Második Kiadás - Vadász lapok változásai

2021.03.12

A Harcosok után napvilágot látott az összes Vadász lap is, amik átdolgozáson estek keresztül. Most viszont feleannyi lapról lesz szó, mint legutóbb, de itt is lesz azért szemezgetni való és némi kikacsintás a jövőt illetően.

Rejtőzködés

Kezdjük azzal, ami lényegében nem változott, de nagy igény volt rá, hogy Egyedi lapként térjen vissza a játékba, máskülönben az általunk nem kívánt tiltólistán maradt volna. Így kikerül a rendes körforgásból, és Egyedi lapként tér vissza. Ez azt jelenti, hogy az új szabályaink értelmében maximum 2-es duplikácóban és csak Profi formátumokon lehet majd használni. Személy szerint én nagyon erősnek és jó lapnak tartottam, így nem akartunk elvenni az erejéből, csak kicsit rendszabályozni.

Sárkánybőr Köpeny

A 2020-as lapoknál, amik második körben érkeztek, nem sok Vadász lap tudott bekerülni a paklikba. Bár tudjuk, hogy nem is lett volna szerencsés, ha tovább erősödik, ahogy most is inkább csak a Harcos és Mágus lapokra koncentráltunk, mégis elég nagy változtatást eszközöltünk a Sárkánybőr Köpenyen, ami alapjáraton egy sima páncélzat volt, kicsit körülményesebb Könnyű Medveszőrme Vért igazából. Vagy csak mondjuk ki, gyengébb volt még annál is. Végül egy bármilyen páncélzatra felszerelhető fejlesztés lett, ami további fejlesztést is megenged. Ez egy új koncepció, pláne Vadászok háza táján, de remekül illeszkedik az ugyancsak ez időben megjelent Bőrműves nemeshez is. A ritkaságán nem változtattunk, így megmarad gyakori lapként, ebből adódóan nem fog nagyon elhelyezkedni Profi paklikban, de egy használhatóbb, Kezdő-Haladó lapként szeretnénk majd viszontlátni, és úgy gondolom, most már meg is lehet ennek az esélye.

Dobókés

Emlékeztek az eredeti Dobókésre? Mi se nagyon ;) Sok ötlet megfordult, mi legyen az alapból karakterre szerelhető képességlappal, amivel voltak azért problémák. A legnagyobb hátránya a képességlapok kijátszásának tiltása volt, ráadásul nem okozott akkora károkat, hogy az megérje bármely formátumon is. Egy nagyon nagy fordulatot vett ez a lap most, és azonnaliként fog újra próbálkozni. Habár ez is zöld ritkaság marad, így nem is kell sokat várni a laptól, de én most szólok, rengeteg potenciált tartogat magában! Egyrészt, jóformán, folyamatos kis sebzést tud biztosítani, akár karakterek kifordítására is nagyon alkalmas lehet. Valamint az egyre népszerűbb képesség erősítős Vadász koncepciókkal jóval nagyobb sebzést is képes már korai szinteken is okozni. Ám amiért ez nekem nagyon tetszik, az annak a lehetősége, hogy mindig lesz a kezünkben egy ilyen lap, így a laphúzó fázisban sokkal könnyebb lesz két lapot eldobni, hogy húzhassunk egy újat, ezzel is kicsit körbejátszva az esetleges ellenséges Rúnamester nemest. Nem lett világmegváltó lap, ahogy azt a gyakori lapoktól nem is szabad elvárni, de úgy gondolom, használható változtatást kapott most már.

Dereshágói Bérgyilkos

A Bérgyilkos alap koncepcióját nagyon szerettem, habár nehéz volt jól értelmezni, de ennek ellenére is sok próbálkozás volt a használatára, de valahogy nem jött össze semelyik formátumban eredményesre. Így teljesen elvetettük azt az elképzelést, ami talán majd más formában visszatér hozzánk, de ez a Bérgyilkos egy teljesen új kulcsszót hoz a Vadászoknak, amire talán még az új Hős is készül?!?! Ki tudja? ;) A méregjelzőről már olvashattok a szabályzatban, de röviden annyit tesz, hogy a jelölt karakter minden sebzésből +1-et fog elszenvedni, ami nem halmozható, szóval nem lesz brutális, de mindenképpen ,,zavaró kis izé" lesz, amit a Vadászoktól már megszokhattuk. A Dereshágói Bérgyilkos megtartotta az erős statisztikáit, ezen kívül méregsebzésű lett, továbbá ugrott egy ritkasági szintet, valamint a méregjelölt ellenség ellen már fegyver nélkül is 10-el tud támadni. Azért ez nem rossz. Sajnos. ;)

Idegméreg

Az eredeti Idegméreg lap, vagy inkább csak az elnevezése instant hatást gyakorolt, legalábbis a szervezetemre biztosan. Minden másra használhatatlan volt. De méregsebzés, és ha már a Bérgyilkos megérkezik, használhatóvá teszi ezt a teljesen újragondolt lapot is. Két felhasználási lehetősége is van. Az egyik a mi körünkben történik, és csak sima támadás előtt rakunk ellenfélre egy méregjelzőt, ami után már mindentől többet fog sebződni, vagy pedig ellenfelünk körében, egy már méregjelzővel ellátott karaktert ,,Dermesztünk" vele. Most mit mondjak még erre? Nem szeretem a Vadászt, továbbra sem. De nagyon tetszik ez a méregjelzősdi! Meglátjuk mit lehet kihozni belőle.

Ezzel pedig el is érkeztünk az összes átalakított lapunkhoz, ami a Vadászt illeti. Előző cikkben megnézhetitek a Harcosok lapjait, jövőhéten pedig érkezünk a Mágussal. 

Azután pedig jönnek az új Hátasok és Hősök!