Kocsit vegyek vagy ezt a Harcos paklit?

2022.03.19

Könnyű nekem ugye... mert nem vezetek autót. Ezen kívül pedig gondoltam a mai profi versenyre én is összeállítok egy paklit a céges mappából, csak hogy verseny után kihívhassam a vállalkozó kedvűeket. Persze azért, hogy látszódjon; van még hova fejlődni és gyűjtögetni.

Eme visszafogott felvezető után, megmutatom, milyen paklit raktam most össze tesztelésre, aztán majd értekezünk róla, hogy hogyan is szuperált.

Nemes: Kiképző Mester + 4 Gyakorlóbábu

Karakterek: 10
4 Négyhegységi Zászlóvivő
2 Vöröskövi Felderítő Promó
2 Sándor, a Rettegett
2 Albert, a Párbajhős

Fegyverzetek: 5
2 Rövidkard és Körpajzs
1 Szövetség Pengéje
2 Az Őrzők Pallosa

Képességek: 11
1 Szövetségek Kora
2 Harci Alakzat
2 Vöröskövi Páncélos Orrszarvú
3 Tüzes Ököl
1 Párbaj
2 Varázsellenállás Aurája

Italok: 5
3 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala

Játék a paklival:

Nos. Attól függetlenül, hogy high-end közeli a pakli, még közel sem lesz egyértelműen baromi erős, mindenesetre szórakoztató kombók és koncepció van benne így szerintem. Elsőként az alap, ami a Kentaurokat illeti. Egymást erősítik, és kellemes + páncélzattal látja el a Harci Alakzat is a karaktereinket. Ezen kívül az önmagában is erős Kentaur hőst még megfejeltem az új Relikviával is, aminek következtében játékba hozhatjuk majd a Varázsellenállás Auráját is, a Szövetségek Kora mellé, ami a Szövetség Pengéjével a kezdőlapunk lesz. Így két folyamatos képességünk lehet a csatatéren, valamint a Harci Alakzatos karakter, ha mellé esik egy Rövidkard, igazán combos lesz ugyancsak. 

A Hátasunk legdurcásabb felhasználása ugyancsak Sándorra optimalizált, de kérdés nélkül elférhet a Vöröskövi promón is, hiszen a karakter előnye és a hátas hátránya így kiüti egymást jóformán. Albert pedig szép, kár tagadni.

A kevés fegyverzet nem lesz nagyon zavaró, hiszen mind a folyamatos képességeket, mind pedig a hátasokat kijátszhatjuk anélkül, bár a sebzésből jócskán visszavesz, és a +páncélok miatt is fontosak. Hiába a 3 Tüzes Ököl, 3 fegyverzet bekerült azért a 2 Relikvia mellé.

Az 5-ös szintig való építkezés miatt az életerőnk elég lehet a Bábok kijátszásához, a 2 Magabiztosság Itala pedig továbbra is tökéletes bármelyik Harcos pakliba, ha laphúzás kell, ha páncéltöltés.

Mellékpakliba lehet készülni védekező lapokkal, pl Mágia Ellenállás Itala, páncélzat, másfajta csatatérre szerelhető a Varázsellenállás Aurája helyett, plusz 1 fegyverzet stb. A paklinkban lévő egyetlen Párbaj pedig még okozhat meglepetést ebben a koncepcióban is, de az alapba más védelem nem került. Védekezzen az ellenfelünk, nem? De!

Most, hogy folyamatosan igazam van, indulok is a versenyre, és kikapok mindenkitől, és hallgatok mindörökre, de legalább kávézok. Ugye? Ugye. Remélem azért beindítottam a fantáziátokat egy jó kis Kentaur vonal felé, tudtommal már vannak rá törekvések, de ez egyelőre legyen majd a meglepetés ereje. A Discord pörög, ma Profi verseny, jövő héten vasárnap pedig Kezdő. Ott találkozunk!

Kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1575071582874822

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5