Kis Kedvencek - Kanizsa

2023.01.27

Kis Kedvencek Kanizsán! Kedvencekkel tarkított utazásunk első állomása Nagykanizsa, ahol nem csak boostert vehet magának minden érdeklődő kedvű játékos (Hajrá Dupla Egy!), de az egyik legaktívabb közösség is itt működik, rekordmennyiségű párbajnapokkal.

Kis országunk nyugati végeinél, a Zala-dombság lábainál fekvő település, ami mellesleg Zala vármegye (Igen, vármegye!) területén helyezkedik el és már a Római Birodalom fennállása alatt lakott helység volt. A történelem folyamán nagyobb összetűzések is történtek a térségben, ezek ma már csak a párbajnapokon keresztül jelennek meg! (Az utóbbi mondat persze csak költői túlzás!)

A régió Ősök Hajnala kultúrájának megismeréséhez hozzátartozik a játékosok által preferált kasztok és lapok tüzetesebb megvizsgálása. Érdekes, hogy a kitöltött válaszok alapján a kanizsai párbajozók nem részesítenek előnyben egy kasztot sem, viszont előszeretettel használnak harcos, mágus és vadász lapokat is. Ehhez képest a kedvenc artok között szerepelnek Gereenél a kultista beköszönő grafikái, míg GearAdam (Kassii) Elektrával szimpatizál, aki ráadásul az Ősök Hajnala 2023-as naptár ezüstkeretéből is magabiztosan figyeli az eseményeket. Az új kaszt iránti romantikus vonzódás Gazlek kérdőívében is feltűnik, nála a Sötét Csapás grafikája áll kiemelt helyen.

Meglepő, de a kedvenc nemesek között helyet kapott (Egyetlen régióként!) A Boszorkánymester, akinek elég extra hatás írható a számlájára! Plusz pont neki, hogy két játékos is megjelölte favoritnak.

Halkan jelezném, hogy Kecskeméten még egyetlen párbajnapon sem tette tiszteletét, pedig egy bábos, gyógyítós kultista meglephetné a közösséget! Az új nemesek közül a Tébolyult Kristálymágus is felkerült a kedvencek közé. Különleges, paklipörgetős - jövőbe látós képességgel ruházza fel a játékost, ami talán a mágus kasztot kedvelők számára lehet megváltás, de róla már olvashattok korábbi cikket.

A hátasok terén Kanizsa sem borította a papírformát. A griff mindent vitt! Nem csak az egyik legharmonikusabb kinézetű lap, de olyan prémium hatásokkal rendelkezik, ami könnyen meccsfordító is lehet mindenki számára. Ha esetleg a kezetekbe kerül egy, nehogy túladjatok rajta!

A fent látható egyik legkedveltebb kezdőlap a Bizáncváradi Erdei Tanítvány lett, mely szintén rendelkezik egy kis cuki kulcsszóval (Reflex), így talán nem kell hosszasan mesélni mennyire hasznos 1-es lapja a kasztnak. Sok vadász pakli ütőképes, jól kombózható karaktere.

A kíváncsiskodó kérdések közül bemásolom a személyes kedvencemet: Van-e kedvenc stratégiád, játékmechanizmusod, bármilyen kis "állandó" elemed, rituáléd (kockaszín, totemecske, versenyen ivott üdítő), ami szerinted jellemez téged, illetve a játékodat? Úgy gondolom, minden játékos számára megvannak a jól bevált hagyományok és szokások, ezek segítenek komfortérzetet teremteni egy-egy megmérettetés alatt. A kanizsai versenyzők a következőket írták. (Kassii válasza különösen tetszett!) Gazlek például ragaszkodik egy színhez. Szerinte mindig kell valami piros! Geree összetett, gyakorlati gondolatot osztott meg a közösséggel: Játékai során próbál alkalmazkodni a játékostárshoz, de többségében törekedik a játéktér kontrollálására. Az egyedi válaszok közül hagytam utoljára Kassii egy párbajfordító, mindent IS befolyásoló, szabálykönyvet átíró bölcs kijelentését, mely szerint egy dolog mindig legyen: sör, sok sör!

Kassii szavainál méltóbb zárást nem tudok elképzelni, úgyhogy csak egyetlen dolog maradt hátra: Felszólítom a következő régiót, a Hírös Város Kecskemétet karöltve a Csúszdáiról ismert Cegléddel, hogy készüljenek, mert a következő cikk róluk fog szólni!

Az újabb boncolgatásig jó párbajozást és még kellemesebb pakliépítést kívánok Mindenkinek!

Mészi