benne már értelmezési problémák, szóval leírom itt, mit is csinál ez a lap. Ha az Oltalmazó Aurát viselő karakteren van páncélzatfejlesztés, akkor csak ez a karakter célozható, a többi karakterünk (végjátékban általában ez egy darab karakter lesz még) nem. Se támadással, se képességekkel. Taunt.

Szerintem rettentő erős lehet egy Oltalmazó Aurás pakli, amit nem nagyon próbáltak még a játékosok, és nekem már megjelenéskor nagy favoritom volt, és nagy tervem, hogy győzelemre is vigyek egy ilyen paklit. De mivel most egy sokkal undorítóbb koncepció ötletem van, amit ha elkészítek mindenki befejezi a játékot (badumtsss), így ezt az ötletemet mostantól a nagyközönségre testálom, és remélem lesz rá vállalkozószellem, aki ha más nem, legalább Profin kamatoztatni tudja majd. Ami biztos, hogy rengeteg módon elkészíthető, alkalmazható lehet, de ha sikerül, nagyon erős és akár új meta pakli is lehet. De ehhez rengeteget kell tesztelni, 30-40 meccs alatt meg se álljatok. Próbáljátok ki. Majd utána behajtom a győztestől a részemet. Köszi-köszi.

Szívesen veszek részt titkos teszteléseken, szívesen segítek kidolgozni új koncepciókat, keressetek bátran, ha kedvetek van. Azt most (IS!) megjósolom nektek, hogy az érkező Nemzeti top 3 pakliból, legalább 1 olyan lesz, ami előtte még nem nagyon mutatkozott meg versenyen, egyszóval meglepetés. Készüljetek ti is!

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/1425716267858975

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5