Lapok értéke - Másodpiac

2021.12.11

Lassan visszatérünk a megszokott kerékvágásba, ami a rendszeres versenyek mellett új régiók és új érdeklődök megjelenését is eredményezheti. Ez pedig a másodpiacot is megmozgatja, hiszen általában egy-egy lapot egyszerűbb megszerezni már meglévő játékostól, mint kinyitni pont azt, amire szükségünk van.

Nemrégiben átpörgettem az általam készített, régebbi táblázatot, ahol az összes (remélem...de szóljatok ha tévedek :D ) megjelent lapot ritkaság szerint szedtem, és egy becsült, piaci árat is hozzájuk rendeltem. Régi és új játékosainknak is nagy segítség lehet, így nézelődjetek az alábbi linken bátran:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RBaJ6x1ozeHlJuuaU2KFvMv6RQXHEBBfdrEEfPlRHeI/edit?usp=sharing

Természetesen a legújabb lapok, például a 2.0-ás új Hősök és Hátasok árai az elérhetőség miatt jelenleg magasabb lehet, hiszen hiány van és nagy kereslet rájuk. Ugyanez igaz lehet az Egyedi lapokra, amit csak nyereményként vagy Lélekpontból lehet kiváltani. Pár mondat erejéig egy jelenlegi és jövőbeli helyzetet vázolnék fel, úgy általában az árakról és a várható változásokról.

Amit jelenleg szinte bármelyik új játékosunk ingyen megkaphat a régiektől, azok olyan gyakori, elterjedt lapok, amikből sok van feleslegesen, de a legtöbb koncepcióba fontos és erős lap lehet. Például Dermesztés, Lélekgömb stbstb. Konkrét piaci értékük nincs nagyon a fehér-szürke és zöld ritkaságú lapoknak, inkább csak eszmei, amit a használhatóságuk szab meg.

Na de!
Már látható időn belül van a legújabb nagy kiegészítőnk megjelenése, ami egyben azt is jelenti, hogy az Alfa kiegészítő kifut, és már csak játékosoknál lesz elérhető. Ha távlatokban gondolkodunk, akkor már egy-egy playset gyakori Alfa is több ezreket érhet a legújabb játékosoknak, akik jövőre érkeznek majd. Ekkor majd a Szövetségek Korából fognak ingyen lapokat kapni, és ez így megy majd az idők végezetéig :D

Szóval az Alfa lapok fel fognak értékelődni, igaz kell hozzá pár év talán, és értelemszerűen növekvő piac, érdeklődés irántuk. Tervezzük ugyan, hogy majd (és most jó pár évről van szó) lesz majd egy ,,válogatott" kiegészítő, ami az elmúlt évek legfontosabb és még aktuális meta lapjait tartalmazza majd vegyesen, de ez olyan távlati, hogy vegyétek úgy, nem is szóltam ;) Az Alfa kifutásával végre lezárhatunk egy hosszú, nehézkes korszakot, azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy lassan elérkezett az ideje.

A Promó lapok nemrégiben már tényleg csak nyereményként érhetőek el, már Lélekpontokból sem lehet őket kiváltani, így ezek árai is felemelkednek az idők folyamán, mert ha valamikből, belőlük biztosan hiány lesz, 1-1 koncepciós lap még most is nagyon keresett a piacon.

A Hősök a legjobb befektetés, hiszen értékállóak, nem valószínű, hogy lesz olyan, amelyik használhatatlanra kikerülne a metából, így azok mindig értékesek, mindig drágák és mindig ritkák lesznek. Mivel pedig már két azonos nevű Hős kerülhet egy pakliba, mondhatni, hogy jelenleg is minden Hős egyformán keresett lehet.

A Hátasok értékét nehéz még belőni, ehhez mindenképpen meg kell várni a Szövetségek Korában megjelenő lapokat, hogy jól beárazhassuk. Jelenleg a Mágusé az, ami komolyabb összeget képvisel (ezeket a lapokat ritkábban lehet nyitni, mint a Hősöket), a Harcosé egyértelműen erősödni fog, ahogy a Vadászé is, de az biztosan koncepciós lap lesz.

Régebben jócskán akadtak 10.000.-/lap feletti eladások, de mostanában ez már csak a 3 új Hősre lehet igaz, az is csak egy ideig.

Kis érdekesség, hogy a legutóbbi Profi versenyen, a top 3 pakli körülbelül 40-60 ezer forintot átlagolt, nyilvánvalóan a nagyon fullos képesség Vadász feltolja ezt az összeget, de ugyanilyen eredményeket lehet hozni az Agró Harcossal is, ami jelenleg körülbelül 20-25 ezer forintból meg is van. Ha más játékokat nézünk, ezek baráti összegek, és még mindig a Mágus lesz a legolcsóbb kaszt általánosságban. A Haladót pedig jóformán egy új játékos, 1-2 eseményen való részvétel után már össze is lootolhatja ingyen magának, amivel pedig a fent említett Profi paklik egyikét elkezdheti kigyűjteni.

Ha van kérdésetek, ötletetek, vagy a táblázatban észrevételetek, írjatok nyugodtan. Szerdán érkezek a Nyílt Nap bemutatóval, pénteken pedig Sütinél iszunk, szóval lehet szombaton jön a másnapos cikk o.O

De hétvégén Bontás verseny, ahol bizony valaki elviszi a legújabb Hősök egyikét nyereményként!

Kávé <3

Bontás verseny: https://www.facebook.com/events/815862262447744

Nyílt nap esemény: https://www.facebook.com/events/559030975129568

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5