Második Kiadás - Mágus lapok változásai

2021.03.17

Végeztünk az összes átdolgozott lap bemutatásával, így a trilógiám utolsó gyöngyszeme; a Mágus lapok elemzése maradt hátra. Sajnos több olyan lap lesz, amihez nem szerettünk volna hozzányúlni, de különböző okok miatt szükséges volt. Nézzük végig egyesével, mivel és miért történtek átalakítások.

Őrült Vaddisznósereg

Kezdjük is egy olyan lappal, ami talán mindenki számára egyértelmű, hogy gyengíteni kellett. Ez az őrült lap, Mentális Erő Italával meglocsolva akár 3X28 sebzést is ki tudott osztani egy rosszul megfontolt megjelenés után. És direkt nem merek utánaszámolni, hogy pontosan mennyit is sebezhetne összesen. De ha csak a felét tenné, akkor is túlzás. Viszont egy hiánypótló Mágus lap, így csak az utolsó mondatát vettük le róla, ami megengedte a dupla sebzést. A fenti kombóval vegyítve is minden további nélkül kiszór igazából 3 sima Szikla Reptetést, szóval továbbra sem lesz erre a lapra panasz. Viszont ebből a 4 is sok lenne, így lehet az, hogy felkerült az Egyedi Lapok soraiba, ezáltal pedig már csak kettő használható belőle egy pakliban. Szinte biztos vagyok, hogy továbbra is megéri belőle kettőt használni majd profin, mert erős maradt, de nem öli meg a játékot.

Földrengés

Ha pedig a disznók felmentek Egyedire, úgy a Földrengésnek ki kellett szabadulnia onnan, mert ő csak akkor lesz hatékony, ha minimum 3-at, de leginkább 4-et használunk belőle. Rajta nem eszközöltünk változtatást ezen kívül, Egyedi profi lap helyett, sima kék ritkaságban tér vissza, és szerintem ha nem is egyből, de hamar megtalálhatja a koncepciót maga köré. Nem olyan rég találkoztam is ellene, egy duálban ráadásul, és jól el is vert. Szóval ne veszítsétek szem elől ;)

Élőholt Harcos Idézés + Lélekmágus Öve

Nos. Hol is kezdjem? Nagy utat tett meg nálunk ez a páros. Rengeteg fura szabálymódosítás vagy plusz szabály volt miattuk, ami rendesen feladta a leckét. Nem mennék bele a részletekbe, inkább beszéljünk a jelenről. A Mágus Báb eggyel többet sebez, valamint nem muszáj Lélek sebzéssel kijátszani, ezen kívül pedig üres karaktermezőre is kijátszható. Egyszóval működhet. Mert sokan szerettük volna. A Lélekmágus Öve pedig az eredeti bábhoz volt igazítva, így őt sem hagyhattuk szó nélkül, szóval szépen összeegyeztettük a módosított bábbal, és egy kis teret adtunk vele a többinek is. Nagyon várom, hogy milyen új koncepciók születnek belőle, de leginkább azt, hogy hova fejlődhet majd ez az összeállítás, mert most már nyitott neki az út.

Stabil Dermesztés

Ismét egy olyan szükségszerű újranyomásról van szó, amivel egyszerűsíteni szeretnénk a szabályzatot, hiszen emiatt a lap miatt is külön bekerült 1-2 mondat. Lényegében nem történt sem erősítés, sem gyengítés, továbbra is az egyik legizgalmasabb kontrol lapnak tartom. És akár hiszitek akár nem, szinte majdnem ugyanazt csinálja, mint az eredeti verziója, amihez viszont nem ártott a szabályzat erre vonatkozó részének bemagolása is. Szóval emiatt jön újra, hogy könnyítsünk a dolgokon. Ha valakit nagyon érdekel, mi volt a baj ilyen szempontból az eredetin, majd privátban keressétek Ádit mondjuk ;)

Lélekspirál

A legutóbb megjelent lapok között jött a Lélekspirál is, és sehol nem találta a helyét, habár nem is volt neki rá sok ideje, ez igaz. De így történhetett az, hogy olyan szöveggel került nyomtatásba, ami teljes mértékben érthetetlen, és csak nemrég vettük észre. Külön nehezített tényező volt, hogy a weboldalon található szövegezés alapvetően jó volt, de a nyomtatásban valami egészen félrecsúszott. Letisztáztuk a szövegezést, és kapott 2 alapsebzést is. Vele sem akartunk foglalkozni, de muszáj volt. Nem hiszem, hogy profin előfordulhat, de így legalább már látok rá esélyt kisebb formátumokon, lényeg, hogy eggyel kevesebb elírt lap legyen a játékban. De az esélyt megadtuk neki is, hogy a végére egy kis buffal lásson napvilágot, még ha az nem is egetrengető.(Habár nekem elég konkrét ötleteim vannak már egy másik újított lappal vegyítve;) )

