Kezdő Mágus - A Holtidéző Pakli

2021.05.21

Régebben, ha Kezdő formátumról volt szó, egyértelműen a Mágus kaszt vitte a pálmát, köszönhetően a gyakori de erős lapjainak. Jelenleg nem tudjuk a pontos erőviszonyokat, hiszen van olyan új lap, ami változtathat ezen, valamint pár lap esetén a ritkaságok is módosultak. De ami biztos, hogy már ezen a formátumon is több féle koncepció hozható létre, amik győzelemre segíthetnek minket a párharcok során.

A Mágus Élőholt Harcos Idézés Báb lapja egy erősítésen esett át a K2 alatt. Eggyel több sebzése van, valamint már üres vagy halott karakter helyre is kijátszható. Ehhez pedig újítottunk a Lélekmágus Övén is, melyet amikor kijátszunk, akkor visszavehetünk a gyűjtőnkből egy Mágus Báb lapot, így tehát az Élőholt Harcos Idézést jelen esetben. Erről hoztam most nektek egy pakliötletet, és ha minden jól megy, ez fog bekerülni hamarosan a webshopunkba is, mint új, megvásárolható kezdő pakli.

Karakterek: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
4 Fenyvesváradi Látó
3 Óvárosi Szektatag
2 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 6
2 Szatírszarv Pálva
2 Télvidéki Fenyőbot
2 Sziromkristály Pálca

Képességek: 9
3 Élőholt Harcos Idézés
2 Lélekgömb
2 Dermesztés
2 Szikla Reptetés

Páncélzat: 3
3 Lélekmágus Öve

Italok: 2
2 Gyógyítás Itala


Tippek a paklihoz:

Mivel kezdő formátumban sem Nemest, sem mellék paklit nem lehet használni, így ehhez nem kell külön tanácsadás most :) Ezen kívül pedig 1-es szintről indul a játék, így nem árt, ha 1-es vagy 2-es szintű karakterrel is készülünk. Kezdő lapunk így a Földbűvölő lett, ami ebbe a koncepcióba csak annyit tesz nekünk, hogy halálakor nem foglal karakterhelyet és még húzhatunk is vele egy lapot, más haszna ebben a koncepcióban nincs :)

A Télvidéki Fenyőbotok a megszokott kis életerőspórolásra lesznek jók. A többi fegyverzet inkább a kontrollról szól, és habár a Sziromkristály a mi Lélekgömbjeinket is gyengíti, általában az ellenfelet jobban fogja zavarni.

Tervünk, hogy a játék elején és közepén a Bábokat le tudjuk hozni, ezzel is kis zavaró sebzéseket okozni az ellenfélnek, ezen kívül pedig a Lélekmágus Öve és a Gyógyítás Itala megfelelő páncéllal ruházhatja fel a karaktereinket.

A Szikla Reptetések a játék középső szakaszában, a Lélekgömbök optimálisan a játék vége felé fognak jól jönni, bár ez utóbbi hasznos lehet Szektatagokkal is kijátszani, hiszen ebben az esetben még egy támadást is megúszhatunk vele. A Dermesztések pedig mindig jól jönnek, ezen nincs is mit magyarázni :)

Egy egyszerű, mégis újabb kezdő pakli, ami egy kis színt hozhat a játékba, leginkább most lilát...

Júniusban már szervezzük az első élő versenyünket, hamarosan értekezünk róla a Közösségi Csoportunkban. A Harcos és a Vadász kezdőpaklikkal jelentkezek legközelebb, jó hétvégét addig is! <3

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5