Nyitnikék - Kedvenc Mágus és Vadász Lapjaim

2021.12.31

Most én érkezek a felvezetett trilógiám második, de egyben utolsó cikkével, ahol a Harcos után a Mágus és Vadász kaszt 2-2, általam kedvelt lapjait gyűjtöttem egybe.

Habár itt is igaz lesz, hogy mindkét kaszt sok új, erős és izgalmas ritka lapot tartalmaz a Szövetségek Kora kiegészítőben, ahogy a zöld ritkaság között is több lap eljut majd profi versenyekre is. De mivel elindult az előrendelőknél a bontási láz, összeállítottam azon ritka lapok sorát, aminek én a legjobban örülnék ha kipattanna a csomagokból :)

Kék ritkaság

Mágus oldalról most a legnehezebb a döntés nekem. Jóformán az összes kék lap értékes és keresett lesz a játékosok között, így most én a saját kedvenceimre szorítkozok. A Medve Tavi Gyógyító az egyik, ami nálam szerelem volt első látásra. Részben a grafika miatt, részben viszont a 0-19-es statisztikája miatt 2-es szinten. Talán ez lesz a legkevésbé keresett kék lap, én mégis nagyon várom, hogyan fog szerepelni, mert terveim vannak vele, így már nem titkos favoritom ő lett :)

A másik pedig a Kúszó Gyökerek, ami tényleg csak az ereje miatt hoztam most a saját top 2-be, mert én még a cikkekben is próbálok balanszolni... Ezen képességlap koncepció nélkül is baromi zavaró lesz, de aki jobban elviszi majd a természetsebzés irányába, egyenesen gyűlölt kis azonnali lehet. Az biztos, hogy hamar szeretnék magamnál tudni egy playsetet belőle.

Vadász oldalról is egy karakterrel kezdenék, ami a Mételymester. Hasonló grafikai orgazmus, de ő már talán jóvalta használtabb is lesz. A hatása miatt szinte csak Méregjelzős koncepció paklik fogják használni, nagyon minimális esetben olyan paklikban előfordulhat még, ahol a Kobold a lényeg, nem a rájuk írt extra. De Méregjelzőnél biztosan alap karakter lehet, kezdőn és haladón fixen.

A másik lap pedig a Vadőr Kesztyű, amire egyszerűen csak baromi kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog teljesíteni. A Bábos koncepció egy új iránya lehet a Vadász kasztnak, ahol ez a kék páncélzat dupla támadást adhat egy bábunknak. Biztosan sokan fogjátok majd tesztelgetni ezt a vonalat, várom, hogy mikor lesz erős meglepetése egy versenynek.

Narancs ritkaság

Ismét nehéz a döntés Mágus oldalról, mivel sok, számomra kedves lapot tartalmaz ez a ritkaság is a Szövetségek Kora lapjai között. De most átszellemülök a várhatóan offmeta lapokra, így az egyik ilyen választottam, az biztosan a Statikus Töltés lesz, ami egy érdekes koncepciót tud majd felerősíteni, valamint meglévőeket tovább segíteni. Ez a Folyamatos képesség szerintem csak akkor kerül majd be pakliba, legalábbis hasznosan, ha köré lesz építve minden más is. De akkor nagyon fájni fog.

A másik pedig a Gnóm Próféta Kristály, ami egy mini koncepciót igényel ugyan (de tökéletes hozzá a fent említett Gyógyító is <3 ), viszont cserébe egy Ősök Hajnalában még nem látott játékelemet hoz be. Hogy mennyire lesz nagy befolyással a meta paklikra, leginkább profin, azt nehéz lenne megjósolni, hát nem vagyok Gnóm...

A Vadász kaszt viszont csak két narancs ritkaságú lapot kapott (sad time is sad), így csak egyet emelek ki, ami viszont itt is a Báb vonal egyik jeles tagja lehet; a Dögkeselyű. Sok tesztelésen esett át ő is, ami sok alakítást is hozott maga után, de talán kijelenthető, hogy koncepcióba a leginkább ütőképes Báb lapja lehet egy paklinak, ezáltal pedig belőle sem fog ártani mihamarabb a 4 darab.

Piros és Citromsárga ritkaság

Mágusnál mindkét Piros lap iszonyú erős, talán nem véletlen, hogy a két lap kizárja egymás használatát. De mivel az egyik egy érdekesség, ezért most kiemelni az Elixír lapot fogom. Ez a játék első, nem 1-es szintű ital lapja, valamint az első, ami a legritkábban nyitható, piros ritkaságot kapta. Mindhárom kasztnak meglett a saját Elixírje, azonban a Mágusé, ami Szellő Esszenciája névre hallgat, valószínűleg a legértékesebb a jelenlegi lapkészlet mellett mind közül. Habár nem fognak röpködni 3-4 darabok / pakli, de amikor előbukkannak, ott bizony kellemetlen élményben lesz részünk.

A Mágus kaszt két új Hátasa közül, ami citromsárga ritkaságú (ahogy az összes Hátas lap), a Vöröskövi Fekete Gyíkot emelném ki. Több koncepció zavaró kis állata lehet ez, ami valószínűleg lesz olyan erős, hogy ellenfelünk külön figyelmet fordítson az elpusztítására. Amíg nem teszi, nagyon megnövelhetjük vele a koncepció paklink sebzését. Az egyik legsokoldalúbb Hátasa lett a játéknak szerintem. Várom őt is, hogyan fog teljesíteni.

A Vadászok piros lapjainál pedig nem az Elixírre, hanem a Tisztító Folyó nevű csapda képességre esett a választásom. Igaz, hogy ebből a playset csak 1 lehet, valójában nem is nagyon használna senki talán többet egy pakliban. Azt nem tudom, hogy mennyire lesz ez erős és formabontó lap, de azt igen, hogy egy teljesen új játékelemet hoz be ő is, és ezek szerintem izgalmasabbá teszik a játékot. Várhatóan kellemetlen, kiszámíthatatlan lesz a végjáték ellene, nagy kérdés, hogy melyik koncepció tudja majd értékesen beilleszteni magához.

A kasztnál a kedvenc Hátasom pedig nálam most a Bizánchágói Griffmadár lett, ami épp annyira erős hatással rendelkezik, mint amennyire letisztult. Elképzelni is nehéz, hogy két ilyen mit művelne egyszerre, de az biztos, hogy ő sem marad szó nélkül az ellenfeleink számára, így értékes erőforrásokat kell majd arra áldozni, hogy ne röpködjön itt össze-vissza ez a jómadár.

Nohát. Remélem jókat nyitogattok, várjuk a streameket továbbra is. Valamint a január 9-ei első, haladó versenyt. Kíváncsi vagyok, milyen új kis félkész koncepciók születnek majd meg addigra :) A szilveszteri/újévi beszédet rábízom szőrösszívű vezetőnkre, mert ő ezt szereti, én meg a kávét.

Na meg... BÚÉK <3

Szövetségek Kora lapok listája: https://www.osokhajnala.hu/szovetsegek-kora/

Előrendelés: https://www.osokhajnala.hu/webaruhaz/

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/440138087639514

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5