Mi a kedvenc Triád?

2022.02.17

Jövőhét vasárnap egy egyedi formátum vár a versenyzőkre, ahol mindhárom kasztból minimum 10-10-10 lapot kell berakni egy pakliba. Ezen kívül a legfontosabb, hogy 3-as szintről indul a játék, így egészen új lehetőségek és koncepciók is érvényesülhetnek.

Ízelítőnek pedig készültem nektek egy profi, fun Triád paklival, próbálgassátok ti is bátran, és legközelebb szavazzuk meg a Discordon a haladó-triád formátumot ;)

Nemes: Löveg Specialista

Vadász lapok: 11
2 Pál, a Villámkezű
1 Diána, a Lemezek Mestere
2 Óvárosi Ősbükk Számszeríj
3 Sorozatlövés
3 Életerő Itala

Mágus lapok: 10
4 Fényerdei Druida
2 Kúszó Gyökerek
3 Télvidéki Fenyőbot
1 Őrült Vaddisznósereg

Harcos Lapok: 10
2 Óvárosi Gyalogos
1 Csaba, a Düh Csatlósa
2 Tüzes Ököl
2 Dárda és Toronypajzs
1 Párbaj
2 Acél Könnyűvért


Játék a paklival:

Mivel 3-as szintről indulunk, így próbaképpen nem is raktam be kezdőkaraktert, 4-es szintről próbálunk építkezni. Ehhez képest sok karakter került a pakliba, de ezen a formátumon nem árt biztosra menni, hiszen azok folyamatos lehozatala már fél siker lehet. A Vadász nemes segít nekünk a laphúzásban, így ahhoz a kaszthoz kerültek be az Ital lapok is, ami akár kezdőlap is lehet (továbbra is max egy 2-es szintű lapot kereshetünk ki), vagy ha az életerőt akarjuk még spórolni, akkor egy Télvidéki Fenyőbottal kezdünk.

A Vadász része egyszerű, 3 Hős, 2 Relikvia és hozzájuk a 3 Sorozatlövés. Akárhogy is alakul, szép sebzéseket és további képességerősítéseket adnak a paklinkhoz, valamint további laphúzás/lapcsere is esélyes. Itt készülnünk kell majd legalább 2 Lendületes Löveggel mellékpakliba, és nem árthat 1 Rejtőzködés sem.

A Mágus része a játék korai szakaszára fókuszál, ott is inkább egy kis meglepőbb, zavaróbb Természet koncepciót hoztam a Druidákkal és a pár természetsebzéssel, amivel nagyban hátráltathatjuk az ellenfelünk ,,építkezését". Ha Fenyőbottal kezdünk, nincs más dolgunk, mint kezdőkézbe tudni egy Druidát, és a többi már mehet magától. Esélyes, hogy ezen a két lapon kívül mást nem is hozunk majd játékba, ami a Mágust illeti, ha igen, akkor szerencse kelleni fog hozzá. A többi esetben pedig remekül tudjuk majd dobálgatni, cserélgetni a feleslegessé vált Mágus lapjainkat.

A végjáték megerősítésére pedig a Harcosok köszöntenek be még, jó esetben ezzel az összeállítással egy fix és erős Óvárosi Gyalogost tudunk utoljára játékba hozni majd, akivel aktívan akár sebezhetünk is, majd felfegyverezve, felpáncélozva pedig megvédhetjük a kisebb szintű Hőseinket a fájdalmaktól.

Természetesen a végtelenségig variálható ez a pakli, ahogy a Triád meg is követeli. Sok sok egymásra épülő jó koncepció kihozható 3 kaszt összekombózásából. Sokszor az egyik kaszt csak a Nemest és leginkább Ital Lapokat tartalmaz, ezzel is próbálkozzatok nyugodtan. Jó példa erre egy Kiképző Mester Nemes, ami mellé bemehet bőven 4 Életerő Itala, 3 Magabiztosság Itala és mondjuk 3 Óvárosi Gyalogos. 

Gondolkodjatok ti is, nagyon szórakoztató formátum, ami mindig okoz meglepetéseket és izgalmas összecsapásokat. Kíváncsian várom a verseny eredményeit, természetesen majd érkezek a győztes pakli bemutatásával. De addig még van egy hetünk, igény szerint jövök majd egy fent pedzegetett Triád koncepciópaklival is. Addig meg mehet a kávézási. Aviszontlátásra.

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1080283422733907

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5