Második Kiadás - Harcos lapok változásai

2021.03.10

Megosztottuk már veletek mind a 10 olyan Harcos lapot, amik átalakításokon, erősítéseken esnek majd át a május végén várható Második Kiadás (K2) megjelenése előtt. Ebben a cikkben most összegyűjtöttem nektek őket, a könnyebb átláthatóság érdekében.

Pajzs Specialista

Ennek a nemesnek az eredeti hatása nehezen lett volna bármennyi alakítással is használható (Fegyverzet része Pajzs is), hiszen két olyan fegyverzet is létezik, amik ugyanezzel rendelkeznek, és minden komolyabb változtatás nélkül elhelyezhetőek a paklikban. Valamint a jelenleg ehhez köthető képességek sem annyira elterjedtek, hogy szükség legyen lecserélni egy akármilyen nemesünket az eredeti Pajzs Specialistára. Így egy teljesen új koncepciót kap, ami a Törp karaktereket erősíti. Jelenleg nem profi alkalmas nemes, de a jövőbeli terveinkkel kiegészítve biztosan használhatóvá válik majd. Azon kívül, hogy gondolkodunk (spoiler alert!) nemeshez kapcsolható laptípusokban is, a kaszton belüli fajok specializációját is szeretnénk majd előtérbe hozni. Szóval ha jelenleg még nem is cserélheti le a Pajzs Specialista minden formátum minden nemesét, a későbbiekben ez még változhat ;)

Strapabírás Kegyeltje

A másik Harcos nemes amin változtatunk már megtartotta az eredeti elképzelést, csak ,,kicsit" megturbóztuk, és szerintem említeni sem kell külön, hogy nagyot fog szólni. Abszolút favorit lesz Haladó formátumtól elkezdve egészen az összes profi formátum verziójában. Bátran el lehet engedni a Kiképző nemest, és kényelmesen megteheti azt a Harcos, amire született; szemtől szemben elviselni a strapát. Az agró vonalat nem feltétlenül fogja jobban támogatni, mint a Bábozás, viszont minden más, akár új koncepciót jócskán. Ellenfél Harcosok és Vadászok ellen jól fog jönni, ha több fizikai támadást mérnének ránk, mint 6, így akár egy 20-as fizikai sebzést is bevállalhatunk életerőnkbe, amiből csak 6 lesz végül. Bírni kell Életerő Italával, onnantól viszont rajtunk múlik már;) Üdv-üdv! Én már nagyon várlak <3

Mágia Ellenállás Itala

Alakítottunk az Egyedi lapokat érintő keretszabályokon, de azt mindig is tudtuk, hogy az Egyedi italok közül kilóg nagyon a Harcos lapja. Míg a Vadászok Ereje és a Mentális Erő Itala mindkét kaszt folyamatosan használja, úgy a régi Mágia Ellenállás Italát egyáltalán nem lehetett. Minden elfogultság nélkül mondogattam sokat régen is, hogy csak részmegoldásai vannak csak a Harcosoknak a többi két kaszttal szemben, ha a nagy képességsebzések vagy a nagy fizikai támadások kivédéséről van szó. Ez a lap olyan biztonságos védelmet biztosíthat majd 1-1 karakterünknek, amire lehet építkezni profi formátumokban. Amelyik karakterünkre kijátszuk majd ezt a lapot, igazából egy új páncélértékkel gazdagodik, amik külön nyelik el a beérkező, Azonnali képességekből származó sebzést. Így úgy gondolom, már jól fog mutatni az Egyedi Itallapok között, és ahogy társai, úgy a Mágia Ellenállás Itala is bekerül majd a legtöbb pakliba.

Oltalmazó Deszka

Az eredetihez képest egy szintet növeltünk rajta, így már hatékony lesz a 4-es szintű képességeket is csökkenteni, a régi 5 helyett ezentúl 10-el. Amíg a 3-as szinten egyáltalán nem fért be a paklikeretekbe, így már látunk rá esélyt. A profi formátumokban ugyan nem hiszem, hogy nagyon találkoznánk vele (pláne a Mágia Ellenállás Itala után), de alsóbb szinteken végre lesz stabil védelme a sok képességsebzés ellen.

