Ki léptet Fakó lován?

2022.03.21

Egy csomó állat... esetekben dög. Gondoltam egy merészet, és egy extra high-end paklit álmodtam meg most a Vadászoknak, Fakó, az Állatszelidítő köré.

Az Egyedi Hősök amúgy sem állnak halomban a játékosoknál, különösen igaz ez a Szövetségek Kora kiegészítő mellé megjelent lapokra, így Fakóval sem mostanában fogunk találkozni a profi versenyeken.

Mindenesetre érdemes készülni rá, szerintem egyértelműen köréépíthető koncepció válhat majd belőle. Feltehetőleg nem ebben a formában lesz a legerősebb, de most össze írtam nektek egy izgalmas kis paklit vele, élvezzétek hát.

Nemes: Löveg Specialista

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
3 Feketeláng Sivatagi Lövész
2 Diána, a Lemezek Mestere
2 Fakó, az Állatszelidítő

Fegyverzetek: 3
2 Óvárosi Ősbükk Hosszúíj
1 Nyirfa Könnyű Íj

Képességek: 10
3 Dögkeselyű
2 Jelölt Vadkan
1 Kék-Oázisi Dromedár
3 Bizánchágói Griffmadár
1 Rejtőzködés

Páncélzat: 2
2 Hófarkas Bőrvért

Italok: 5
3 Életerő Itala
2 Vadászok Ereje


Játék a paklival:

Ahogy látható, szinte minden Fakó köré és a laphúzásra épül. Egyébként ezzel a laphúzósdival éppen az a gond, hogy hiába vannak bábokat erősítő karakterek, amikor a laphúzás túl erős ahhoz, hogy kihagyjuk. Gondolok itt az elsőnek beírt, 4-es szintű Fényerdei Madarászra, aki a Lélek sebzésű bábokat erősítené, de ennyi laphúzó potenciál mellett egy Profi formátumon biztos nem cserélné le nálam a Sivatagi Lövészeket. A kezdő lapunk egy 2-es szintű fegyver, ami mindegy is melyik, csak legyen egy fixen. 

A 3-as szintű karaktereket is lehetne cserélni, de talán jó itt is a Tüzesíjász, ami ha fegyvert kap, biztos célpontja lesz az ellenfeleinknek, ami nem árt. Ezen kívül csak két fegyverzet kapott helyet, mindkettő Relikvia. A bábok kijátszásához nincs szükség rájuk, a Relikvia pedig önmagában szép sebzést ad, ahogy a többi karakterünk is erősödik fegyverek nélkül is igazából, így nincs több fegyverzetre igény. Elég ha Fakó vagy Diána kap egyet majd. 

Diána is kihagyhatatlan, a laphúzás/lapcsere miatt. Egyrészt a legfontosabb része a paklinknak az az lesz, hogy biztosan legyen a 6-os szinten egy Fakónk és 1-2 Hátasunk kézben. Mert amíg Fakón van Hátas lapunk, addig sehogyan sem sérülhet, így a Hátast kell majd céloznia az ellenfélnek (igazából mintha egy Fal képesség lenne rajta). Annyi különbséggel, hogy a Hátasok adnak támadó vagy páncélbónuszt, valamint Fakó +1 sebzést kap minden gyűjtőnkben lévő Báb képesség után.

Ha pedig ez megvan, akár 8-10-re is feltornázhatjuk az alapsebzését fegyverzet nélkül, amit akár körökig nem tud leszedni majd ellenfelünk. Biztosítékként bekerült két Páncélzat Relikvia is, amivel lapdobás után szépen lehet gyógyítani a karaktereinket. 

Tömören: Húzz lapokat, játszd ki vagy dobd el a Bábokat, a 6-os szinten legyen Fakód! Erre épül a pakli, valamint a fizikai sebzésre, hiszen a két Vadászok Ereje a végjátékban már igazán nagyot csíphet majd a buffolt Fakónkon. Már csak fel kell őt húzni, de az addig lehozott karaktereink sem fognak tétlenkedni, önmagában mindegyik korrekt erőt képvisel. Cserébe védelemre nem maradt sok opciónk, ha igen, azt is inkább Diána és Fakó környékén kezdjük majd el kijátszani.

Most vasárnap Kezdő kezdő verseny, mellette pedig párbaj, így jöhetnek a haladó és profi paklik is, pláne, ha szeretnétek a mostanában megalkotott cikkeim paklijait kipróbálni, esetleg kikapni ellenük ;)

Következő versenyeink: https://www.facebook.com/events/1575071582874822

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5