Nyitnikék - Kedvenc Harcos Lapjaim

2021.12.29

Már páran ki is nyitogatták az új Szövetségek Kora dobozokat és kiegészítőket, és még számíthatunk is pár élő adásra a játékosoktól ebben a témában. Összegyűjtöttem most nektek a teljesen szubjektív, személyes kedvenc ritka lapjaimat, amiknek komolyabb jövőt jósolok a metában, és örülnék, ha minél előbb meglehetne az összes, mint játékos.

Szóval amolyan ,bandibestof" ez, kezdésként a Harcos lapokból, aztán lehet vitatkozni, megcáfolni, dícsérgetni, jó esetben kávéra meghívni január 9-én, hiszen hamarosan elindítjuk a 2022-es évet egy Haladó versennyel.

Gyakori lapok (zöld ritkaság) hamar összegyűlnek majd a játékosoknál, ettől függetlenül több olyan lapot is tartalmaz, ami biztosan sok Profi pakli alapja is lesz. Ahogy régen is, most is igaz, hogy nem minden esetben jelzi a ritkaság a lap erejét, és szerintem ez rendben is van így. Sok zöld kedvencem is van persze, de mivel tudom, hogy sokatokat a többi szín érdekel, így azokról jön a listám most, próbáltam kettőt kiemelni minden ritkasából, volt, ahol nem is volt olyan egyszerű dolgom :)

Kék ritkaság:

A kék ritkaságok közül szerintem a Fenyvesváradi Mesterkovács és az Ork Fojtóhurok, amiből előbb utóbb nagy kereslet lehet, ebből kiindulva pedig hiány is. Ugyan a fegyverzetből kelleni fog 3-4 darab, a Mesterkovácsból talán 2-3 is elég lesz majd egy koncepciópakliba. Mindkettő különböző koncepció lapjai lesznek, mégis sokszínűen, profi szinten lehet majd köréjük építeni. Nálam ők lettek a kasztnál a kék favoritok.

Narancs ritkaság:

Narancs lapokból a Harcosnál igen sok jó van, de mivel köztük van az abszolút kedvencem, így nem lesz nehéz dolgom. A Tüzes Ököl, ami mindenképpen elviszi ezt a kategóriát. Talán az egyik leghasználhatóbb, legerősebb lapja a Harcos Szövetségek Kora lapok között, nem is kell megmagyarázni miért. A másik helyre sok jelentkező van, tulajdonképpen az összes narancs ritkaságú lapot ide írhatnám. De ha muszáj lenne döntenem az alapján, hogy miből szeretnék a legtöbbet nyitni, akkor az Óvárosi Harci Szüzet mondanám. Neki az a koncepciója, hogy nincs koncepciója, ezáltal nagyon erős kiegészítés lehet akármelyik pakliba, ami a fajokra épít. De mint mondottam is, nagyon erős (erősebb) narancs lapok is vannak bőven még a kasztnál.

Piros és Citromsárga ritkaság:

Piros és Arany. A két legritkábban nyitható lapok. Az arany, vagy másnéven citromsárgák csak Hátasok lehetnek, ugyanolyan ritkán fordulnak elő, mint a pirosak, annyi a különbség, hogy őket használhatjuk már Haladó formátumon is, nem csak Profin. Mivel minden kaszt kapott most 2-2-t ezekből a ritkaságokból, így csak egyet egyet emelek ki. Az egyik piros lapja a kasztnak, a Párbaj, amit kiemelnék most. Túl sok helyen, túl sok esetben lehet meccsfordító ez a Gyors Képesség, így biztosan sokat látjuk majd őt is versenypaklik között. A Harcos Hátasokból meg nálam egyértelműen a Vöröskövi Páncélos Orrszarvú a befutó. Olyan védelmet adhat egy karakternek, olyan kombinációs lehetőségek vannak más ritka lapokkal még pluszban vele, hogy egészen új szintre emelheti a Hátas lapok használatát, és az ellene való felkészülést is.

Ezek tehát számomra a legértékesebbnek mondott Harcos lapok, amik nyithatóak a kiegészítőkből és dobozokból. Remélem nektek is összejön majd belőle jópár a napokban, hetekben. Érkezem majd a kedvenc Mágus és Vadász lapjaimmal is, egyelőre most ennyi :) Január 9-én vasárnap találkozunk, előtte érkezek még a cikkekkel. Innen is BUÉK mindenkinek, aki igényli. Igyatok sok kávét, folyt köv <3

Szövetségek Kora lapok listája: https://www.osokhajnala.hu/szovetsegek-kora/

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5