Kezdő Harcos - A Gyakornok Ereje Pakli

2021.05.24

Elkészült a Harcosoknak is a hamarosan webshopban is elérhető, új Ősök Hajnala kezdő pakli, ami sok újított lapot tartalmaz, és egy egészen erős, már már zavaróan jó koncepciót álmodtam meg neki :) Mégis csak Harcos, nem? De!

A Gyakornok Ereje

Karakterek: 10
1 Bereni Gyakornok
4 Bereni Harci Dobos
1 Pusztaváradi Fegyverkovács
3 Sötét Erdei Medvenyűvő
1 Déli Fali Kapuőr

Fegyverzet: 7
4 Gyakorlókard
3 Rövidkard és Körpajzs

Páncélzat: 3
3 Figyelemelterelés Gyűrűje

Képességek: 6
2 Ólom Lábak
2 Oltalmazó Deszka
2 Mennyei Pajzs

Italok: 4
2 Életerő Itala
2 Gyógyítás Itala

A kezdő lapunk egyértelműen az egyetlen Gyakornokunk. A Kezdő formátum amúgy is egyes szintről indul, így teljesen ideális lesz nekünk. A többi lapunk kezdésnél optimálisan tartalmazzon egy Gyakorlókardot is, hiszen így fogja a legtöbb sebzést kiosztani a későbbiekben.
A Figyelemelterelés Gyűrűjével pedig, nem csak, hogy megvédi a sima támadásoktól a szomszédos (általában a Harci Dobosokat) karaktereket, hanem még az első, őt érő sebzést teljességgel el is nyeli. Ha pedig előbb utóbb mégis meghal a Gyakornokunk, +10 páncéllal jutalmazza a többi élő karakterünket, valamint még a temetőbe is kerül, így további karaktert is le tudunk a helyére hozni, valamint még egy lapot is húzhatunk.

Ez tehát a két legfontosabb lapunk a Gyakornokhoz, utána pedig a Dobosok, és ideális esetben a Fegyverkovács akár 8-10 sebzéseket is okozhatunk az egyes szintű karakterünkkel pár kör elteltével.

A játék közepén pedig igyekezzünk zavarni az ellenfeleinket, amire az Ólom Lábak és a Mennyei Pajzs tökéletes lehet. A 2 Oltalmazó Deszkával pedig egy 4-es vagy nagyobb szintű karakterünket tudjuk kicsit megvédeni, egy 4-es vagy kisebb azonnali képességtől, amivel a -10 általában biztosítja is a kör túlélését.

Egy egyszerű, de mégis kombós kezdő pakli, ami sok zavaró lapot tartogat az ellenfelünk idegesítésére. Az pedig mindig jó ;)

Remélem tetszik nektek is, és majd viszontláthatom egy Kezdő versenyen ezt a paklit, vagy ennek egy erősebb változatát. Szerdán pedig érkezek az új Vadász kezdő pakli bemutatásával, addig is jó játékot, jó pihenést, de leginkább kávét.

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5