Kis Kedvencek - Bevezető

2023.01.10

Üdv mindenkinek a 2023-as évben! A múlt hónapban, ami még a tavalyi évet erősíti kitöltésre került egy kérdőív a játékosok kedvenc lapjaival kapcsolatban. A következő cikksorozat bevezető darabja egy kis statisztikai áttekintés lesz a témában. Senki ne aggódjon, nem lesznek diagrammok és táblázatok! (Csak egy kicsit!)

Bemelegítésnek nézzük is meg melyik régiókból érkeztek a kitöltések: az összes jelenleg aktív régió képviseltette magát legalább 1, de inkább több játékossal, ettől lett igazán színes és sokrétű a kérdőívecske. 

Térképes elemzést ne várjon senki, de ha kíváncsiak vagytok a pontos lokalizációra:

Budapest, Cegléd, Dél-Pest, Kecskemét, Nagykanizsa, Páty.


A kérdések érintették a kasztok népszerűségét is, ezzel kapcsolatban úgy gondolom nem nagy meglepetés, hogy első helyen a harcos végzett legtöbb szavazattal, a második helyen osztozott a vadász és a kultista! Így van, a kultista megelőzte a sort záró mágust, mely a harmadik és egyben záró pozíciót tudta bezsebelni. A mágus védelmében megemlíteném, hogy nem sorrendet, hanem top 1 kasztot kellett választani, ezért a relevancia leginkább a harcosnak szól. :D

Ha már a kasztok is nagyító alatt perzselődtek, nem kíméltük a nemeseket sem. A kitöltők közel fele, pontosan 42,9 %-a szerint a nemesek ura, az életerők mestere, a zsoldosaiért áldozni képes uraság nem más, mint az Önfeláldozó Hadúr! Talán nagy meglepetést nem okozott, hiszen az utóbbi kecskeméti párbajnapok népszerű résztvevőjeként párszor már bizonyított.

Sok érdekes kérdés került elő, ezek közül már csak kettőt osztanék meg veletek a bevezető irományban. Az első kifejtésre váró nagyon különleges, mert Nymirra kontinensének egy ikonikus helyéhez kapcsolódik. Aki követte a podcastokat biztos felkapja a fejét a kedvenc grafikákra a bennük rejlő történet miatt. Ha nem szeretnéd, hogy spoiler legyen a lapokkal kapcsolatban a következő link az említett beszélgetéshez vezet: https://www.youtube.com/watch?v=Blqv-B5iWdM&t=2832s

A kellően hosszúra nyújtott felvezetés után lessük meg melyik lap lett a kedvenc grafikátok! Nem is egy, hanem kapásból kettő lapot is látni fogtok, mivel megosztott trónon, de a Medve-tó nyerte ezt a fordulót. Az egyik általam is nagyon kedvelt art is itt csücsül:

A Gyógyító nem csak az egyik legelképesztőbb képi világú lap (amit sajnos nem sokat láttam még játékban), de a Lore szempontjából is megkerülhetetlen, mivel (SPOILER ALERT!) köze van a dimenziókapukon átkelő kultistákhoz, valamint egy tünde testvérpárhoz és rajtuk keresztül Ivánhoz, a mérgek urához is! Amikor Ádi megosztotta a gnóm karakter hátterét, nem kis meglepetés ért! Talán emiatt még jobban kedvelem a víztükörben is tisztán kirajzolódó kis alakot. A másik karakter is különleges, számomra már csak azért is, mert egyik kecskeméti játékostársamnak már 100 db körül van az Íjkészítő gyűjteménye! (Ha van nálatok felesleges példány belőle, Barni örömmel átveszi.)

Zárásként hagytam a Kis Kedvencek cikksorozat Bevezető részének a házi kedvenceiteket. Talán itt sem meglepő, hogy a szárnyakkal és nagyon jól alkalmazható hatással rendelkező hátast többen is írtátok. Szerintem mindenki sejti, hogy a Bizánchágói Griffmadárról van szó. Jelenleg talán a legkeresettebb és legtöbbet haladó pakliba kerülő állat. Kíváncsian várom, hogy a jövőre megjelenő Árnyas Fellegek hoz-e magával trónkövetelő kis kedvencet. Itt ragadnám magamhoz a karaktereket és köszönném meg minden játékosnak, aki vette az időt és energiát, hogy részt vegyen ebben a kis "felmérésben"!

A bevezetőnek vége, a következő cikkre felkészül Nagykanizsa!

Mindenkinek Ősök Hajnalában gazdag évkezdést kívánok!

Mészi