Kezdő Verseny 2021 - Mágus Pakli

2021.07.01

A Kezdő formátum már régóta kedvez a Mágus kasztnak, de már a többi kaszt is szembe tud vele szállni, hiszen már nincs korlát a kék ritkaságú lapok használatában, így bénítók és egyéb kontroll, valamint sebző képességek is játszhatóak ellene.

Ettől függetlenül az biztos, pláne újonc játékosoknak, hogy a legegyszerűbb pakli erre a formátumra a Mágus marad. A játék 1-es szintről indul, és nem használható Nemes, de ezektől eltekintve alig különbözik egy Kezdő Mágus egy Haladótól.

A veterán játékosok általában más kasztot, esetleg duált fognak hozni erre a formátumra, de én most szeretnék egy standard, erős Mágus paklit bemutatni, amit akár ki is próbálhattok az eseményen, ha új érdeklődők vagytok.

Karakterek: 10
1 Lombvidéki Földbűvölő
3 Fenyvesváradi Látó
3 Óvárosi Szektatag
3 Óvárosi Jéghajlító 

Fegyverzet: 6
3 Télvidéki Fenyőbot
3 Szatírszarv Pálca 

Képességek: 13
3 Dermesztés
2 Lélekgömb
2 Szikla Reptetés
2 Lélek Csapás
4 Sziklafal

Italok: 2
2 Életerő Itala


Játék a paklival:

A kezdő lapunk amit kikeresünk, az 1-es szintű Földbűvölő lesz, amit nem feltétlenül kell kijátszanunk az első körünkben. Ha mi kezdjük a játékot, általában a legjobb, ha passzolunk, és később is csak akkor hozzuk le, ha szükségét érezzük. Igyekezzünk 1 Látót és 1 Szektatagot a kezdő kezünkben tudni még, onnantól pedig elég egy fegyverzet, hogy gördülékenyen haladhassunk tovább.

A Földbűvölő komoly védelmet nyújthat a Sziklafallal ellátott karaktereinknek, amiket leginkább a Szektatagokra kell majd felszerelni. Viszont könnyen előfordulhat, hogy ,,körbejátsszák" az 1-es karakterünket, így nem célozva őt, akár utolsó karakterünk is lehet az asztalon, aminek megölése után könnyen befejezhetik a játékot az életerőnkre mért ütéssel. Legrosszabb esetben, ha nincs már karakterhelyünk, nekünk kell őt eltűntetni majd az asztalunkról. A Télvidéki Fenyőbot jó életerőcsökkentő lehet rá, ha érkezik utána egy Látónk és egy Szektatagunk is.

A Látók a kezdeti Dermesztésekre és haláluk esetén a laphúzásra alkalmasak a legjobban, nyugodtan hagyjuk őket elveszni, hiszen ez a pakli a későbbi körökre specializálódott, ahol minél több lap van a gyűjtőnkben, annál többet fogunk sebezni.

A Sziklafalak elegendő védelmet adnak majd, és jól növelik a gyűjtőnkben lévő lapok számát. A Szektatagok Szikla Reptetéssel és a Lélekgömbökkel elegendő sebzést és kontrollt adhatnak a játék középső szakaszában.

A végjátékban pedig mindenképpen szükségünk lesz legalább az egyik 6-os karakterünkre, amik már lejövetelkor komoly sebzést érhetnek el a Lélek Csapásokkal, vagy fegyverzet nélkül kijátszható Dermesztésekkel is kombinálhatunk.

Mellékpakliba készülni kell minden kaszt ellen. Nem árt, ha bekészítünk pár Sziromkristály Pálcát, ha képességsebzős Vadász vagy éppen Mágus az ellenfelünk. Ezen kívül plusz 1 Dermesztés bekerülhet Mágus és Harcos ellen, Vadászok ellen viszont inkább ezeket csökkentsük, helyükre pedig Szikla Reptetést, esetleg egy-két Emlék Torzítás is bekerülhet. A Gondolat Módosítás a legtöbb pakli ellen jól működhet, azokkal is készüljünk akár alap, akár mellékpakliban, bár a vele való játék már kis tapasztalatot igényel.

Ha új érdeklődő vagy, bátran látogass el a vasárnapi rendezvényünkre, ahol a verseny ideje alatt kipróbálhatod velünk ingyenesen a játékot, amihez paklikkal is készülünk. Hamarosan találkozunk, jó készülődést, jó játékot, kitartást a meleg időjáráshoz ;)

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/393408472067162

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/40926092281179

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5