Klánok, lapcserék, versenyek

2021.06.02

Újabb tömény információs cikk következik, készüljetek kávéval. Vasárnap elstartol az élő versenyzés, és ezzel kezdetét veszi az Ősök Hajnala új szezonja, ami több dolog miatt is fontos lesz.

Lapvisszaváltás-Lapcsere

Vasárnaptól kezdve lehetőségetek lesz visszahozni lapokat nekünk, amire egy egész hónapot kaptok. Egyrészt, minden olyan lap, ami változáson esett keresztül és kék vagy nagyobb ritkaságú, egy az egyben kicseréljük nektek playsetig az új változatra. A régieket már nem lehet majd használni versenyen (de természetes emlékbe, gyűjteménybe elrakhattok magatoknak belőle, elérhetőek még a webshopban Alfa és Aréna csomagok is). Ezen kívül pedig minden egyéb változtatott és nem változtatott lapból 100-asával visszahozhattok nekünk, amiért cserébe kiegészítőket vagy ritka lapokat kaphattok. Ennek részleteiről pár napja posztolt már Ádi a közösségi csoportunkba, lessétek meg mindenképpen a pontos szabályait a visszaváltásoknak. 

Az egy hónapos határidő leginkább a budapesti régióra vonatkozik, Nagykanizsára külön megyünk majd le becserélgetni egy alkalommal egy megszavazott időponton. Budapesten bármelyik versenyen és mentornapon hozhattok vissza lapokat. Ha egyik időpont sem megfelelő, de élnétek a visszaváltás valamelyik formájával, csak írjatok ránk üzenetet, nem célunk, hogy kimaradjon belőle bárki is, csak szeretnénk mihamarább lehetőséget biztosítani.

Klánalapítás

Vasárnaptól már jelezhetitek nekünk versenyen a klánalapítás igényét is. Minimum 2 fő, maximum 4 fő alakíthat minden kikötés nélkül egyből csapatot. Azonban ennek érvényessége is csak júliustól lép majd érvénybe, szóval az első pár versenyünkön még nem vesszük figyelembe a klánokat és a hozzá tartozó bónuszokat. Ennek is az az oka, hogy legyen időtök összeállni, hiszen csak most indulunk újra, ki tudja kik csatlakoznak még az aktív játékosközösségünkhöz :) Szóval a klánok már megszülethetnek a vasárnapi verseny után is, azonban aktívak csak a következő hónaptól lesznek.

Régiós Torna

Egy új, komoly díjazású versenyt is tartunk, ami felér egy Nemzeti-vel, de egyrészt félévente kerül megrendezésre, másrészt csak az aktuális, legjobb 4 játékosnak szól. A fő játékformátumainkban elért Top 3-helyezések mennyisége fog számításba kerülni, és félévente a legjobbak megküzdhetnek egy nagyon kemény, izzasztó versenyen. Ennek a lebonyolítása lesz az, amit már előző cikkek valamelyikében említettem, miszerint 3 különböző formátumban, 3 különböző kasztú paklival kell megküzdenetek majd, hogy kiderüljön, ki a félév legjobb játékosa. További részleteket majd később, remélem ennyi hype most elég ;)

Nemzeti Bajnokság

Kibővítettük a Nemzeti Bajnokságot, aminek időpontját lassan le is fixáljuk, de jövő ilyenkorra várható körülbelül, hiszen akkor telik el egy játékév. Továbbá a létszámot és a bejutás módját is változtattuk kicsit. Hat budapesti régiós játékos, hat vidéki régiós játékos és további négy, pontszámítás alapján bekerülő játékos vehet majd részt, így tehát 16 fős lesz. A pontszámítás a Régiós Tornához hasonlóan működik majd, így a legtöbb formátumban a legjobb helyezéseket elérőek fognak pontokhoz jutni. Annyi különbséggel, hogy itt már számítani fog a legtöbb rendezvényünk, vagy egyes versenyformátumok kiválthatóak lesznek, például párbajversennyel, Szezonális Bajnoksággal, satöbbi. Az 5 fő formátumunk pedig: Kezdő, Haladó, Profi, Szóló és Duál lesz. Aki ezekben elér egy top 3-at, helyezéstől függően pontokat fog mostantól gyűjteni, így már a vasárnapi versenyen is. Aki már bezsebelt egyet, de nyerne egy következőt is, csökkentett, de plusz pont fog járni azért is. Aki pedig félne, hogy kimarad valamelyik versenyről se aggódjon, mert például a Discord versenyen, Párbajnapokon, Bontás és egyéb versenyeken szerzett eredmények is beszámítódnak majd, így megkönnyítve a Nemzetire való bejutást.

Tudom sok kérdés maradt még bennetek, de sokat meg is válaszoltam. Mivel heti 3 cikket is írok, legyen most elég ennyi. Köszönöm a megértést :P Vasárnap találkozunk <3

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5