Kezdő Mágus Pakli

2022.01.14

Folytassuk a kezdő pakli ajánlót most a Mágussal, aki sok új és erős lapot kapott a Szövetségek Korával, és habár úgy gondoltam, hogy leginkább a profi versenyeket fogja nagyon megváltoztatni, ahogy átnéztem a gyűjteményt, elbizonytalanodtam.

Még mindig egy stabil, olcsó és könnyen alakítható kaszt a kezdő szinteken, így a leglátványosabb és legegyszerűbb eredményeket továbbra is a Mágusok hozzák majd, és most igyekszem egy kicsit másabb paklit bemutatni nektek, mint a megszokott, de szerintem igen erős lesz ;)

Pakli neve: Dö Médzs

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Bérenc Varázsló
3 Fényerdei Druida
3 Bereni Halálmágus

Fegyverzet: 7
3 Télvidéki Fenyőbot
3 Szatírszarv Pálca
1 Télvidéki Fenyőbot Zafírral

Képességek: 12
3 Kúszó Gyökerek
3 Dermesztés
3 Szikla Reptetés
2 Lélek Csapás
1 Lélekgömb

Italok: 2
2 Életerő Itala


Játék a paklival:

Kezdő lapunk a jól bevált Télvidéki Fenyőbot, amivel sok életerőt spórolhatunk meg a későbbiekben, és Mágusnál sosem árt, ha van kéznél fegyverzet. De mivel a formátum 1-es szintről indul, így helyzetfüggő, hiszen ebbe nem került 1-2-es szintű karakter, és agró paklik ellen, pláne ha nem mi kezdjük a játékot, akkor viszont nem árt 1 Életerő Itallal kezdeni.

Kezdő karakterekből sok jó opció van a kasztnak, de nagyon nehéz elmenni szó nélkül a Bérenc Varázsló mellett, mert nagyon erős hatással bír. Mivel pedig bőven akad kis szintű képesség a paklinkban, így általában ő is hamar célponttá válhat. Ahogy nehéz próba nélkül kihagyni a Kúszó Gyökereket is, ami nem hagy maga után látható sérüléseket, inkább pszichés maradandó károkat okoz ellenfelünkben, azt meg ki nem szereti?! Ha pedig 3 bekerült a paklinkba belőle, a jól megszokott Szektatagok helyett most Fényerdei Druidát javasolnám, aki még jobban megnehezíti majd ellenfelünk dolgát. A védelemről nem gondoskodik sok minden, így a kontrol vonalat erősítettem tovább a pakliban, ezért innen sem tud kimaradni a Dermesztés, és a megszokott, erős sebző képességek.

Mellékpakliba mindenképpen kerüljön a Szatírszarvak helyett Sziromkristály Pálca és lehet jöhet a negyedik Kúszó Gyökér is, és hibátlan összhangban lesznek a fent említett lapokkal, ha esetleg egy tömeg vagy több célpontos képességsebzős pakli ellen megyünk. Ebben az esetben a többi sebző képességünk is gyengül, de leginkább csak a Reptetéseket fogja akadályozni, a Lélek Csapás akkor is befejező lap marad, ha -2 vagy -4 sebzést osztunk ki vele. Készülhetünk még 1-2 Fallal, mindegy melyikkel, jól jöhet az is mellékpakliba.

Ha pedig a kihagyhatatlan lapok, ilyen nekem az új Fenyőbot fejlesztés is, amiből elég egy, és sok esetben nagyon jól fog jönni hogy elvesszük ellenfelünk egyik fontos karakteréről a hatást.

Szerintem ez már egy egyszerűbb, erősebb pakli, ami tartalmaz nem kevés új dolgot és koncepciót. Ha alakítanátok az alapot, akkor fontoljátok meg a mellékpakliba ajánlott lapokat is mindenképpen. Még érkezek egy Kezdő Harcos paklival is hamarosan, addig pedig készülünk a szombati SZK Bontás versenyre!

Kávézzatok, mert figyelek!

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1894582120749516

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5