Kis Kedvencek - Kecskemét  és Cegléd

2023.02.08

Ha már napsütéssel és szélcsenddel színezett volt az időjárás a napokban, virtuális kalandozásunk székhelyét helyezzük át nagyvonalúan a kecskeméti-ceglédi régióba, ahol a 2022-es év elég sok párbajt és még ennél is több paklipróbálkozást hozott. Voltak játékosok, akik egész gyakran használták ugyanazokat a kedvelt lapokat. Talán vessünk rájuk egy kis pillantást, de előbb egy rövid régiós bemutató következik!

Az egykori török hódoltsági terület szívében helyezkedik el Kecskemét - Nagykőrös - Cegléd hármas egysége, mely települések főleg a mezőgazdasági, gabonatermesztő tevékenységükkel kerültek fel a térképre. Ha Kecskeméten jártok a 0 kilóméterkőnél megéri elidőzni, hiszen innen jól belátható a központ, ahol a fellelhető összes egyház rendelkezett saját templommal. (Ezek még ma is láthatók, bár egy részük már más funkcióval van ellátva!) Az egykori mezőváros és társai, mint Cegléd már a honfoglalás óta lakott területnek számítanak. Említésük nem csak az Árpád-kor történészei előtt, de a fürdőzni vágyók körében is ismeretes. A Duna-Tisza közén sem volt hiány összecsapásokban, (lásd előző Kis Kedvencek cikkecske) gondoljunk csak a tatárjárás vagy a magyar-török várháborúk átvonuló csapatai közti összetűzésekre. Napjainkban a társasjátékos események és az Ősök Hajnala versenyek járulnak hozzá a mindennapos izgalmak gazdagításához.

Szerencsére a régió aktív játékosai is nyilatkoztak kedvelt grafikáikkal és lapjaikkal kapcsolatban. Általában a top kasztokkal indítom a cikket, de nem mehetünk el a tény mellett, hogy több kitöltő tette le voksát a Medve-tó mellett, ugyanis többen jelölték a Gyógyító gnómot és az íjkészítőt is kedvenc artnak. Jelzem, hogy az egyik én voltam! Lehet a gnómhoz való pozitív viszonyom alapja, hogy először a Medve Tavi Gyógyító arcával ellátott playmaton próbálhattam ki a játékot, de tény, hogy egy részletgazdag, tájképszerű kártyaillusztráció, amely a Szövetségek Korát erősíti. (Éles helyzetben még sajnos nem láttam...)

A másik szintén prioritást élvező grafika a Vöröskövi Páncélos Orrszarvú lett! Ez is játéktérre festhető, történetmesélős art! Ráadásul egyike a legmozgalmasabb, kevés színt, de annál nagyobb szépérzéket tartalmazó képeknek, gyönyörködjünk benne kicsit.

Ha már orrszarvú, folytassuk a kedvenc kaszttal. A versenyt egyértelműen a harcos vitte. Ki gondolta volna, hiszen a párbajnapok legnépszerűbb kasztjáról van szó. A legutóbbi verseny TOP 3 paklijából kettő harcos volt, de a harmadik duál koncepció is erősen épített a piros színre és a kovácsokra. Ehhez képest a haladó formátum elengedhetetlen szereplői a nemesek már egy telejsen más képet mutatnak. Bár az Önfeláldozó Hadúr iszonyatosan népszerű, mégis megoszlottak a vélemények, hála A Boszorkánymesternek!

A kecskeméti fix kezdőlapok közül Barni az 1-es karakterekre esküszik, ami nem véletlen, hiszen segíti a "nyitást", lapot húzat és még helyet is spórol nekünk. Elgondolásához csatlakozik Warren és Joci is, akik az Óvárosi Rabszolgákat indítják útjukra előszeretettel. (2-es kari, ami 1-esként viselkedik?!) Ha kérdése merülne fel, hogy miért, írom és mutatom: 3/15-ös statisztikával rendelkező karakter, 2-es szintű, De halálakor a gyűjtőbe kerül! A figyelmesebb játékosok az orkok adta előnyök miatt is nagyon kedvelik! 

Én is nyilatkoztam a kedvenc kezdő lapjaimról, hogy a hóhért is akasszák. Számomra is fontos, hogy már a játék elején legyen valami komfortérzet, ezért kedvelem a pici időnyerő karaktereket. Közülük is kedvencem a Lombvidéki Fölbűvölő a hatása és a duálpaklizhatósága miatt. Kaphat csacsit, +5 páncélt ad a falaknak, ütögethet bárkit, kell ennél több? A karakteren kívül a Szövetségek Kora lapokat is előnyösnek tartom, segítenek stabil, több fajra épülő stratégiát építeni.

A zsoldosokra szerelhető hátas lapok között ismét ott találjuk a Vöröskövi Páncélos Orrszarvút, ám ezt a szemet gyönyörködtető állatkát sem magányosan. Hasonló gyakorisággal látogatja a versenyeket a törpökhöz képest méretes, késleltetett hatással rendelkező Vöröskövi Tűzfarkas. Szerencsére a megkérdezettek is jelölték kis kedvencként. Jelenleg a mágusok legerősebb hátasa, megéri gyorsan leütni, ha szembejön! Összesen +4 bónusztámadást ad és már hármas karakteren is képes elidőzni.

Ennyi lett volna a kis Kecskemét-Cegléd kitekintés, már nincs sok barangolható terület. Egyébként legközelebb Pest irányába utazunk! Remélem mindenki kedvet kapott hátasai és paklijai rendezéséhez! A cikk írásakor még nincs meghirdetve régiós párbajnap vagy verseny, de ha valamit tanácsolhatok a következő alkalomra: hozzatok hátasokat! 

Mészi