Méregjelző Vadász Módra - Receptúra

2021.05.19

Sziasztok! A mai napra egy Vadász receptet hoztam, amit még ősapánik készítettek az erdei zsákmányszerzések után. A K2-es újítások pedig igazán finomra sikerültek, így megosztom veletek tapasztalataimat és a Méregjelzőkre vonatkozó összetevőket.

A fogás neve: Jó ebédhez szól a Méreg

Hozzávalók 2 főre:

Nemes:
Löveg Specialista

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
2 Iván, a Mérgek Mestere
1 Éjjeli Vadász
3 Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 6
4 Tölgy Számszeríj
2 Elemijég Dobókés

Képességek: 7
3 Idegméreg
2 Rejtőzködés
2 Bénító Lövés

Páncélzat: 2
2 Könnyű Medveszörme Vért

Italok: 6
2 Életerő Itala
2 Magabiztosság Itala
2 Vadászok Ereje

Elkészítés:

Az összetevőket összekeverjük és egy Életerő Italt keresünk ki kezdésnek, hiszen ehhez az erős ételhez nem árt kezdésként is egy étvágyhozó feles. Ezután csak hagyjuk összesülni az ellenfelünk vérmésékletének megfelelő hőfokon. Várjuk ki, amíg fegyverzet nélkül is alaphangon 11-et sebezhet a Bérgyilkosunk, és még Vadászok Erejével sem locsoltuk meg.

Tálalás:

A Méregjelzővel megjelölt ellenfelek minden sebzésből +1-et sérülnek. Jelenleg, tesztfázis alatt, de a Méregjelzőkre vonatkozóan az alábbi szabály lesz érvényes: Mivel nincs semmilyen megoldás ezek eltávolítására, így minden kiosztott Méregjelző az ellenfél köre végéig tart, mint például egy Dermesztés. Ez körülbelül 10-ből 1-szer nehezíti meg a Vadászok új képességét, szóval nem kell aggódni, csak szeretnénk ha nehezebb, összetettebb játékstílust igényeljen, mint most.

Desszert:

Így a nehézség a paklival annyi, hogy az Idegmérget ügyesebben kell kijátszani, általában az ellenfél körében, hogy megakadályozzuk egy karakter képességhasználatát. Kellett már a Vadásznak egy Dermesztés effekt, kár, hogy lapot nem húz. Szóval ügyesen kell bánni mostantól a jelzőkkel és megfontoltan!

Ivánra is figyelni kell, hiszen megnöveli a Méreg sebzésű csapda lapjaink szintjét, így a Bénító Lövésünkből 4-es szintű lap lesz. Ezáltal megakadályozhatunk vele 4-es szintű képességeket, viszont már nem lesz kijátszható a 3-as karaktereinkkel.

Kísérő:

A mellékpakliba nem árt készülni, ha olyan a helyzet még Itallappal, ha nincs igény, például a Bénító Lövések és a Páncélzatok könnyedén cserélhetőek. Rúnamester ellen, meg egyébként Mágus ellen továbbra is tud büntetés nélkül már lapot húzni a Magabiztosság Itala. Itt jegyezzétek meg: Csak az asztalon maradó lapok hatásai miatt kell dobnotok Rúnamester ellen lapot! Így tehát, az egyből gyűjtőbe kerülő képességlapok és ital lapok felett nincs hatalma.

Ha bírjátok gyomorral, jó étvágyat mindenkinek hozzá! Júniusban már szervezzük az első, hivatalos élő eseményünket, ahol terveink szerint már nem lehet majd használni olyan K1-es lapot, aminek van K2-es verziója! A holnapi nappal pedig lejár az előrendelés és a hozzá tartozó akciós csomagok. A lapbecserélésekről és lapvisszaváltásokról pedig hamarosan értekezünk a Közösségi Csoportunkban. Addig is mehetnek a Discord párbajok. Sok sikert, szép napokat <3

Előrendelés - Támogató Csomagok még két napig elérhetőek: https://www.osokhajnala.eu/webaruhaz/

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5