Kis Kedvencek - Budapest és Dél-Pest

2023.02.22

Kedves Zsoldosok és Nemesek! Töretlen lelkesedéssel köszöntök minden kitartó olvasót a kedvenceket finoman boncolgató szövegfüzér utolsó sorainak befogadása alkalmából! Képzeletben bemutattam nektek Nymirra lényekben és varázslatokban gazdag világát a játékosok szemüvegén keresztül. Különleges és élvezetes elfoglaltság volt elmerülni az általatok preferált lapokban. Nincs más hátra, mint a közös utazásunk záró húrjainak megpendítése. Fogadjátok érdeklődéssel a Budapest és Dél-Pest régiókat!

Szerencsére nem kell messzire mennünk, hogy felvegyük a néhány hete elengedett fonalat, mivel Kecskemétről egy kényelmes autózásnyira már meg is érkeztünk a bepromózott régióba. A történelmi és földrajzi bevezetőt váróktól most jött el az ideje a bocsánatkérésnek. Mivel annyira szövevényes és témáktól hemzsegő területről van szó, a tankönyvszagú tárgyilagosság elkerülése miatt in medias res belecsapok a válaszok elemzésébe!

Elég sok játékostól érkeztek reakciók ebből a régióból, elsőként foglalkozzunk kicsit a számokkal! A győztes kaszt egyértelműen a harcos lett, bár a vadász is rálelt követőire. A mágus mellett senki sem kardoskodott, viszont Áditól érkezett egy lájk a kultistára. (Vajon mennyire fog változni a közhangulat az Árnyas Fellegek megjelenése után?) A nemesek terén már nehezebben jutottatok döntésre: jöttek támogatók az Önfeláldozó Hadúrhoz, a Strapabírás Kegyeltjéhez, de a Tébolyult Kristálymágusra és az Élesen Látó Hadúrra is. (Utóbbi lehet az én saram, elsőre lemaradt a kérdőívből, köszi Geere, hogy jelezted!)

Az Élesen Látó és a Kristálymágus egyaránt a pakliinterakciókat támogatja, de a kevésbé gyakorlott párbajozóknak is erősen ajánlom használatukat. (Nem! Nem zengek megint ódákat a Kristálymágusról, DE a kártyalapok húzása, ide-oda mozgatása nem csak látványos, hanem meccsdöntő effekt is lehet. Próbáljátok ki!)

A hátasok soraiban ismét ott üdvözölhetjük a szárnyakkal felszerelt Bizánchágói Griffet, ám a Négyhegységi Törpeszamár sem sokkal maradt le mögötte. Mindkettő használata ajánlatos, és nem csak "iszákos" versenyzőknek jelenthet örömforrást. Ha visszagondoltok, 2022 egyik versenyén Nekdo küldte a csacsit egyenesen a frontvonalra karöltve a griffekkel, egy jól kigondolt duál pakliban. A jelenlétük saját tapasztalatom alapján is pusztító volt!

A kedvenc lapok között helyet kapott több, cikksorozatban még nem szereplő lapocska is. Tiszteletét tette SSY által Diána a Lemezek Mestere, a Pusztaváradi Nemeskovács, de a Tüzes Ököl is! Ugye milyen szép kis társaság? Diána még nem igazán került a kecskeméti párbajok arénáiba, de egy eljövendő profi versenyen szívesen látnám működés közben. Az utóbbi két kártya szinte minden valamire való harcos pakli derékhadát alkotja. A kovács sokáig core lesz hatása miatt, de a Tüzes Ököllel együtt is megjátszható, ráadásul nem sok ellenszere van. 4-es szinten nem fogja csapdalap (kivéve az Őrző Bűbáj, de Ádi szavait kölcsönvéve: Ki csinál olyat?), szinte azonnal leszedi a falakat, akár két célpont is sérülhet általa...

A záró cikk végére hagytam két kedvenc kérdésem. Szerintem nagyon érdekes, hogy kinek milyen szertartásai, szokásai vannak a párbajtérre "lépés" előtt vagy azt követően! Kova meglepő módon a kovácsos playmat jótékony erejében hisz, amihez ha még a fent említett Pusztaváradi karakter is párosul, az már tényleg mindent visz! Nekdo az ellenfél paklijának megkeverését tartja fontos lépésnek, nem véletlen: létezhetnek ügyes kezű játékosok, akik például egy-egy Gnóm Próféta Kristály kikeresése után manipulálhatnak 1-1 lapot. Három kristály esetében már az is komoly előny, ha 10 lapnyira be tudja saccolni valaki a vágyott kártya pozícióját. Többen nem nyilatkoztatok hasonló szertartásokról, lehet még nem alakult ki, vagy inkább megtartjátok magatoknak. Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy változatos egyéni tapasztalatokat osztottatok meg a közösséggel és egy kicsit jobban meg tudtuk ismerni a jelenlegi játékosbázist.

Elköszönés helyett dobok nektek pár képet a kedvenc artokról:

Ui.: Bónusztartalom egyenesen az Ősök Hajnala konyhájából! Ádi is nyilatkozott a kérdőívnek, számára kihagyhatatlan funfact a szórakoztató szinergiák megfelelő csatatérre helyezése! Kedvenc lapja a Medve Tavi Gyógyító a lore miatt, valamint jelenleg is kézben csücsülő kezdőlapja a kultista kaszt 2-es karaktere, mert halála esetén szórakoztató dolgokra is képes! (Kire gondolt vajon a költő?)

Mészi