Lombvidéki Mágnesbűvülő

Szintet és statisztikákat növeltünk, hogy legyen egy 4-es elektromos karaktere a Mágusnak. Lényegében ez történt. Hogy egy kis spoiler is érkezzen, a legújabb Mágus hős egy elektromos 5-ös lesz, így már teljesen profi sort ki lehet majd rakni a térfelünkre. Ezzel egy nagyon izgalmas és eddig nem élhető koncepciót adunk a Mágusok kezébe, és kíváncsian várom, hogy az elektromosságon kívül mi sül még ki belőle... a rossz szóvicceket kivéve.

Mágikus Tanonc Gyűrű

Miután elméleti síkon rendbe tettük és remélhetőleg külön játszható koncepciót alakítottunk az Elektromosoknak, ugyanez a tervünk a Tűzzel is. Egyik nem annyira jelentős kis változata a sosem játszott Mágikus Tanonc Gyűrű, ami talán majd most meglepően nagy sebzéseket fog kiosztani bármelyik formátumon. De hogy miért fontos, hogy egy lentmaradó majd a temetőbe kerülő lapként hoztuk be? Egyrészt jó kombinációt alkot a lélekkel, de inkább csak nézzük meg a következő lapot ;)

Tűz Köve

A szintén sosem használt, leggyakoribb lapból ,,kis" módosításokat követően egy mítikus ritkaságú lapot készítettünk. Ezzel szerintem már a sima Tűz paklik is bontogathatják a szárnyaikat, hiszen ezen lap kijátszása után, ha még két Tűz sebzésű lapunk játékban van, minden ilyen képességünk garantálja a +5 sebzést. Fájni fog, meglátjuk mennyire égünk ki tőle. De én nagyon szeretném már elérni azt a szintet, ahol nem 1-1 erős lap, hanem a koncepció alkotja majd a paklikat, és ugyanolyan eséllyel szállhat versenybe egy teljes Tűz pakli vagy éppen egy teljes Elektromos, mint bármelyik más. Nem szívesen mondom ezt, de elkezdtem kikacsintani már a Mágusok felé is, de azért még a Harcos az Harcos.

Lombvidéki Falu Sámán

Tény, hogy egy "z"-betűvel többet tartalmaz, mint ahogy szeretnénk. Ettől függetlenül egy élhető statisztikával és letisztult hatással tér vissza közénk. Ha nem is az új koncepciókat erősíti, én nagyon szívesen játszok majd el a fegyverzet nélküli Mágus paklik gondolatával, kiegészítve ugye a Jéghajlítókkal... omnyomnyom... kell ez a lap!

Főmágus Acél Botja

A Relikvia, aminek sosem lett volna haszna - hangzik a jól ismert Ady Endre vers valamelyik sora. Amin a Tűz köve szerepel. Na majd most... nagyot fog menni. Most már ő is olyan Relikvia lett, amiért megéri majd küzdeni és pontokat gyűjteni. Ugyan a szóló Tűz Mágus pakliba még nem illik bele, hiszen nincs Tűz képességű hőse a Mágusnak, de egyértelmű szándékunk volt a Tűz koncepció utolsó erősítéseként megtartani, miközben pontosan tudjuk azt is, hogy minden Mágus pakliba népszerű lesz, hiszen a már 2-es duplikációra csökkentett Mentális Erő Italának hiányát is remekül pótolja, ha éppen arra lenne szükségünk. Kijelenthetjük, hogy ami az Egyedi Italokat, Relikviákat és Nemeseket illeti, most már mindegyik használható és erős. Illetve lesz... mert a Mágusnak még egy Nemessel is lógunk. Pótoljuk ezt gyorsan szerintem... ;)

Megfontolt Szerzetes

Pótolva. Köszönöm a figyelmet. ;) Kávé!

Most már ismeritek az összes mostanra tervezett átdolgozásunkat mindhárom kasztnál. Reméljük nektek is beindítja a fantáziátokat egy-egy új koncepció lehetősége. A 2.0-ás kiadásból már csak a 3 teljesen új hős és a 3 teljesen új laptípus vár rátok. Aztán indulunk is, reméljük minden szempontból!