Melyik mondta, hogy fődet rá?

2022.01.07

Az egyik legveszélyesebbnek az új koncepciók közül a Föld Mágust tartom profi formátumon. Egy olyan tényező lehet, amit nehéz lesz megúszni sebzéscsökkentő lapok nélkül, így előbb vagy utóbb, de készülnie kell ellene mellék vagy alap paklikban majd versenyeken.

Most hoztam egy könnyedebb összeállítást, nem biztos, hogy ez lesz a legerősebb változata, de az biztos, hogy kellemetlen ellenfél lehet bárkinek. Az SZK előtti megjelenésnél már írtam egy profi Föld Mágust, amit ketten ki is próbáltak versenyen, lehetett vele meccseket hozni, de ahogy várható és tudható volt, még nem állt készen a top helyezésre. Akkor azt mondtam, várjuk meg a Terrapálcát, és most már elérhető Egyedi Relikvia, így hasraütve nézzünk rá egy változatot :) Ezt is összeállítom a vasárnapi Haladó versenyre, ki lehet majd próbálni a nap végén ha szeretnétek. High-End veszély!!!

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Lombvidéki Falu Sámán
2 Andrea
1 Óvárosi Szektatag
1 Kriszta
2 Elektra

Fegyverzet: 6
2 Télvidéki Fenyőbot
2 Az Elveszett Terrapálca
2 Főmágus Acél Botja

Képességek: 11
4 Földrengés
2 Őrült Vaddisznósereg
1 Emlék Torzítás
2 Sziklafal
2 Szikla Reptetés

Italok: 4
2 Mentális Erő Itala
1 Magabiztosság Itala
1 Életerő Itala


Játék a paklival:

Sok védelem nem szorult ebbe és ez is a végtelenig alakítható. Az egyik kedvenc változatomba nincs Mentális Erő Itala, helyette 3-as tanoncok és Tanonc Pálcák hozzák a kezdeti sebzést, ami egyébként jól illik már egy Elektromos-Föld koncepcióba is. Itt viszont sok életerőt tudunk spórolni és az igazi sebzések inkább az 5-6-os kör után érkezhetnek.

Az Ital lapjaink a két 4-es Relikvia miatt visszavándorolhatnak a kezünkbe újra, Elektra és Kriszta pedig kijátszhatja majd mégerősebben az utolsó Földrengéseket.

A játék korai szakaszában akár fegyver nélkül kiszórhatunk pár Földrengést a Falu Sámánokkal, hogy a gyűjtőnkben elinduljon a halmozódás a későbbiekre. Ha lekerül egy Andrea vagy Szektatag a 4-es körünkben, általában ők lesznek a célpontok, így nem kizárt, hogy a Terrapálca érkezésekor még lesz Föld típusú karakterünk életben, így annak halálakor további +3 életerőt nyerhetünk vissza.

Kezdőlap szerintem itt helyzetfüggő. Lehet Fenyőbot, hogy kimaxoljuk az életerő spórolásunkat, de éppúgy logikus egy bármelyik Ital lap is. Ez utóbbit javaslom, ha maradunk a Falu Sámánoknál, ha cserélnénk őket mondjuk Hontalan Tanoncra, akkor pedig a Fenyőbotok helyett Tanonc Pálca kerüljön, és az is legyen a kezdőlap.

A 2 Sziklafal jól fog jönni a Hőseink fölé, de bőven kivehető ez is ha a mellékpakliból kell szemezgetnünk. Éppúgy erős lehet a jól bevált Dermesztés vagy Lélekgömb csere. Hiába van tele aranykeretes lappal, szinte biztos vagyok, hogy nem ez lesz ,A' föld pakli. De izgalmas, szórakoztató a játék vele és sok koncepció nagy ellensége lehet. Például a bábozós Harcos ellen, amit ugyancsak elviszek magammal, és meg lehet nézni, mit tud kezdeni egymás ellen két védtelen, de vadállat pakli ;)

Vasárnap találkozunk végre és indulhat az idei szezon! Hétfőn érkezem cikkel legközelebb, ami feltehetőleg a vasárnapi verseny beszámolója lesz, paklileírásokkal. Addig mehet a kávé!

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5