Kezdő Vadász Pakli

2022.01.12

Azon kívül, hogy a hónapban lesz kezdő formátumú verseny, és még a Discord párbaj is kezdő, sok új érdeklődőnk van több régióból is, így itt az ideje, hogy körbenézzünk pár erős, vagy általam erősnek hitt pakli körül :)

Nemrégiben írtam a bontás alap paklikról, ahol egy leginkább Szövetségek Kora kiegészítő köré épülő Mérgezős Vadászt írtam, de az a bontások mellé lehet optimális. Feltúrtam hát a mappámat (nyilván nem, weboldalon nézem a lapokat) hogy én, mint hírhedt Vadász rajongó, milyen paklival indulnék egy kezdőn, azon kívűl, hogy Mágus vagy Harcos... ;)


Pakli neve: Dö Hántor

Karakterek: 10
1 Bizáncváradi Erdei Tanítvány
3 Fenyvesváradi Tüzesíjász
3 Óvárosi Lemeztáncos
3 Négyhegységi Kósza

Fegyverzet: 7
3 Nyírfa Könnyűíj
3 Egykezes Számszeríj
1 Edzett Nyírfa Könnyűíj

Képességek: 9
2 Lelki Béke
2 Bénító Lövés
3 Tripla Lövés
2 Dupla Spirállöveg

Páncélzat: 2
2 Könnyű Medveszőrme Vért

Italok: 3
2 Életerő Itala
1 Gyógyítás Itala


Játék a paklival:

A kezdő lapunk az Erdei Tanítvány lesz, amivel elkezdhetjük majd fixen a játékot. Ezután legfőbb dolgunk, hogy kezdőkézbe tudhassunk még egy Tüzesíjászt is, ezzel már nagy előnyre tehetünk szert ezen a formátumon. Az 1-es karakter előnye, hogy halálakor a gyűjtőbe kerül, így nem foglal majd karakterhelyet előlünk, de előfordulhat, hogy az ellenfél direkt nem támadja majd, így lehet, nekünk kell majd eltűntetni őt a térfelünkről, ha úgy kívánja a helyzet. Az ideális kezdőkéz az 1-es karakter mellé, egy Tüzesíjász, egy Lemeztáncos és 2 fegyverzet. Minden más ráér majd ezek után, igyekezzünk úgy lapcserénél, hogy ők nálunk legyenek.

A Tüzesíjász alapból 4-et sebez, de mivel maga után is megadja az aktív karaktereink utáni plusz sebzést, és ha lehoztuk már előtte a Tanítványt, fegyver nélkül is 6-ot fog sebezni.

Ez a 31 lapos pakli egy sokfelé alakítható ,,hibrid" hiszen arányaiban van benne mindenből elégséges mennyiség. Képességsebzésre és azok elosztására, erősítésére sok lehetőségünk lesz, köszönhetően a Számszeríjaknak és a Lemeztáncosnak. Fizikai sebzésre pedig a Tüzesíjász is becsatlakozik az erősebbek közé, valamint a 4-5-ös szinteken érkezhet a fegyverzet fejlesztésünk, ami ha jókor, jó időben jön, komoly károkat okozhat az ellenfelünknek.

Az utolsó karakterünk ebben a gyors koncepcióban az új 5-ös szintű, Négyhegységi Kósza lett, aki korrekt statisztikákkal rendelkezik és erre a formátumra ideális hatással. Védelmünkről a 2 Bénító Lövés, a 2 Lelki Béke és a 2 páncélzat gondoskodik, amik mindegyike jól fog jönni egy versenyen.

A legerősebb kombinációkat a Lemeztáncos fogja nekünk megadni, hiszen amikor neki eldobunk egy lapot a gyűjtőbe, a fizikai támadásnál és az összes azonnali képességünk használatánál fontos előnyre tehetünk szert, így őt igyekezzünk majd ,,falazni" és páncélozni. Ha ez sikerül, és jó ütemben jönnek a karaktereink, akkor egy olyan tempó-vadász pakli lehet, ami akár fizikai, akár képességsebzésben is elég erős lehet a győzelemhez.

Természetesen úgy alakítjátok, ahogy nektek tetszik, de javaslom hogy próbálgassátok nyugodtan ezt a verziót is, egyrészt sok olyan lap van benne, amivel más versenyeken is fogtok még bőven találkozni, másrészt pedig elég összetett pakli ahhoz, hogy kiismerjétek a játék legtöbb elemét. Ezáltal persze nem is a legkönnyebb, de bármi kérdésetek merülne fel, úgy is segítünk benne :)

A napokban érkezek még ugyanígy kezdő pakli ötletekkel, ahol mindhárom kiegészítő lapjait próbálom majd összekovácsolni ;) Addig is, jó játékot, jó tesztelgetést, jó kávézást!

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1894582120749516

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5