Profi Mágus - Párbaj pakli

2021.11.17

A Szövetségek Kora érkező megjelenői mellé új Egyedi lapokat is kapunk, köztük a már nemrégiben bemutatott relikvia; Az Elveszett Terrapálca, amelynél egyértelműen nagyon erősödik a mid-late game Föld koncepció majd.

Ezen felbuzdulva, egy Föld Mágust raktam össze a Discord párbajaimra, pár lejátszott meccs után pedig gondoltam, ezt mutatom ma be nektek. Egyrészt azért, mert nem teljesített rosszul, másrészt azért, mert komoly előszele lehet az SZK lapokkal kiegészülve egy új, nagyon erős profi paklinak.

Kicsit már finomhangoltam rajta azóta, és még mindig alakítható, de megosztom veletek a mostani állapotát:

Nemes: Elementalista

Karakterek: 10
4 Bizáncváradi Hontalan Tanonc
1 Andrea, a Hideg Bűvölő
2 Óvárosi Szektatag
2 Elektra, a Villám Bűvölő
1 Óvárosi Jéghajlító Promó

Fegyverzet: 7
2 Télvidéki Fenyőbot
3 Tanonc Pálca
2 Főmágus Acél Botja

Képességek: 8
1 Négyhegységi Törpeszamár
4 Földrengés
2 Őrült Vaddisznósereg
1 Emlék Torzítás

Italok: 6
2 Mentális Erő Itala
2 Magabiztosság Itala
2 Életerő Itala


Játék a paklival:

Ez a 31 lapos pakli, amit az elmúlt napokban folyamatosan alakítgattam, jelenleg ilyen formában küzdök majd meg még Tisi ellen is nemsokára. Talán előbb, mint ahogy ezt olvashatjátok. Ha nyertem, akkor megírom, ha nem, akkor hallgatok.... Na de! Kezdő lapunk kivételesen de értelemszerűen a Hátasunk lesz, ami azért került be, hogy pótolja és gyorsítsa a laphúzásunkat, és mivel a jelenlegi Relikvia és az Ital lapok jól kombóznak, így itt is adott ez a koncepció, ami egyébként majd elvethető lehet a későbbiekben. Kezdő karakterünk pedig a Hontalan Tanonc lesz, akire ellenfélfüggően, de vagy Fenyőbot kerül (és akkor életerőt spórolhatunk a további körökben), vagy Tanonc Pálca, ami már megnöveli rendesen a szimpla Földrengéseink okozta sebzést is.

Védelem nem szorult a pakliba, így igyekeznünk kell minél jobban és gyorsabban kijátszanunk a tömegsebzős lapjainkat. A bábozós Harcosok ellen teljesen jól működik a korai szakaszban, Vadászok sem tudják megfogni Bénítóval (mivel nem céloz, hanem tömegsebzés) szóval alapvetően csak a sebzéscsökkentés tud minket megakadályozni. De mind a Földrengések, mind pedig a Vaddisznók áthatolnak azokon a védelmeken is, amiken egyébként nagyon nehézkes lenne.

Jó taktika lehet, ha egy Tanoncunk Tanonc Pálcával érkezne első karakterként, hogy majd egy 4-es karakternek adjuk a Hátast, így általában biztosan őt fogják fókuszálni. Fordított esetben könnyen előfordulhat, hogy külön lecsapják a 3-as karakterünkről idejekorán. De ha van már kezdésként 1-2 jól kijátszható Ital a kezünkben, akkor bátran rakjuk le egyből a Hátast, az a plusz két lap igazából már elég előnyt ad nekünk, még ha utána le is szedik.

Az első Földrengésünk, ha azt Tanonc kombóval játsszuk ki, 6 sebzést jelent mindenkire. Ha pedig (bár erre nem nagyon lesz példa, de megtörténhet) már kijátszottunk 3-at, és Tanonccal kicsapjuk az utolsót egy Mentális Erő Italával, akkor már 18-at sebzünk minden ellenfélbe!

Jól igazodik ehhez a kombóhoz a két Vaddisznósereg is, leginkább ők lehetnek a legjobbak Mentális Erővel. A végére pedig egy Emlék Torzítás is bekerült, amivel újra kijászhatjuk a fent említett képességeink bármelyikét. Mellékapkliban készülhetünk egy teljes átalakításra, amennyiben csökkentős lapokkal találkozunk és/vagy Rúnamesterrel, úgy muszáj lesz alkalmazkodnunk, és egy standerdebb koncepciót visszahozni, Dermesztésekkel, Lélekgömbbel, pár Sziklafallal és Szikla Reptetéssel.

Már most is izgalmas, erős fun pakli lett, de hamarosan komolyan készülni kell majd ellene, mert sok olyan lap érkezik, ami ezt a paklit erősíteni tudja majd. Szombaton találkozunk Profi versenyen, pénteken még érkezek egy cikkel. Legyetek jók, kávézzatok rendesen!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/940535056875413

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5