Ork Hadsereg

2022.02.09

Ahogy ígértem, érkezek a legutóbbi Profi verseny második helyezett paklijával, ami egy 40 lapos Ork Harcos pakli, Sanyi irányítása alatt. Számomra még mindig ellenérzéseket vált ki a kimaxolt lapszám mennyiség, de megpróbálom feldolgozni a látottakat :)

Nemes: Strapabírás Kegyeltje

Karakterek: 14
1 Óvárosi Rabszolga
4 Bereni Harci Dobos
3 Bereni Kínzómester
3 Bereni Kapuőr
1 Csaba
2 Attila

Fegyverzet: 12
4 Tárcsapajzs
4 Acél Rövidkard
4 Ork Fojtóhurok

Képességek: 4
4 Tüzes Ököl

Italok: 10
2 Mágia Ellenállás Itala
4 Életerő Itala
4 Gyógyítás Itala

Ez tehát a pakli, amivel Sanyi a második helyet elhozta. Kezdő lapja értelemszerűen a Rabszolga volt, és kezdőkéznél csak arra törekedett, hogy 3-as és 4-es karakter legyen nála, minden mást visszakevert.
A karaktereket tétlenbe hozta le, ha nem volt a kezében Tüzes Ököl. Ez pedig az Ork Fojtóhurok miatt is fontos volt, hogy a későbbiekben a +3 sebzéssel tudjanak a lentlévő Orkok támadni.

Végezetül az Italok mennyiségét sokallta Sanyi a pakliban, de úgy látszik, nem elvetendő teljesen a 40 lapos koncepció pakli, bár én ebben az esetben, legalább 2-3 Gyógyítás Italát lecserélnék Magabiztosság Italokra, így kicsit elősegítve a lapdobás-laphúzás lehetőségét, hiszen ilyen sok lapnál bőven lesz mit cserélgetnünk.

A Tárcsapajzs ami még szerintem izgalmas, ilyen mennyiségnél talán 2 Fejlesztés is bekerülhetne, ha már használjuk. Sanyi elmesélése alapján meglepően jól működtek, és így, hogy Páncélzat oldalra is felszerelhetőek, ettől függetlenül is megkapják a +sebzést, jelen esetben a Bereni Harci Dobosoktól. Ez is egy izgalmas koncepció lehet, talán egy másik pakliban majd a jövőben.

Szóval voltak új és meglepetésszerű paklik ahogy említettem is a legutóbbi Profi versenyen. Még Süti paklijáról akarok majd egy bemutatót csinálni, de lehet várunk azzal még egy Profit, hogy tökéletesítse addig a brutális duál-kombóját :)

Pénteken még érkezek cikkel, aztán szombaton Haladó verseny, aminek részleteit már lenti linken megtekinthetitek. Jó készülődést, jó játékot hölgyek-urak!

Kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/1080283422733907

Közösségi csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5