Profi Vadász Pakli - Mert hogy van olyan is

2021.11.15

Visszalapozgattam és szembesültem a NAGYON meglepő ténnyel, hogy Vadász pakli ajánlóm van a legkevesebb az oldalon. Ki hitte volna, ki tudja miért.

Szóval, hogy kicsit ebben is balanszoljunk, most egy Vadász paklival érkezek, ami tartalmaz egy K2-es újabb koncepciót, de igyekeztem egyszerűsíteni, így akár újonc játékosoknak is egy könnyebben elsajátítható, mégis Profi formátumos paklit írtam.

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Karakterek: 10
4 Fenyvesváradi Tüzesíjász
1 Iván, a Mérgek Mestere
2 Éjjeli Vadász
3 Dereshágói Bérgyilkos

Fegyverzet: 6
4 Tölgy Számszeríj
2 Elemijég Dobókés

Képességek: 7
3 Sorozatlövés
2 Rejtőzködés
2 Bénító Lövés

Páncélzat: 2
2 Könnyű Medveszörme Vért

Italok: 6
3 Életerő Itala
1 Magabiztosság Itala
2 Vadászok Ereje


Játék a paklival:

A méregjelző igazán az Idegméreg lappal lesz majd a legjobb koncepció, ám ez új játékosoknak általában bonyolultabb lehet kezdésként. Ettől függetlenül Iván és a Bérgyilkosok alapvetően erősek, akárhogyan is használjuk ki a méregjelző adta lehetőségeket. Jelen esetben leginkább a fizikai támadást részesíti ez a pakli előnyben, egyetlen képességsebzésünk a 3 Sorozatlövés, ami megfelelő sebzést ad egy aktívan lehozott Bérgyilkos számára. Ez az a lap viszont, amire ellenfeleink is szoktak készülni, így mellékpakliból pótolni kell majd valamivel, amire általában a Tripla Lövés lesz a legjobb, vagy pedig a promó Erős Lövés, ezeket a profi formátumon sok esetben és már 3-as szinteken bevethetjük, így kicsit átalakítva, de a sebzésünk megmaradhat.

A Hadúr nemes ugyancsak opcionális a Löveg Specialista mellett, de mostanában elég sok Mágus játszik Szatírszarv Pálcával, ami ellen kifejezetten jó a Hadúr, kivétel ha Rúnamesterrel állunk szemben.

A többi képességünk mind arra van, hogy megvédjük a karaktereinket a legtöbb fenyegetéstől, és minél tovább, minél többször tudjunk fizikai sebzést okozni. Ettől ez egy egyszerűbb, de mégis hatékony pakli, amit kedvünkre variálhatunk a mellékpakli 10 lapjával.

Kezdő lapunk ettől függetlenül egy Életerő Itala lehet, és bátrabban vállalhatunk át a Hadúrral sebzéseket a laphúzásért cserébe. A tempónk egyértelmű lesz, hiszen csak 5-ös szintig építkezünk, így gyorsan próbáljuk meg az ellenfél 3-as és 4-es karaktereit kivonni a forgalomból. Ami ellen nehezebb dolgunk lesz, azok a csökkentős paklik, a falak és a Gyakorlóbábuk, így ezek ellen készülhetünk még lapokkal. Az Elkerülésből Támadás jó választás lehet a Falazós Mágusok ellen, de pár esetben Harcos ellen is bevethető.

Aki pedig érez már magában elég rutint, nyugodtan kipróbálhatja (nem árt mondjuk 2 Iván hozzá ;) ) a teljes mérgezős koncepciót, mert szerintem még mindig nem mutatta meg profin magát az a pakli, hogy Ivánok, Bérgyilkosok és Idegmérgek dominálnak. Na de majd egyszer...

Most szombaton Profi verseny, aki szeretné kipróbálni a játékot, akár ezzel a paklival, csak jelezzen nekünk, mi ott leszünk és segítünk ;) Addig még többször találkozunk cikkek formájában, miközben pörög már a Discord párbaj, amire én egy meglepetés paklival készülök :)

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/685117922450954

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5