Lapritkaságok és jelölésük

2021.02.23

A legtöbb gyűjtögetős kártyajátékban vannak gyakori és ritka lapok, amiket az Ősök Hajnalában is többféleképpen megkülönböztetünk. Sok esetben erre azért van szükség, hogy az erősebb lapokból kevesebb kerüljön a játékba, de itt nem kizárólag csak erről van szó, hiszen az eltérő versenyen játszható formátumainknak is ezek a ritkaság kritériumok adják meg a keretet. Így ezek nem feltétlenül jelentik egy lap tényleges játszhatóságát, erejét.

A játék legelső kiegészítőjében, a kifutóban lévő Alfa (első kiadás) szettben hat eltérő ritkaságú lap jelent meg, amiket a szövegmező feletti kis drágakő színe határozott meg. A két leggyakoribb, a Szürke és a Fehér már csak ebben a kiadásban találhatóak meg. Ezután érkezik a Zöld, ami a legújabb kiadásokban a leggyakoribb lapnak felel meg. A ritkábban szerezhető vagy nyitható lapok sorát a Kék szín (epikus) kezdi, ezekből már kevesebb nyitható. A következő a sorban a Narancs (legendás) és végül a Piros (mitikus), amiket ha a kiegészítő csomagokban való előfordulást nézzük, akkor 100 tasak átlagosan két Narancs és egy Piros lapot tartalmaz. Persze ezek a nagyon ritka lapok különböző versenyeken, szintlépéskor, vagy egyéb akcióknál máshogyan is megszerezhetők.

Verseny díjazáskor elérhető lapok:

Ezeket a lapokat Fekete ritkasággal láthatjátok, amik a többitől eltérően, arany kerettel kerülnek nyomtatásra. Ezek a lapok az Egyedi és a Promó lapok. A Promó lapok egy, már létező és kiegészítőkből elérhető lapnak egy másik, általában kicsit erősebb verziója, míg az Egyedi lapok önálló Fekete ritkaságok. Versenyeken való részvétel után a játékosok Lélek pontokat is kaphatnak, melyek beváltásáért cserébe Fekete lapokhoz juthatnak Mind a Promó és mind az Egyedi lapok ugyanúgy előfordulhatnak versenyeink díjazásaiban, de egyéb promócióink között egyaránt.

Sárga ritkaság:

Készülünk bevezetni egy új ritkaságot is a játékba, amik a boostereket fogják színesíteni majd. Ennek a Sárga ritkaságnak az előfordulása hasonló lesz a mitikushoz, tehát a legritkábban nyitható lapok között lesz, viszont a verseny formátumok tekintetében, a legendás ritkasággal lesz egyenrangú, így nem csak profi, hanem haladó formátumon is játszhatunk majd vele.

De erről majd később, legyen meglepetés még ;)