Régi idők duálja - Haladó pakli

2021.09.29

Egyszer, réges régen, amikor még nem voltak Ősök a Hajnalban talán, na akkor sikerült nyernem egy Profi versenyt elsőként egy duálpaklival. Azóta az a koncepció talán már életképtelen, sőt, még csak Alfa lapokat tartalmazott, de már új szelek fújnak, így gondoltam átalakítom a régi ötletet egy mai, Haladó duál formájára.

A pakli egy Vadász-Mágus volt, ami sok lapdobásra-laphúzásra épített Zöld színekben, majd gyorsan érkező 20-sebzésű Lélekgömbökből állt. Igaz, hogy akkor még a meglepetés erejével hatott, valamint az ott használt (Vadászok Ereje + Diána) profi lapok nagyrésze innen hiányozni fog, de már annyi új, haladó szintű jó lap is bekerült a játékba azóta, hogy adnék neki még egy esélyt ezen a formátumon is.

Nemes: Élesen Látó Hadúr

Karakterek: 11
4 Fenyvesváradi Látó
3 Bereni Halálmágus
2 Óvárosi Lemeztáncos
2 Feketeláng Sivatagi Lövész

Fegyverzetek: 7
1 Télvidéki Fenyőbot
3 Sziromkristály Pálca
3 Tölgy Számszeríj

Képességek: 9
2 Lélekspirál
2 Lélekgömb
2 Lélek Csapás
1 Dermesztés
2 Bénító Lövés

Italok: 4
3 Életerő Itala (Vadász)
1 Magabiztosság Itala (Vadász)


Játék a paklival:

Sok védelem nem szorult a játékba, viszont annál több lehetőség laphúzásra és lapdobásra. A Sziromkristályok sok esetben adhatnak elég védelmet, valamint a 2 Bénító is jól fog jönni ezen a formátumon. Ahogyan az 1, sikeresen és jókor felhúzott Dermesztés is okozhat meglepetéseket. Kezdő lapunk itt is a Fenyőbot lesz, ami elég ideig kitarthat, hogy a következő két karakterig legalább, de spóroljon nekünk az Életerőnkből.

A 2 Lélekspirál általában a játék elején tud nagy sebzést okozni, amennyiben később húzzuk fel és ellenfelünk keze nincs tele lapokkal, úgy érdemes őket is eldobni laphúzásért ha úgy alakul, hogy ezzel is növeljük a Lélekgömbök és Lélek Csapások sebzését a végjátékra. A kezdő Látók jók lesznek ezek kijátszására, valamint haláluk esetén plusz laphúzásra, a Vadászok 4db 4-es karaktere pedig jó szinergiát alkotnak ebbe a koncepcióba. A végjátékra pedig az egyik Berenink biztosan megérkezik majd, amivel átrendezhetjük az erőviszonyokat hamar.

A 31 lap fölé nem mennék nagyon, de bőven alakítható a pakli elosztása. 1-2 Magabiztosság Itala még nagyon erős lehet, pláne, ha ellenfelünk Rúnamesterezik, nem árt helyet szorítani neki még a pakliban, vagy a side-ban.

Mellékpakliban készülni kell a Vadász részen Elkerülésből Támadással (ha falazós koncepció ellen megyünk, szükségünk lesz rá). A Mágus részről pedig alakíthatóvá kell tenni a képességeink arányait, így kerülhet be még Dermesztés, Lélekgömb de akár még egy Emlék Torzítás sem elvetendő. Izgalmas lehet 2 Gondolat Módosítás is, ha ellenfelünk egy Vadász, aki megfogja a 3-as képességeinket, szóval a legtöbb esetre fel kell készülnünk, amit most rátok hagyok innentől :)

Szombaton találkozunk a Haladó versenyen, addig még érkezek egy cikkel, ami ha minden jól megy, egy újabb adag SZK lapelemzés lesz. Izgalmas mérkőzésekre számítok, mert ahogy az elmúlt Profi versenyek, úgy a Haladók is minden alkalommal sok meglepetést és újítást tartalmaztak. Addig meg mehet a tesztelés és a kávé!

Következő versenyünk: https://www.facebook.com/events/631903128193258

Közösségi Csoportunk: https://www.facebook.com/groups/409260922811791

Discord szerverünk: https://discord.gg/HxpKzefAj5