Érzéketlen Őrjöngés


Ennél a lapnál is teljes átalakítást eszközöltünk, ami talán jobban illik az eredetihez képest a nevéhez. Az, hogy kapott +5 támadást egy folyamatos képesség nem egyedülálló, hiszen már létezik egy ilyen Harcos lap, igaz, jelenleg az sem életképes, de vannak rá próbálkozások alsóbb szinteken. Amelyik karakterünkre felszereljük ezt a lapot, minden fizikai támadása sebezni fog a karakteren 5 páncélt, de cserébe 5-el növeli a karakterünk sebzését. Teljesen új kapukat nyithat az agró vonalon, ahol gyorsan akarunk kevés ideig sebezni sokat az adott karaktereinkkel. De körbe is játszhatjuk a negatív hatását ennek a lapnak, például egy Parasztlengőssel, ami számításba fogja venni ezt a +5 támadást, mégsem fog sérülni a karakterünk, hiszen képességet használtunk, nem fizikai támadást. Egyik legizgalmasabb lap lehet, ha jól körbeépítjük majd a paklinkat rá. Kíváncsian várom milyen őrjöngéseket fog okozni majd.

Gyakorlókard


Mielőtt rövid kitérőt tennék erről a lapról, újabb spoilert szeretnék megosztani veletek, hiszen lehet készülünk egy szabályváltoztatással, ami elősegíti és kellően támogatja majd az 1-es szintű karakterek használatát... ki tudja?... ;) De akár így, akár úgy, azt tudjuk, hogy a Gyakorlókard nem nagyon volt jó sok mindenre, a mémeken kívül. Most sem volt tervünk egy brutális fegyverzetet alkotni belőle, és nem is tettük meg. De a többi újításunkat figyelembe véve szükségünk volt egy ilyen lapra, és szerintünk egészen pofás koncepciót kapott, ami illeszkedik a nevéhez is. Kezdőn biztosan, Haladón pedig szorványosan, de szerintem találkozni fogunk már vele is a paklikban.

Bizáncváradi Gyalogos Vért + Bizáncváradi Tiszti Vért

Egy olyan páros módosítást hajtottunk végre ezeken a páncélokon, amik szerintem egy tankos Harcos elengedhetetlen kellékei lehetnek majd. Tudjuk azt, hogy a játék jelenlegi irama nem feltétlenül bírja el a Fejlesztés lapokat, amin nem tervezünk teljesen módosítani, de az esélyét szeretnénk megadni neki. Így történhet meg akár az, hogy egy fejlesztett páncélunk megakadályozhat minden Gyors és Csapda képességet, amivel sok zavaró tényező elől kitudunk majd bújni, ha a lassabb, építkezős Harcosban gondolkodunk.

Tüskés Fa Buzogány + Tüskés Fém Buzogány


Az utolsó két lapunk is egy párost alkotnak. Ahogy fentebb említettem a Fejlesztés lapokra vonatkozó kis törekvéseinket, ez rá talán a legjobb példa. A végjáték felé közeledve egy körön belül felszerelhetjük minden további nélkül az alap és a fejlesztett fegyverzetünket egy karakterre, amitől hirtelen igen komoly fizikai terrort tud az asztalra pakolni. A Harcosnak egyébként is van hasonló elvre készített 6-os karaktere már, meglátjuk összehozható-e egy fejlesztős koncepció majd a végére. A lehetőség már adott lesz, már csak próbálgatni kell a legjobb összeállítást velük.

Ezzel végére értünk az átalakított Harcos lapok listájában. Pénteken várható egy rövidebb Vadász cikk ezen a vonalon, ahol csak 5 lapot változtatunk, de lesz köztük bőven izgalmas újítás ott is. Jövő héten pedig, amikor már a csoportban megosztottunk veletek minden Mágust is, arról is érkezik majd cikk. Azután már ismerni fogjátok az összes átalakított lapot, és nem marad majd más hátra, mint a 3 új Hős és 3 új Hátas bemutatása ;)

Ha pedig minden klappol majd, Júniusban már versenyezhetünk is az itt ismertetett lapokkal! Köszönöm a figyelmet, kérdésekkel bátran bombázzatok minket!